sobota 13. února 2016

ÚNOROVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Předávání Oscarů je za rohem a je načase zmínit, co jsem z Oscarových snímků zatím zhlédla já a nejen to. Po dlouhé, dlouhé pauze vám přináším filmová doporučení (knižní budou následovat, protože poslední dobou večer mnohem více čtu, než koukám na filmy).

Předně bych ráda zmínila jeden omyl, který jsem kdysi udělala a to bylo, když jsem Pirátům na vlnách dala *** na csfd. To byla chyba, to vám povím. Ti, co Piráty viděli, to určitě ví a už tehdy si klepali na čelo, když jsem se na blogu doporučovala už v roce !2010! tady. Možná na ten odkaz vlastně raději neklikejte :) Každopádně Piráti jsou geniální, show od začátku do konce, podloženo pravdivým příběhem, to chcete.


A teď už k těm Oscarovým peckám. Viděla jsem Šíleného Maxe, Revenant nebo Osm hrozných. Tedy asi tři největší pecky zlatého plátna, které se v nominacích objevily.

Nejvíce doporučuji a zároveň nejvíce se mi líbil Revenant. Ač je to dvouapůlhodinový snímek, který se mnohým zdá rozvleklý, já se nenudila ani na minutu. Po Birdmanovi si u mě Iñárritu spravil reputaci a Leo, ten si spravovat nic nemusel, ten si reputaci akorát zase vylepšil..


Osm hrozných se u mě objevuje na druhé příčce. Za pozornost stojí kamera a formát, na který se naposledy točilo v roce 1966 a Tarantino ho znovu přivedl na světlo světa. Soundtrack taky skvělý. Nemůžu porovnat s předchozím snímkem, Nespoutaný Django, který měl taky westernovou tématiku, protože jsem ho jako jeden z mála od Tarantina neviděla. Každopádně na to, že od dětství nemám ráda westerny, jsem z Tarantinova pojetí nadšená.



Na Šíleného Maxe mám pravděpodobně málo testosteronu. Tady můžu ocenit akorát filmové efekty, které udělaly dojem i na mě. Dokonce tak velký, že vám doporučuji ten film opravdu vidět.


A co byste doporučili vy mně ?

4 komentářů:

  1. - ja zelbohu nemam na filmy z casovych duvodu prostor, ale za poslední dobu me bavila carol, baarova od trestikove a jsem tuze zvedava na dánskou divku .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tou Dánskou dívkou to máme stejně. Jinak všechny tyhle filmy jsem viděla v rozmezí týdne a od té doby jsem zase neměla na nic čas, takže chápu.

      Vymazat
  2. Revenant se mi hrozně líbil - vizuálně je to prostě dokonalost a celkově mě to chytlo za srdce... zato Osm hrozných mě až tak moc nebavilo - nějak nic novýho od Tarantina nebo jsem měla přehnaný očekávání - každopádně řekla bych že Django je mnohem lepší a určitě se na něj podívej! a Mad Max se mi líbil hrozně moc! podíl na tom má jak moc žeru Hardyho ale celkově je to pecka! královsky jsem se bavila :)
    a doporučuju Deadpoola :D

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.