neděle 7. března 2010

Kavárna Daniel

Město Ostrava. Pár metrů od zastávky hot. dům Jindřich, v nevýrazném domě, bez jakýchkoliv poutačů se nachází kavárna Daniel . Upozorňuje na ni jen nápis na vstupních dveřích dveřích domu. Kavárna sídlí ve třetím patře domů, který pravděpodobně původně sloužil jako dům bytový.

Jakmile vás nohy přenesou přes práh, dýchne na vás jiná doba. Kavárna je poměrně velká, skládá se ze tří velkých pokojů a jedné místnosti s barem. Každá místost je vymalována jinou barvou, v kavárně nenajdete u dvou stolečků stejné židle či křesílka. A ani ty dva stejné stolky :). A přesto je vše v dokonalé harmonii barev i stylu.
Židličky, na kterých jsme seděly. Nejraději bych si je díky těm potahům, odnesla domů.

Jedna místnost je kuřácká. Pokud však toužíte po klidném místě, u Daniela ho nenajdete. Kavárna je rušná a do půl hodiny od otevření plně obsazená. Je místem plným změti hlasů, hudby, vůní.

Nápojový lístek obsahuje pěkných pár stránek a host neví, co si vybrat dříve. Čas ihned nabere jiné tempo, když sedíte u malého, rozviklaného stolečku v rohu místnosti u okna, pozorujete dění kolem, a vymýšlíte, čím dobrým byste si ještě naplnili žaludek.
Míchaný nápoj z džusů měla kamarádka už podruhé, pokaždé jiný, a oba by vám jistě doporučila. :)

15 komentářů:

  1. Všichni známí říkají jak to ta není úžasné a já tam ještě nebyla :( :D Tak snad někdy v příštích dnech.:)

    OdpovědětVymazat
  2. nevím z čeho bych byla unešená víc..jestli z dokonalych kresilek..skvelych potahů...nebo perfektne vyhlizejicich káv:)

    OdpovědětVymazat
  3. Ohoho, tak to vypadá úžasně! Nápaditě řešený design a menu, že člověk neví, co si dát dřív! :) Až pojedu příště do Ostravy, určitě tam zajdu!!

    OdpovědětVymazat
  4. no tak to vypadá hodně dobře!!! hned bych tam zašla, kdybych ovšem nebydlela v Praze:D škoda, že je tak rušná, jak píšeš, ale i to může mít svoje kouzlo:)
    dokonalej design a atmosféra, tak to na mě působí:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle kavárna je vážně skvělá. Ale to už jsme rozebírali. Tak tiše závidím, že jsem nikdy v takové nebyl. :)

    By the way : Dá se sedat i tam, co jsou ta křesla a používat ten old televizor jako stůl ?

    OdpovědětVymazat
  6. Evička: To sice je, ale vůbec to nebylo na škodu. Je to spíše takový šum, ale podle mě to k takové kavárně patří. Prostě to tam žije :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hans: No tak jistě :D fotily jsme to rychle zrovna když se ty křesílka uvolnily na chvíli, jinak byly obsazené. Křesílka jsou i v dalších místnostech.

    OdpovědětVymazat
  8. a jsou tam i gauče pro náročnější :-D
    Andy

    OdpovědětVymazat
  9. tak to je boží! wow já chci taky takovou kavárnu někde v okolí! potřebovala bych nějaký příjemný místo na čtení kde bych hned neusnula :)

    OdpovědětVymazat
  10. krása- ani to nevypadá jako kavárna, ale útulný byteček

    OdpovědětVymazat
  11. ten ruch v Danielovi je nejlepší! a čokoládové fondue a oříšky k vínu.
    a taky sesterský DunBar hned vedle - ten mám snad ještě radši než Daniela:)

    OdpovědětVymazat
  12. Znám a doporučuji velmi vřele! :-)

    *JanaSchw

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem tam častěji než doma :) Vždycky po škole, na trigu nebo ovocný salát :* Výborný!! Ovšem musím poukázat i na skvělou a vždy pozitivní obsluhu...Opravdu nádherné prostředí a skvělý lidé:))

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.