čtvrtek 1. ledna 2015

LEDNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Ještě než některým skončí vánoční prázdniny a vrátí se zpátky do školy, práce a k povinnostem (ne, že mně by už neskončily..), zbývá pár volných večerů, odpolední a právě pro ty dny, kdy nebudete vědět, jaký film si vybrat, vám přináším nové tipy na filmy.

Prodloužený víkend je poměrně velká oddechovka. Byť námět filmu nepatří mezi lehčí témata, film svou občasnou rozvleklostí nabádá k tomu, že vám to v závěru přijde jako oddechovka. Nezanechá ve vás velkou stopu, ale v tu chvíli kdy jej dokoukáte jste rádi, že to skončilo, jak to skončilo. Tak trochu smutný happy end. Pro fanoušky Kate Winslet jistojistě fajn.


Trochu si říkám, jestli je mezi doporučení vůbec třeba zahrnovat Interstellar. Jasně, že ho většina viděla a všichni víme, že je prostě boží. Je to zkrátka wow, pokud jste váhali, neváhejte. Přesně ten typ filmu, po kterém neusnete, mozek vám bude šrotovat na plné obrátky a budete se těšit, až ho uvidíte znovu. Amen.


Trochu sem propašuju i doporučení na seriál Most, což je dánsko-švédská detektivka s tak trochu typickou pochmurnou atmosférou a hlavně je ten seriál tak správně divný, jiné slovo mě nenapadá, ale většina severských filmů mi přijde zvláštních a není tomu ani tak u Mostu. Přesto mám severské věci moc ráda a je jedno, jestli je to kniha, seriál nebo film. Most doporučuji! Já mám po něm teď tak trochu prázdné místo v hlavě, které bych nejraději vyplnila dalším severským seriálem - máte někdo nějaký tip? P.S. Úvodní píseň seriálu je snad ta nejlepší seriálová píseň ever



Zmizení Eleanor Rigby je poměrně unikátní počin. Jedná se o dva samostatné filmy, dva rozdílné pohledy manželského páru na stejnou tragickou událost v jejich životě. Nejdříve jsem viděla verzi Ona, a i když jsem se těšila na jeho verzi, protože to znamená dvě hodiny koukání na James McAvoy, musela jsem konstatovat, že její verze byla lepší. Nehodnotím to s kterým příběhem se více ztotožňuji, jako to dělá většina lidí, ale bylo to zkrátka lepší po filmové stránce. Viděli jste? Která verze více zaujala vás?




6 komentářů:

  1. Most sa mi už načítava, milujem škandinávsku tvorbu tak som zvedavá, ď.!
    a drž sa Lindička

    OdpovědětVymazat
  2. Ze severských seriálu doporucuju Zločin.Deni

    OdpovědětVymazat
  3. Most se mi hrozně libil. Už stahuju druhou sérii! A ta kapely z úvodní znělky bude letos na colours :)

    OdpovědětVymazat
  4. Most taky zbožňuju! A stejně tak tu kapelu. :) A stejně tak Kodaň a Malmö :D Jinak kdyžtak doporučuju stránky Severského filmového klubu, třeba tam na nějaký zajímavý film narazíš (i když je „občas“ těžké je na netu najít) a hlavně bude brzo Severská filmová zima:). Já těch severských zatím moc neviděla, ale z těch, co sjem viděla, se mi líbilo – Eventyrland, Att angöra en brygga (fakt hodně absurdní komedie!), Rodinná oslava, Přijede prezident (na to jsem slyšela všechny jen nadávat, ale já jsem se u toho docela zasmála :D).
    Na Zmizení Eleanor Rigby jsem zrovna před pár dny narazila a říkala si, že to musím vidět. :) Stejně tak i Interstellar samozřejmě. Takže děkuju za připomenutí! :D

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.