pondělí 11. srpna 2014

SRPNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Dlouhá pauza, jako je tahle, je ve filmových doporučeních opravdu nezvyklá, jestli jsem něco na blogu pravidelně dodržovala, tak to byly právě tyhle články. Vrhněme se tedy do toho mála filmů, co jsem za poslední měsíce viděla. Nutno podotknout, že jsem spíše zabředla do tria Game of Thrones (dokoukáno), Suits (dokoukáno), a stydím-se-to-napsat Pretty Little Liars. Zachvátila mě však seriálová krize, protože vše mám shlédnuto do nejnovějšího dílu, a tak přichází čas na filmy.

Na Love Song jsem byla vyslána Zuzkou, že to mám povinně. Zajímal mě samotnou už kvůli obsazení a námětu. Stačilo jednou slyšet Lost Stars od Adama Levine a byla jsem vážně lost. Nezbývá než říct, že jsme se se Zuzkou shodly, že je to nejlepší film za poslední dobu. Musíte vidět, slyšet a hlavně - Keira má ve filmu nejlepší garderobu !! Zkrátka celý film je srdcová záležitost lahodící, oku, uchu, srdci, čemu chcete. Soundtrack se mi asi nikdy neoposlouchá a hlavně - kdo by nechtěla slyšet zpívat samotnou Keiru?!


Ranhojiče jsem vychytala v kině zhruba před měsícem za lidových 40 Kč (ano i v Ostravě se ještě občas hraje za podobné vstupné!). Musím uznat, že i na 150 minut trvání filmu, se jednalo o poměrně poutavý příběh, pokud máte rádi filmy o dobách minulých, určitě mrkněte.


Blízko od sebe je poměrně bláznivá, vyčerpávají, dramatická záležitost na motivy divadelní hry s hvězdným obsazením. Určitě stojí za zhlédnutí, doporučuji k tomu skleničku vína, nebo dvě, aby pro vás film nebyl tak vyčerpávající jako pro mě. Ztráta času to však rozhodně není, to v žádném případě.


Zhlédnutí Jako bych tam nebyla si velmi dobře rozmyslete. Skutečný příběh, válka v Bosně. Promyslete, zda je to to, na co doopravdy máte žaludek. Mně se upřímně udělalo poprvé z filmu až fyzicky zle, jak zoufalé pocity jsem občas měla...


Her je naprostá nádhera. Krásné záběry, barvy, do toho Joaquin Phoenix, lehká, místy těžší melancholie. Opět ve své podstatě smutnější záležitost, ale neskutečně báječná!! Navíc se jedná o film z blízké budoucnosti a ty já moc ráda... 




Co jste naposledy viděli vy??

16 komentářů:

  1. Blízko od seba si úplne vystihla. Začacala som to pozerať kvôli obsadeniu a dopozerala som to kvôli prazvláštnej šialenosti deja. Naposledy som si však pozrela Grand Hotel Budapest a ostala som dokonale očarená, zamilovaná a zvábená :)

    OdpovědětVymazat
  2. vše mě zaujalo podívám se ráda

    OdpovědětVymazat
  3. Haha, vtipný, Blízko od sebe zrovna stahuju. Zvědavá jsem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak rovnou napiš, co ty na to .) budu se těšit.

      Vymazat
  4. Begin again jsem si zamilovala! (i přestože nesnáším Maroon 5, tak ten soundtrack pořád musím poslouchat..) na Her už jsem byla někdy v dubnu v kině a hrozně se mi to líbilo..a ty jeho outfity! díky za tipy*

    OdpovědětVymazat
  5. Musím doporučit La cara oculta. Moc dobrý a překvapivý ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to s tebou naprosto souhlasím -- > mrkni sem ;) http://weekjournal.blogspot.cz/2013/05/kvetnova-filmova-doporuceni.html

      Vymazat
  6. No vidíš a já si myslel o Love song pravý opak, že je to nějaká pitomost! Tak budu muset jít omrknout :)

    OdpovědětVymazat
  7. Neviděla jsem zatím ani jeden film co jsi uvedla, momentálně jsem naposledy viděla nového Heculese s Dwaynem Johnosem v kině! Vřele doporučujiiii!!!♥
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  8. Tak já úplně naposledy viděla Díru u Hanušovic.. no co říct, tragikomické cosi, co mi ale pořád nedá spát,dojmy mám smíšené. Předtím ještě Přežijí jen milenci, což taky asi není úplně pro mainstreamového diváka, ale musím říct, že mě divné filmy dost baví. Blízko od sebe ve mně zanechal taky pěkných pár pocitů a myslím, že tak to má být, že člověk má ddejít z kina a trochu si zapřemýšlet :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tvoje filmová doporučení sú najlepšie, rob ich častejšie! Love Song chcem veľmi vidieť, kvôli Keire aj kvôli soundtracku, Her som videla a presne si vystihla moje pocity, takisto Blízko od sebe je výborný film, hlavne výkon Julie Roberts ma dostal. Už sťahujem Jako bych tam nebyla, dnes si to pozriem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Becca, děkuji moc! ♥ Potěšilo! Psala bych je nejraději několikrát do měsíce, jen bohužel nemám tolik času na ty filmy koukat .))) ale vynasnažím se! Dej vědět, co říkáš na Jako bych tam nebyla!! Hlavně, jestli jsi to ve zdraví skousla, je to celkem velké sousto, alespoň pro mě bylo.

      Vymazat
  10. Bavia ma tieto tvoje články.
    O to viac, že mne samej recenzie nejdú.
    Takže jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nemám pocit, že by mi nějak extra šly, ale jelikož tyhle články patří k nejpopulárnějším na blogu, tak na nich asi něco bude ;) děkuji!

      Vymazat
  11. Ahoj! Já doporučuju španělské filmy - el cuerpo, lara cara oculta. Nejvyšší nabídku, A moment to remember a dánský film Po svatbě. Všechny stojí za to:)

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.