pátek 8. února 2013

ÚNOROVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Od Restless jsem si slibovala hodně, bohužel to hodně nepřišlo. Něco tomu asi chybělo i přes vážnost příběhu, a nedokážu pojmenovat co. Dokoukala jsem to tak nějak proto, protože prostě nenechávám filmy nedokoukané. Místy mi to přišlo i lehce zmatené, nebo možná pomatené.. Ale Mia Wasikowska je skvělá o tom se nedá ani pochybovat, ale ani ona ten film u mě nezachránila.

Stejně podobný propadák pro mě byl Lov lososů v Jemenu (no má snad nějaký film hloupější název?). To je tak, když si váš kamarád myslí, že koukáte jen na romantické filmy, a tak vám jeden doporučí. Tady to nezachránil ani Ewan McGregor, který byl tady absolutní ňouma. Bylo to nemastné, neslané, snad až klišovité. Opět dokoukáno ze zvyku. Omlouvám se všem, kterým se to líbilo.


Za to Nowhere boy byl boží. Nečetla jsem si ani o čem film je, nevím jak jsem k němu přišla, ale prostě jsem ho hned začala sledovat a nevěděla o čem je. Že je o prvopočátcích Beatles jsem zjistila tedy za pochodu, o to to pro mě bylo příjemnější překvapení, protože prostě Beatles, že .) Nevím na kolik je tenhle životopisný snímek pravdivý, takže tuhle stránku nemůžu hodnotit, ale po všech ostatních mi přišel skvělý. Jestli něco z těchto filmových doporučení musíte vidět, tak je to právě Nowhere boy.


15 komentářů:

  1. No, ja som videla všetky tri a zatiaľ čo pri Love losov s tebou súhlasím, na Nowhere boyovi príliš nie... Teda, možno je to tým, že som vedela, o čom ten film je, keď som ho začala pozerať a prišlo mi to skôr ako film o rebelovi bez príčiny, než o Johnovi Lennonovi, asi som od neho proste čakala viac, než som našla.
    Za to napríklad Restless by som prepadákom nenazvala. Ale nenazvala by som ho ani klenotom kinematografie :D Mňa miatlo hlavne prepletanie s príbehmi s duchom, bez neho by to bolo o poznanie lepšie, ale ako komplet som z neho sklamaná nebola.
    ...ale to možno preto, že som od neho na rozdiel od Nowhere Boya nečakala nič...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ak by som to mala hodnotiť, nowhere boy by odomňa určite dostal tak 7/10 a restless tak 5-6/10 ... len ma to Restless sklamalo menej, než Nowhere boy, na ktorý som sa fakt STRAŠNE tešila :D

      Vymazat
  2. Zrovna včera jsem v TV náhodou na Restless narazila! :) Dívala jsem se ale tak 10 min. a pak přepla... příliš mě to nezaujalo.
    A Nowhere Boy se mi líbil, ale už je to tak dlouho, co jsem se na to koukala, že si toho ani moc nevybavím...
    Ela

    OdpovědětVymazat
  3. mě se moc líbily Temné stíny s Johny Deppem. Miluju upíří tematiku a tohle mělo vtip. Doporučuju! a ta hudba je tam báječná!

    OdpovědětVymazat
  4. na poslední se podívám ;) mě za poslední dobu zaujal 'another world'

    OdpovědětVymazat
  5. lov lososov beriem ako zly vtip, bolo to naozaj nemozne... :). ale restless je vazne skvely film :) neverila som, ze sa najde osoba, ktorej sa nebude pacit... zmatene, nuz, film o umierajucom cloveku by zmateny byt mal, nie? je to ovela pravdivejsie ako hrdinske umieranie ake ponukaju ine produkcie.

    OdpovědětVymazat
  6. Na Nowhere boy se chci podívat už dlouho<3.! A jinak, ten "Lov" mě už sám o sobě vůbec neláká.

    OdpovědětVymazat
  7. užitečný článek, často hledám nějaký kvalitní film na skouknutí :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Lov lososů je ale hezká knížka, možná by stálo za to si přečíst nejdřív tu :) A název je zachován stejný, ale film jsem neviděla. Jako fanynka Emily i Ewana se ale asi podívám, kvůli porovnání. Myslím, že hloupější název má milion filmů, například Babovřesky, které nás na plakátech strašily včera při cestě do kina...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je možné, ani jsem nevěděla, že je to natočeno na základě knihy. Bohužel "nejdřív" si ji přečíst už nestihnu. Každopádně já hodnotím film a ne knihu. Ewana mám taky moc ráda, proto jsem na film koukala. Napiš pak, jestli se ti líbil..

      Vymazat
  9. Ja už radšej od žiadneho filmu nič nečakám, lebo ak čakám vela tak bývam sklamaná.

    OdpovědětVymazat
  10. ja som sa pri restless citila uplne rovnako..cakala som oovela viac

    OdpovědětVymazat
  11. Lindi díky za Nowhere boy! Lennona dočista miluju a existence tohodle filmu mi unikla a díky tobě jsem to napravila a hrozně moc se mi to líbilo! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Už to někdo zmínil výše, v případě Lososů je opravdu knížka 100x lepší, moc se mi líbila (četla jsem v originále).

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.