neděle 23. srpna 2015

SRPNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Filmová doporučení píši po poměrně dlouhé proluce. Mohou za to částečně prázdniny, kdy mám paradoxně mnohem méně času na chození do kina, částečně to, že jsem začala zase více číst, což ale vnímám jako plus.
Iracionální muž je nejnovější filmový počin Woodyho Allena a mé další zklamání. Čím dál více mám pocit, že jeho vtip už vyhasíná, což je škoda, protože každý rok točí další a další film. Pravděpodobně si dám od Woodyho nových filmů na chvíli pauzu a zaměřím se na staré snímky. Iracionálního muže nezachránilo ani to, že ho hrál Joaquin Phoenix..
Slepá je Norsko-nizozemský snímek o tom, jak se mladá žena vyrovnává se ztrátou zraku. Je to povidný mix představivosti hlavní autorky a skutečného života hlavní hrdinky. Seveřané to prostě umí, na tohle koukněte a pak mi napište!

Charismatičtí bratří Hádkové zazářili v Kobrách a užovkách, sama nevím, kterého mám raději. Po delší době český film, který je tak syrově pravdivý, až z toho mrazí. Charaktery vyhnané do extrému, přesto si po odchodu z kina říkáte, kolik ze svého okolí jste v nich vlastně poznali...

4 komentářů:

  1. - presne. ja se u novyho allena vylozene uzirala nudou ..

    OdpovědětVymazat
  2. super tipy, zaujali ma hlavne Iracionálny muž (Joaquin a Emma sú moji obľúbení herci) a Slepá :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Na Slepou se chystáme. Iracionální muž asi zůstane v šuplíku na horší časy.. No a bratři Hádkové..já mám poslední dobou k českým filmům strašnou averzi =/ Jakoby každý český film nevěděl, který vlastně je..buď se snaží vypadat hollywoodsky, ale je to akorát cirkus, anebo si zase hraje na artovou složitost a je z toho maximálně tak patos k pláči..a tak se ptám, kde jsou doby Pelíšků, Želarů apod.?

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se Iracionální muž líbil, ale taky o sobě vím, že jsem hrozně nekritická ke všemu na co Woody jen sáhne.. :) Kobry a užovky moc chci vidět (nechápu, že jsem ještě neviděla) a o Slepé jsem neslyšela, takže moc díky za tip, vypadá to jako hezký film na studený podzimní večer (do zásoby :).

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.