středa 22. září 2010

S kapesníkem u nosu

.. píšu tenhle článek. Dolehlo to i na mě. Bacily a jejich nositele potkávám na všech frontách a podlehla jsem. Jsem "pouze" nachlazená, u mě se to však rovná bolesti hlavy, zamlženým viděním a o rýmě nemluvě. Už jsem nejspíš prosmrkala jeden či dva stromy. 

Dnešní den byl zvláštní. Ráno, kdy jsem si to svištěla napříč vylidněným centrem města, na mě někdo ze stříbrného audi zvolal "slečno, honem utíkejte do školy a ne že dostanete pětku!" .. Inu pro pousmání mi to stačilo. Na mé škole už pětky těžko dostanu, a tak jsem se pousmála aspoň tomu, že si můžu připadat stále mladě, a že neúměrně svému věku nejspíš stále vypadám :) V patnácti jsem byla děsně naštvaná, když mi někdo řekl, že vypadám na třináct. Ve dvaceti jsem ráda, když mě někdo má za středoškolačku. A je to dobrý způsob, jak se vyhnout všem těm pouličním prodejcům, zřizovatelům pojištění apod. "Slečno, vám asi ještě nebylo 18, že?" ... "Máte pravdu, nebylo .. na shledanou" :) 
Zvláštní den pokračoval tím, že mi moje nová černošská učitelka na angličtinu z Pobřeží slonoviny, řekla ať držím hubu. Nejspíš to nemyslela zle, a řekla to česky. Inu pro pobavení mé i ostatních to stačilo.

Na celý víkend odjíždím do Polska. Osvětim, Březinka, jakési solné jeskyně, kde pravděpodobně všichni umrzneme, Krakow ... Jedu především kvůli Osvětimi a Krakowu. Jak v Osvětimi, tak v Krakowě jsem už byla, a Krakow mě okouzlil, takže se tam zase moc těším. Určitě budu hodně fotit, jen nevím, jestli vám ukázat všechny fotky, tedy i ty z koncentračního tábora. Protože si myslím, že to vůbec nekoresponduje s koncepcí blogu. Tak mi sami napiště, s čím se mám podělit a s čím ne :) 

Džíny - brněnský úlovek, šátek - sekáčový úlovek z Opavy



Nová bižu bižu .. Na oblečení vydávám do nákupu zimního kabátku stop stav, tak si aspoň občas udělám radost něčím, malým.. lístečková brož - bleší trh


medailonek :)


KRÁSNÝ TÝDEN

23 komentářů:

  1. Moc se mi líbí ten medailonek a to jak jsi oblečená na první fotce :-))) šátek já krásný ;-) Tyhle problémy mám taky, rýma mě otravuje už 2. týden stejně jako dobrou polovinu naší třídy a i když je mi jen 16, stejně všichni říkají, že vypadám mladší, ale nestěžuju si ;-))) Závidím ti výlet do Polska, i když je to smutné, určitě se chci někdy podívat do Osvětimi, podle mě je to dobrá lekce. Nevím jak s těma fotkama, ale myslím, že podle toho jak budou vypdat, v Osvětimi bude asi všechno hodně depresivní, ale zase je to zajímavé, takže bych jsem dala prostě to, co se ti bude líbit, nebo ti bude připadat zajímavé a chtěla by ses o to podělit ;-)
    L.

    OdpovědětVymazat
  2. já už jsem taky nemocná:D nějak se ty bacily šíří... a to s věty typu "Slečno, vám asi ještě nebylo 18, že?" dobře znám:D Já vypadám tak na 15 a když jsem nenalíčená tak ještě na míň. Občas z toho vznikají komické situace.
    A výlet do Polska ti taky závidím, já tam byla jen jedno a to taky v Osvětimi a Březince a byl to zážitek.
    ps. ty džíny jsou z jakého obchodu? :)

    OdpovědětVymazat
  3. no vidíš, mě zastavují všichni s otázkou " áá slečno vám určitě už bylo 18 .." nebo prostě melou melou a když jim řeknu že mi je 16, nechápavě na mě zíraj:D

    a strašně se mi líbí tenhle outfit, a ty džíny, parádně ti padnou:)

    OdpovědětVymazat
  4. Fotek tu dej co nejvíc. I když budou depresivní, všechno na světě není v bledě modré!:) A jinak nádherný medailonek!:)

    OdpovědětVymazat
  5. Dočetla jsem článek, shlédla tvou první fotku a napadlo mě "ty si jak z koncentračního tabora:D" ty snad pořád hubneš, ptž tvé nohy jsou čím dál tím víc daleko od sebe... KOBLIHY! KOBLIHY! KOBLIHY!:D
    Lucije

    OdpovědětVymazat
  6. Ta brož je krásná ^^
    Jinak Krakow - Osvětim - Březinka . Přesně tak vypadal můj plán minulý podzim .. Nevim jestli bych se do Osvětimi ještě vrátila : //

    OdpovědětVymazat
  7. brož a řetízek jsou překrásný..
    a opravdu seš čím dál tím víc hubená.. jak ty to děláš?:O

    OdpovědětVymazat
  8. Šátek byl fakt dobrý úlovek, je pěkný a líbí se mi jak jsi ho použila. Článkem jsi mě dneska pobavila. Mě naštěstí už rýma opouští, ale taky mám pocit, že jsem vysmrkala snad celý les:-)

    OdpovědětVymazat
  9. ach..na tej prvej fotky ti to neskutocne pirstane!! krasa!! tie dziny su skvele!! a tych tvoji sparatkach =)...a so satkou vyzeras famozne =)

    OdpovědětVymazat
  10. že mi tu žiadne blšáky nemáme, sakriš!

