středa 25. března 2015

BŘEZNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

V minulém měsíci se to nějak všechno sešlo, že jsem teď při rekapitulaci toho, co jsem viděla, zjistila, že jsem se nechala strhnout Oscarovou atmosférou a viděla většinu nominovaných filmů ... Pokud vás to nepostihlo a stále zvažujete na co se podívat, jestli si na to najít čas, mrkněte na moje tipy.

Teorie všeho a hlavní postava Eddie Redmayne, který dostal Oscara. Podle mě zcela oprávněně. Je to životopisný snímek, jestli mě nějakou dobu už čtete, tak víte, že mě baví. Je to hodně lehká cesta jak se dozvědět něco nového, na druhou stranu, málokdy pátrám o historické přesnosti jednotlivých snímků, což asi úplně správné není.. Každopádně Teorie za mě 4 * z 5.


Still Alice a Julianne Moore, která oprávněně získala Oscara, podle mého názoru. Než jsem film viděla, byla jsem přesvědčená, že ho měla dostat Rosamund Pike za Gone girl (vážně Gone girl neproměnilo žádnou nominaci?!), ale po zhlédnutí Still Alice jsem změnila názor a Julian se po letech čekání konečně dočkala. Není to krásný snímek, je depresivní, pozor na náladu v jaké na něj budete koukat, každopádně za to stojí.


Na Birdmana jsem se těšila od doby, co jsem viděla fotky a přečetla si o čem film má být. Bohužel větší zklamání z filmu jsem dlouho nezažila. Má spoustu dobrých myšlenek a momentů, ale i přesto mi přišly hodně neuspořádané, což byl pravděpodobně záměr.. Absolutní vítězství Oscarů jsem moc nepochopila a co jsem se bavila s přáteli, nejsem jediná. Každopádně mě bavily herecké výkony, obsazení bylo více než příjemné. Určitě napište, co si myslíte vy.


A jedno ne-oscarové doporučení nakonec.

Musíte si dát Stockholm stories, byl to jediný film Severské filmové zimy, který jsem letos stihla, ale byla jsem hodně spokojená, že moje volba padla zrovna na něj. I když jsem měla občas pocit, že se tam promítá dost inspirace ze západu, nebylo to nějak na škodu. Tenhle snímek u mě převálcoval všechny Oscarové pecky..






14 komentářů:

  1. super tipy, still alice som ešte nevidela ale birdman u mňa top rovnako aj theory of everything.

    OdpovědětVymazat
  2. Theory of everything sa mi veľmi páčila, naozaj Eddie si toho Oscara zaslúžil. :) Ale Birdman, tiež nerozumiem takému vysokému počtu ocenení. .

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem Teorii všeho a líbila se :) na ostatní se ráda podívám:)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  4. Birdman mě moc nebavil, ale můj táta je 25 let filmař a byl nadšený a tvrdil, že oprávněně vyhál, ale že tomu já ve 25 ještě rozumět nemůžu, že to je film pro jinou generaci... Jinak mě typické oscarovky moc neba, ani Theory, ani Alice, ale díky za tip na něco ze severu.)

    OdpovědětVymazat
  5. s Birdmanem je to těžký, protože je náročnej, ale v tom, jak ho před uvedením prezentovali světu, vypadal skoro jako další zářez vedle Avengerů a jim podobných. já jsem z něho byl naopak nadšenej, ta zašmodrchanost celej film hezky okořenila. ale je jasný, že to není film pro všechny, proto Oscar překvapil i mě. z Teorie všeho jsem měl ale asi oodobnou tadost jako ty 😄

    OdpovědětVymazat
  6. Birdman je úžasnej. Myslím, že by se nad tím nemělo tolik přemýšlet.
    Jinak souhlasím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že bez přemýšlení by se Birdman nelíbil už vůbec nikomu, nebo jo? :-D

      Vymazat
  7. Teóriu všetkého som videla a strašne sa z toho teším, lebo tak dobrý film som už dlho nevidela. :) A z Birdmana mám podobné pocity, + dosť som sa v tom celom strácala a to mi dosť vadilo.

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  8. Teorie všeho je superní film, taky můžu doporučit :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Na Still Alice se moc těším. Teorie všeho se mi líbila, Eddie byl opravdu skvělý. A z Birdmana jsem měla podobné pocity, nelíbil se mi...

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.