pondělí 27. září 2010

Dnes o hudbě


".. divné jak divnota jsou střety s ješitností, žáby na myši tady házej bláto a ten nejvyšší, s úsměvem kouká na to. Akademická půda až na půdu, místy je komická a jindy dělá bubu, z prázdný nádoby, udělá plnou mísu."

Než shromáždím, protřídím a upravím fotky z víkendu v Polsku, povíme si o hudbě.
Dnes mi nevadí déšť, mám dobrou náladu, i když mi v converskách čvachtá a ruce mají teplotu polárkového dortu. Je mi hezky, protože poslouchám. Nejen hudbu, ale i text, slovní hříčky. Zdrojem dobré nálady je mi dnes Tomáš Klus. Vtipnost, ostrost, hra se slovy i něžnost. I smutnější kousky vyvolají na tváři letmý úsměv, a ty pichlavě ironické mě rozesmějí i v tramvaji plné lidí.

Nejsem hudební nadšenec. Pár let zpátky, bych na otázku "co máš ráda?", pravděpodobně odpověděla, že hudbu. Nebudu si hrát na to, co nejsem. Nejsem znalec hudby, nevyznám se v ní a možná ani nemám vkus. No a. Vkus je podle mě stejně subjektivní záležitost. Já mám s hudbou volný vztah. Přicházím k ní, opouštím ji, ona ke mně promlouvá, a tak si spolu jsme. Nemám ráda otázku "co posloucháš?". Všechno a nic. Občas chodím na punkrockové koncerty a nejsem punkrocker. Vždycky se mi budou líbit Beatles, budu mít husí kůži u Last Train Home, rozpláče mě CyRáno a budu vždycky budu milovat řeckou lidovou hudbu.

Poslouchám všechno a nic.

--------------------------------------------

zavři oči

novota :)

MĚJTE SE KRÁSNĚ, PŘÁTELÍČKOVÉ

27 komentářů:

  1. Super!
    Můžu se zeptat, odkud máš tu šálu a případně kolik stála? Děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  2. nadhera nadherna! to derovane triko je super .)

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá to, jako bych se naučila fotit :-D (trošičku)
    Andy

    OdpovědětVymazat
  4. posloucham vsechno a nic...tak to si teda vystihla!! krasne.. a k tomu vsetkemu ti to velmi pristane =)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to focené před ostravským Shopping Parkem, že jo?:-)Top a šála jsou bezvadný.

    OdpovědětVymazat
  6. tak tenhle outfit je přesně podle mého gusta, jen bych si vzala jiné botky, ale to je otázka každého jaký má kdo vkus;)

    OdpovědětVymazat
  7. tvůj outfit se mi moc líbí. Je hodně pohodlný a slušivý ;) ten Top je krásný!
    :)

    OdpovědětVymazat
  8. S hudbou jsem na tom podobně jako ty...v iPodu mám všechno možný, od popu přes alternativu, jako třeba Radiohead, až k instrumentálce - miluju filmové soundtracky :)) A tebou zmiňovaného Kluse tam mám také :) - ten je ovšem nejlepší naživo, takovou srandu na žádném jiném koncertu nezažiješ :D když nad tím tak přemýšlím, je mi jasné, co poslouchám úplně nejradši - živou hudbu! :)))
    A dneska ti ještě musím pochválit fotky, povedly se!! :)))

    OdpovědětVymazat
  9. posledná veta: poslúcham všetko a nič. Je skvelá. Presne tak by som charakterizovala aj ja môj vzťah k hudbe:)

    OdpovědětVymazat
  10. Krása nesmírná!!!Ten outfit je přesně v tom stylu co ted na podzim chci nosit a nosím!Jsi skvělá♥ jo a když píšu tenhle komentář,zrovna poslouchám Klusovo CD!Takže ses trefila :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ona se i usmívá:-)
    Moc, moc se mi líbí to, co jsi napsala. Moc!

    OdpovědětVymazat
  12. Moc ti to na těch fotkách sluší.

    A já jsem dnes nechutně milej.

    OdpovědětVymazat
  13. ten pásek v kombinaci s tvým pasem je erotickým buditelem :))

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to jsme na tom s hudbou asi podobně, taky poslouchám od každého trošku ;-) a zase ti to strašně moc sluší a jsi krásně štíhlá :-)
    L

    OdpovědětVymazat
  15. Moc se mi líbí od Andreji vlasy:-) na ní dost dlouhé.
    Lucije

    OdpovědětVymazat
  16. Krásny opasok aj šál. Topánočky mám aj ja také, najobľúbenejšie, preto som si už kúpila jedny aj na budúcu jar:D ( aj keď je to riziko, že sa už nebudú nosiť)

    OdpovědětVymazat
  17. Krásné fotky a celkově ti to moc moc sluší!!!

    OdpovědětVymazat
  18. No já podpatky taky moc nemusím a ty boty jsem tam dávala taky proto, že jsem byla pyšná na to, že jsem si toho vůbec všimla :D a myslím, že i když se mi celkem líbí bych je nenosila, dávám to tam spíš tak pro inspiraci :-) A neděkuj, naopak já jsem vždycky ráda když mi někdo napíše komentář, mám Vás všechny za ty slavně bloggery (a bezpochyby tomu tak je) co je lidi zdraví na ulici, zvou je do showroomu atd.. Když mi Ty nebo někdo jiný napíše komentář tak to pro mě je jako by mi ho napsala třeba Jennifer Aniston nebo Kate Moss ;-)
    L.

    OdpovědětVymazat
  19. fakt ti to moc sluší...
    a otázku "co poslucháš?" uplně nesnášim...většinou odpovídám že jazz páč to odradí spoustu blbců :) a navíc to fakt poslouchá - ostatně jako spoustu dalších věcí - všechno a nic souhlasí i u mě!

    OdpovědětVymazat
  20. V tomhle jsi ale teda koooočka!

    OdpovědětVymazat
  21. tady ti to strašně sluší! Měj se krásně :*

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.