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem se jakš takš právě dostala z nachlazení, tak přeju to samé i tobě !
    S tím věkem to mám podobně. Já mám ale taky problém, že jsem se zasekla na 18 a když se mě někdo zeptá, vždycky mi to naskočí na jazyk jako první...
    Líbí se mi ten kabátek.
    Mimochodem, nepojede do Polska přes Náchod? :D

    OdpovědětVymazat
  12. Lucije: od tebe jsem nic jiného nečekala :D dyť blbě i stojím, tak mám ty nohy od sebe a určitě to není jen tím, že jsou hubené, spíš tím že jsou křivé :D

    cookie: Nijak, ale ty máš co mluvit se svými párátky :) dlabu pořád stejně a nijak se neomezuju, pro jistotu ani nesportuju :D jsem lenoch na všech frontách!

    Adelana: a vidíš, já se tam vracím .. možná ale už naposledy.

    Foly: tohle byl naprosto příšerný blešák, kde byla spousta krámů především, zbraně obrazy apod. Ale u hodně stolečků byly taktéž šperky a bižu, takže za prozkoumání to stálo tak i tak :) pár hezkých kousků jsem vážně našla.

    Terezka: to tedy nejspíš opravdu ne :D proč?

    OdpovědětVymazat
  13. ta brož a medailonek jsou boží! a přeju ať je líp:)

    OdpovědětVymazat
  14. Jé děkuju, ani jsem nevěděla, že tě ten komentář tak potěší :-))) Do Osvětimi jsem chtěla jet minulý rok, protože jsem probíraly v dějepise světové války, tak mi to přišlo zajímavé doplnění tématu, ale nakonec z toho nějak sešlo, zájezd se nekonal, v Terezíně jsem zatím nebyla, ale muselo to být docela depresivní, ale přitom opravdu poučné, tohle mám ráda takové věci pak si teprve člověk uvědomí, jaké má štěstí, že žije tak jak žije. Užij si ten zájezd :-))
    No já doufám, že ještě dlouho budu mít náladu dělat takové rozvrhy ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Aaa, ty hodinky!
    Klidně sem dej pár fotek i z Osvětimi, docela mě zajímá, jak to tam vypadá...
    Mě je 16 a furt mi tipují 13, ale až mi bude 40, bude se to hodit tuplem :D

    OdpovědětVymazat
  16. no prosim tě buď ekologická smrkej do látkoejch šetři ty nebohý stromy! nebo ještě lépe - přeju uzdravení!
    a jako tvoje nohy ach jo dej mi je! :) a hrozně se mi líbí ten šátek a lísteček a medaionek taky! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Medailonek z Lindexu? Taky mám. :-) No mi ten věk každý hádá jinak. Když si vykračuju na podpatcích, s velkou kabelkou a celá v černém, jak mám poslední dobou ve zvyku, všichni mi tipují přes dvacet (jinak je mi 19). Ale nedávno se mi stalo, že mi v Tesku málem nechtěli prodat víno, protože si mysleli, že mi ještě není 18. Tak nevím no. :-D
    Jinak v Osvětimi jsem taky byla a zapůsobilo to dost... a to hnusné počasí, jaké jsme tam měli, k tomu ještě přidalo.

    OdpovědětVymazat
  18. To se mi stává pořád, je mi 19, ale málokdy se mi poštěstí, že by mě tipli dokonce na 15!:D Tudle mě zval jeden pán na panáka a pořád mi nechtěl věřit, že mi ho opravdu může koupit, bál se, aby ho nezavřeli prý:D Ve 30 se to bude hodit:) Fotky z Osvětimi by mě zajímali, ještě jsem tam nebyla:)

    OdpovědětVymazat
  19. úžasný šátek a boty..ty mě dostaly.
    a teď už mě taky těší, když po mě chcou při vstupu do klubu občanku a baví mě sledovat, jak se ti vyhazovači tváří, když si přečtou 1990 :D

    OdpovědětVymazat
  20. uz jsi doufam fit!
    ty sekace jsi pekne prohrabla, koupit fajn dziny je celkem kumst .) satek pecka!
    osvetim jsem navstivila pred par lety, je to velmi poucne, nekteri lidi by tam meli jet povinne!
    snad vam v tom krakove moc nelilo! tesim se na fotky!

    OdpovědětVymazat
  21. Mám blog! mám blog! :D Tak se vrať z toho "fčudu", kde jsi a mrkni na něj :D
    Tvá B.

    OdpovědětVymazat
  22. užij Polsko, nádhernej medailon!

    OdpovědětVymazat
  23. Tenhle outfit je mooooc pěknej, hlavně ten šátek tomu dodává šmrnc!

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.