pondělí 6. září 2010

V sobotu jsme byli na obědě/rodinné oslavě v řecké taverně v Ostravě. Což znamená asi tunu dobrého jídla. Spoustu masa, tučných sýru, skvělého červeného vína, oliv, a koření. Řecké jídlo miluju, proto se taky nemůžu dočkat, až za rok do Řecka zase pojedu. Tahle kapitola (já a Řecko, naše rodina a Řecko) je trochu na dýl, takže až někdy příště. Možná.

Pak jsem měla sraz s Andy a pokusily jsme se reklamovat naše holínky. Rozumějte, omlátit jim je o hlavu. Uvidíme, jaký bude úspěch. Andy mě taky zachránila v mé deštníkové patálii, tím že mi koupila deštník nový. Velký neskládací, černý s bílými puntíky. Děkuji, děkuji. V úterý s Andy odjíždíme na pár dní pryč. Takže se ozvu nejdříve v pátek, ale myslím si, že to pak bude stát za to! :)

Nejdříve fotky z taverny Agiu Georgiu

dala jsem si řecký horský čaj, který jsem už léta neměla .. u nás se sehnat nedá a jeho chuť je nezaměnitelná, doufám, že ho v Řecku zase seženu ... nebo nejlépe sama natrhám :)

můj předkrm - lilek s kozím sýrem a grilovanými rajčaty (mňam!)

jehněčí "keftedes" (mleté maso) s rajčatovou salsou, brambory na citrónu a samozřejmě tzatziki

Na dezert už jsem se nezdržela, musela jsem odejít dřív, ale "poručila" jsem si, aby mi domů nechali zabalit baklavu - jestli budete někdy mít možnost si ji dát, neváhejte! Stačí obdélníček o velikosti 2 x 3 cm a cukr vám ucpe aortu. Nejsladší, zároveň nejbáječnější medovo-oříškový dezert, jaký znám!

Fotky po obědě, s Andy (chudák, zvyká si fotit mě všude, v dešti, ve slunci, ve tmě :D)
konečně jsem měla možnost vzít si zase svoji nadpasovou květovanou sukni, což se ukázalo jako výborný tah, protože je v pase na gumu (vzhledem k tomu množství jídla, co jsem včera spořádala)


Taky se vám zdá, že jsem nějak moc začla nosit tmavší barvy? Nevím čím to je, ale myslím, že to bude jen momentální období. Zkusím to zase zlepšit :)

MĚJTE SE TADY DO PÁTKU HEZKY !

11 komentářů:

  1. Jee miluju tyhle barvičky na tobě!!
    Ta sukně je skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  2. jezis to jidlo.. at zijou oslavy :)) hadej jaky ma ta sukynka z patku pas .)) NATAHOVACI :)
    tesim se na ten tvuj satecek, ja ho uz taky chvili mam, taky jsem ho chtela nejdriv pouzit a az pak se chlubit .))
    na podzim taky vetsinu saham po tmavsich barvach, ale s tim modrym kabatem to nastesti vsechno rozsvitim. myslim, ze s tou tvou kvitkovou sukynkou a svetlym svetrem to zas tak tmave nemas, ta sukne vypada uzasne! a vyborny napad fotit se pod striskou na voziky, ja bych tam v desti nejradsi i parkovala .))

    OdpovědětVymazat
  3. Ach, já tu tavernu zbožňuju a to jsem tam byla jen jednou...kéž by to bylo blíž!

    OdpovědětVymazat
  4. v té restauraci to vypadá moc dobře, škoda, že nejím maso, asi bych tam moc nepochodila :-D
    Andy

    OdpovědětVymazat
  5. Ale ta tmavá ti sluší, tak v ní můžeš klidně pokračovat:) Řecko mám taky moc ráda, zatím jsem tam byla třikrát a hnedka poprvé jsme dostali nabídku tam zůstat, jedna paní si vyhlédla mamku jako nevěstu pro svého syna:D

    OdpovědětVymazat
  6. V te recke jsem byl loni o prazdninach. Chutnalo, ale cekali sme tam strasne dlouho, pak nam donesli cast jidla a zbytek (ktery k tomu patril) az za 15 min apod... celkem zvlastni to tam bylo

    OdpovědětVymazat
  7. ach to jedlo!! mnaam...hned by som si dala...no a tebe to znova pristane!! ta suknicka je super ( a dalsie plus je ta guma ze? =)...a zavidim ti andy alias tvoju dvornu fotografku...ze ju pozdravujem a ze hned by som ti ju prebrala!!..no a uzite si to spolu tam kde idete...tesim sa na fotky!! tak v piatok!!

    OdpovědětVymazat
  8. Lindi,to mě nedělej,já tak miluju řecký jídlo a ted´ hledám doma olivovou pomazánku!A ta sukně je skvělá!

    OdpovědětVymazat
  9. mňam, vypadá to zajímavě.. ten lilek:))
    a ta sukně ti sluší, zase.. jako vždycky.

    OdpovědětVymazat
  10. To naše první dovolená byla také v Řecku a konkrétně jednou cestovní kanceláří ... Líbilo se nám to natolik, že se tam asi podíváme opět a to dokonce s tou stejnou cestovkou... Už se na to moc těšíme :) Už jsme byli mooc dlouho zavření doma :D

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.