úterý 3. srpna 2010

Co mi nedělá radost, je kvalita fotek, které produkuje náš dosluhující kompakt, a to, že vy na ně musíte koukat a mně, že zatím nic jiného nezbývá :D Na řešení se však pracuje. Na podzim plánuju koupi foťáku nového. Myslím, že se bude hodit doma nám všem. S čím se vám můžu svěřit je, že stále váhám mezi kompaktem a zrcadlovkou. Rozhoduju se už zhruba dva měsíce a vždycky na dva týdny převáží jedno, aby za chvíli převážila zase ta druhá varianta. Důležité je, že nový foťák bude. Uvidíme jaký. K čemu se přikláníte vy?

Co mi radost dělá, jsou fotky z neděle, z návštěvy ZOO s přáteli. Náš foťák se pravděpodobně na chvíli probral ze své věčné neschopnosti, a tak mi fotky přijdou hezčí než obvykle. Posuďte sami/y. V neděli jsem měla možnost vyvětrat nové nadpasové šortky z H&M, i nové tílko.
Další věc, co mi dělá radost je počasí. Tohle je to, co mám ráda. Ne horko, ne zima. Člověk na sobě snese víc než jeden kus oblečení, v podobě šatů, může dělat téměř cokoliv a není omezen jen na věčné plácání se u vody a podporování rakovinového bujení. 

Moje vůbec nejoblíbenější šelma ... vruu. Nejkrásnější kousek v ZOO.


-- HEZKÉ ÚTERÝ --

24 komentářů:

  1. Hrozně ti to sluší ♥ líbí se mi to jako celek :) , určitě bych zvolil :)) zrcadlovku .. mezi čím si vybíráš ?

    OdpovědětVymazat
  2. zvolik bych zrcadlovku určitě... s kompaktem/ultrazoomem neuděláš tak pěkné fotky... , možná bych zvolil spíš Canon eos 1000D protože je o dost levnejsí než ten nikon takže se to spíše vyplatí navíc tenhle canon dela nadherné fotky :) má ho kamarádka a je to úžasné :) stačí to dobře upravit a je to nádherné ♥ takže určite 1000D

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych zůstala u kompaktu... Koupě zrcadla mi příjde zbytečná, jen na takové to běžné focení... Navíc když si koupíš zrcadlovku, budeš k tomu potřebovat spousty další věcí, jako jiné objektivy, blesk, atd... A pokud nemáš v plánu tohle kupovat a focení se nějak hlouběji věnovat, je to zbytečné... Dnešní kompakty jsou velice dobré, takže určitě budou dostačující..

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám EVF od Panasonicu 2,5 roku, nafotila jsem na něm desetitisíce fotek a nestalo se mi, že by mě někdy vyloženě zklamal...kromě teda děsně nasvícených koncertů v Lucerna music baru :D Já focení miluju a chtěla bych se posunout už někam trošičku dál, takže si šetřím na zrcadlo, ale pokud od těch fotek vážně nevyžaduješ nějaké velké umění, tak ti ten foťák s čistým svědomím můžu doporučit ;)
    Samozřejmě ty fotky tak čistý jako ze zrcadlovky nikdy nebudou, ale i z tý malý věcičky se daj vykouzlit zajímavý záběry :)

    OdpovědětVymazat
  5. A mimochodem... Skvělá taška! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Lindi ale ty máš fakt ty nejhezčí nohy na světě! :) a uplně jsi mě přechválila skoro se červenám! :) děkuju!

    OdpovědětVymazat
  7. Šortky jsou super, taky jsem kolem nich v HM kroužila. Sluší ti, máš štěstí, že máš na ně nohy:-)

    OdpovědětVymazat
  8. okej, tahle sedohnedocerno muze byt, uz jsem si asi zvykla, ostatne,hlavne ze to vyhovuje tobe :) zrcadlovku bych zvolila, kdyz by ses tomu foceni chtela venovat vic, na klasicke fotky myslim staci sikovny kompakt, zrcadlovka je prece jen vetsi, neskladnejsi, vyrazne drazsi i choulostivejsi.. kompakt tahas v kabelce a fotis co na tebe pres den vyskoci, se zrcadlovkou zas muzes vymyslet kouzla.. ale nektere se daji delat i s sikovnym kompaktem. takze je to fakt spis o penezich a potencialu foceni jako konicku..

