neděle 13. září 2015

BERLIN CALLING

Do Berlína jsme jeli autem s partou lidí, kteří tam všichni byli poprvé stejně jako já, takže jsme si během tří dnů střihli i spoustu památek, abychom o Berlíně měli kompletní turistický obrázek. Těším se až tam pojedu příště a budu si užívat jen města samotného a nebudu se honit za památkami. Tady je takový menší souhrn tipů z míst, kde se mně osobně líbilo nejvíce.


Jestli v Berlíně budete ve čtvrtek rozhodně si nenechejte ujít Markthalle. Každý čtvrtek se tam totiž konají trhy s jídlem, najíte se tam skvěle a není tam nijak zvlášť draho. Už ani nevím, co všechno jsme vyzkoušeli, bylo toho dost, ale nejvíce mi chutnala teplá lososová rolka!

MarkthalleEisenbahnstrasse 42/43


Měla jsem od kamarádek tip na několik míst, kde si zajít na nejlepší berlínské pho. Nakonec jsme to nejlepší našli podle mě my a to úplnou náhodou, když jsme čekali na vstup na televizní věž a měli zhruba hodinku volna na oběd, zjišťovali jsme, kde se v okolí televizní věže dobře najíst a ve Pho Co jsem měla nejlepší vietnamská jídla (nejen pho) svého života. Trumfne to už jen cesta do Vietnamu.

Pho Co restaurantRosa-Luxemburg-Str. 20

Bydleli jsme v loftu jak jinak než přes airbnb. Věřím, že ne každý by náš byt překousl, ale já jsem byla nadšená!

Berlín nesmíte opustit bez toho, aniž byste si dali burger v Burgermeister Berlin hned u stanice metra. Vyplatí se na něj chvíli počkat, je to nebíčko! Kávu jsme během čtyři dnů stihli v The Barn, Five Elephant a Bonanza. Musím říct, že od Five Elephant jsem měla ta nejvyšší očekávání, jejich káva je známá po celé Evropě, občas ji prodávají i malé ostravské kavárny, na naše barista cupu jsem byla na přednášce jejich skvělého Patrika Rolfa a opravdu jsem se tam těšila. Byla jsem trochu zklamaná, ne samotnou kvalitou kávy, ale celkovým zážitkem. Je to totiž i o prostředí a lidech. Five Elephant kavárna je tak proslulá, že je pořád narvaná k prasknutí. Musíte tedy čekat na stůl poměrně dlouho, pak dlouho čekáte na kávu a nakonec musíte odolávat pohledům lidí, kteří by si nejraději sedli na vaše místo. Pokud vám tohle všechno nevadí, tak si tam určitě zajděte. Hlavně mějte dostatek volna na to čekání :) V The Barn byla situace o něco lepší, i když kavárna byla taky pořád plná, nestáli jste aspoň nekonečně dlouho ve frontě, mají moc milé baristy, kteří se vyptávali odkud jsme a tak. Nejvíce se mi z našich kávových zastávek líbilo v Bonanze, takže tu doporučuji všemi deseti!

BurgermeisterOberbaumstraße 8
The BarnAuguststrasse 58
Five ElephnatReichenberger Str. 101


6 komentářů:

  1. Souhlas! Taky se nám nejvíce líbilo v Bonanze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten byt je perfektní!! Takový Berlín uvnitř několika zdí!! Nemůžeš prosím přihodit direct link na něj?? Díky =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, že můžu! :) https://www.airbnb.cz/rooms/4131202

      Vymazat
  3. já jsem před Berlínem neudělala důkladný průzkum a tyhle kavárny jsme nevychytali... ale stejně to bylo super :)

    OdpovědětVymazat
  4. ta mumie v tom byte :D tyhle kavárny jsou vyhlášené, příště tam už opravdu musím zajít a nenechat to náhodě :)

    OdpovědětVymazat
  5. jé, super! děkuji za tipy. do Berlína se chystám už dlouho, mám už dokonce sepsané must visit.. tak snad to brzy vyjde.

    Lost in Cyprus

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.