    OdpovědětVymazat
  9. Moc Ti to sluší, ty šortky jsou úžasné :)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuju moc, slamák je sice z pánského, ale céáčka :D
    Všechny moje fotky jsou focené kompaktem - mám Panasonic FZ18, to je takovej děda toho FZ38, prostě starší model. To je právě ta "EVF zrcadlovka" - je to čistě elektronickej foťák bez opravdovejch zrcadel...
    U toho kompaktu je výhoda, že má velkej zoom, to přiblížení je ve srovnání se setovým objektivem u zrcadlovek nesrovnatelný, já osobně si s tim dost ráda hraju...u zrcadlovky bys musela dokoupit další objektiv, což neni zrovna levná záležitost. Navíc ten kompakt je vážně malej, ono tahat se celej den s těžkou zrcadlovkou taky není žádný med.
    Ať si koupíš cokoliv, stejně se s tim budeš muset naučit, abys měla pořádný fotky...prostě to chce praxi, praxi, praxi...jak jsi napsala, fotku nedělá foták, ale fotograf ;)
    Omlouvám se za přednášku, tohle téma mě prostě bere :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj tiez som bola v Zoo a planuujem dat v dohladnej dobe fotky. Inak pekna taska

    OdpovědětVymazat
  12. Sunny: Myslím, že kdybych si zrcadlo koupila, bohatě by mi stačilo příslušenství, co k němu je, aspoň na to moje focení :) a děkuju :)

    Alice: to se zase červenám já, když mi někdo pochválí nohy. Docela dlouho to byl předmět mých "komplexů". Nikdy jsem s nimi nebyla spokojená - příliš hubená lýtka .. ale už jsem se smířila a máme se s mýma nohama rádi :D

    Markét a Tereza: Myslím, že do nich nemám nohy o nic víc lepší než ty! :)

    Simsalabim: Máš pravdu, zrcadlo už jsem tady párkrát měla a opravdu tahání ho všude s sebou mě občas obtěžovalo, ale víceméně mě to bavilo. Ale kompakt co mám vybraný, je takový hybrid mezi zrcadlem a kompaktem, a jestli bude lehčí, tak možná tak o 100g, takže si stejně moc nepolepším! :D Ale díky za názor.

    Berry: děkujuu, na fotky mrknu! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tyhle kratasy Ti moc slusi...

    OdpovědětVymazat
  14. Mně taky fler naprosto fascinuje, vždycky tam najdu něco strašně originálního a vtipného a navíc za naprosto směšnou cenu!
    Zkus poslat odkaz na ty brože, třeba ti poradím...taky se mi někdy stává, že se nadchnu pro některou věc, ale ostatním se to vůbec nelíbí :D
    Co se týče toho foťáku, asi bych ti poradila zajít do nějakého specializovaného obchodu, oba modely si ošahat a vyzkoušet...oni ti tam i poradí ;) Naslepo objednat z netu bych asi neriskovala, když takhle nejsi moc rozhodnutá...Kdybys měla cestu do Prahy, tak ti můžu doporučit obchod přímo u Václaváku, maj tam úplně všechno a určitě ti poradí ;) http://www.fotoskoda.cz/m480-prodejna

    OdpovědětVymazat
  15. to kachňátko je úžasný! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Rozhodně zrcadlovka, jinak to dopadne tak (v případě kompaktu, samozřejmě jde o jaký, jsou lepší a horší) že s fotkama zase nebudeš spokojená. :D :)

    OdpovědětVymazat
  17. těžko říct. najednu stranu bych zrcadlovku taky chtěla, ale pak si zase říkám, co až mě to přestane bavit?.. ale zase můj taťka taky rád fotí, takže leda že by to bylo napůl..
    noo.. záleží opravdu na tobě, i nějaký dobrý normální foťák dělá hezké fotky když se to umí;) to že máš zrcadlovku ti nezaručí dobrý fotky když to nebude umět;)
    a k čemu dávat min. 10 000 aby sis mohla říct " mám zrcadlovku ? " zbytečný.

    OdpovědětVymazat
  18. Tyhle vintage brože jsou náhodou moc pěkný! Mám v takovémhle stylu po babičce, ale má špatný zavírání a nikdo zatim neni ochoten mi jí spravit :D Do ptačí brože bych klidně šla, nebo zkus napsat té prodejkyni, třeba by ti nákou vyrobila speciálně na přání...u pár prodejců už jsem tuhle možnost viděla :)
    Meow vidím prvně, ale ta Eiffelovka mi teda taky dělá chutě! Má vážně povedené věci! Můj nejoblíbenější prodejce je asi roe...tenhle retrostyl miluju a navíc jsou ty šperky vtipné! Prostě láska na první pohled :D

    Se zrcadlovkama takové zkušenosti nemám, ale už jsem toho dost přečetla a trh celkem sleduju...takže bych ti to řekla asi takhle: pokud si koupíš zrcadlovku od tria Canon, Nikon, Olympus, v podstatě nemůžeš udělat chybu...(u kompaktů ještě Panasonic)...tyhle firmy se na fotáky specializujou a ty produkty jsou špičkou na trhu. Kdo je z nich nejlepší je těžký říct, každýmu sedne něco jinýho. Sice mi přijde, že víc lidí se přiklání ke Canonu, ale třeba můj známej, kterej fotí x let a patří k té skupině kreativců, který maj fotky hodně propracovaný, má už celkem dost starej Olympus a za nic by ho nevyměnil. Takže je to vážně individuální...
    Kdyby jsi nakonec vážně chtěla sáhnout po zrcadlovce, tak ta e450 by se mi k tobě možná i hodila...pokud nemáš nějaké větší fotografické ambice, tak by ti jako běžnému uživateli měla bohatě stačit. Ale upozorňuju, že si tim fakt nic nepřiblížíš...Kdyby sis pořídila ten základ za těch cca 9000,-, tak ten objektiv nemá zoom v podstatě žádnej - to je přiblížení cca tak 2x-3x...když už, tak bych šla do tohohle: http://www.alza.cz/olympus-e-450-double-zoom-kit-d159974.htm?kampan=zbozi.cz ale s tim, že ty objektivy bohužel nejsou žádná sláva...
    Je to holt těžký, pěkný fotky stojej pěkný peníze :D
    A vůbec neobtěžuješ, je to můj koníček, já poradim ráda ;)

    OdpovědětVymazat
  19. moc ti to sluší..máš perfektní kabelku. já nebyla v zoo ani nepamatuju, měla bych to napravit :))

    OdpovědětVymazat
  20. zdarec Linduš...tož

    1) doporučuju Canon G11, která fotí v RAWu, takže kvalitní fotky jako ze zrcadla (a navíc k ní jde koupit prefektní obal pro podvodní focení;). Na zrcadlovku s*r - dnes se dá sehnat mnoho kvalitních kompaktů.
    2) Krásná jako vždy, tvé nohy bych chtěla...
    3) Pokud máš ještě zájem o sukničku, je stále k mání - Runka totiž říkala, že by jí asi byla dlouhá (neboť má milovaná Runečka je drobounká:)

    Měj se hezky. B

    OdpovědětVymazat
  21. Milá Lindo, krindpána, vždyť já nejsem o nic vyšší než ty - mám 170cm:D !!!Takže neměj obavy, že by ti sukně nebyla. Má milá Runečka je vážně drobná, malá, ale o to mi milejší...A co já bych dala za tvá štíhlá lýtka - s mýma nohama bych mohla hrdě konkurovat Spartakovi:D...

    OdpovědětVymazat
  22. great pictures,beauty!

    OdpovědětVymazat
  23. krásněj outfit!:)
    kompakt je určitě lepší v tom že se pohodlně vejd edo kabelky a le prostě menší,lehčí,.. a zase na sruhou stranu zrcadlovka fotí více kvalitně,ale zkus se třeba kouknout na Olympus Pen:)

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.