středa 11. února 2015

ÚNOROVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Únor vyhlašuji měsícem filmů, protože jsem zjistila, že se mi diář plní rezervacemi do kina a je teď spousta filmů, na které si chci zajít. Zároveň v únoru poběží festival Severská filmová zima a alespoň na jeden film z festivalu, si musím každoročně zajít. Ale teď už k doporučením toho, co jsem viděla minulý měsíc...

The Good Lie je na motivy skutečného příběhu, film o šestici dětí ze Súdánu, kteří přijdou o své rodiny a jako spousta lidí té doby, kteří se stihli během této války zachránit se vydají na cestu do Etiopie. 

John Wick je stylová střílečka od začátku do konce. Žádnou přidanou hodnotu, krom pocitu zadostiučinění a počátečního skoro-zhroucení, kdy Johnu Wickovi zabijí štěně, vám to nepřinese, ale jako oddechovka je to vážně skvělé.

Než začnete koukat na Boyhood, ujistěte se, že nejste unavení, vydržíte od začátku do konce, protože celková stopáž je okolo 160 minut a to je vážně dost dlouho. Abyste nedopadli jako já a netrhli svůj rekord - koukání filmu na čtyřikrát. Ono je to u tohohle snímku vážně škoda, neužít si tenhle celkem unikátní film s nápadem, najedou. Věřte mi. Ne moc filmů se s jedním hlavní hercem táhne celých 12 let. Pokud máte tipy na další podobné počiny, sem s nimi!

Kód Enigmy je skvělý tip pro ty, co mají rádi životopisné snímky. Pokud se oprostíte od historických nepřesností, se kterými mě seznámil můj kamarád "skoro-historik" pár hodin po zhlédnutí, nebudete zklamáni. Krom tajů vzniku vědeckého vynálezu ten film přináší mnohem více a to zajímavý lidský příběh.



11 komentářů:

  1. Viděl jsem jen Kód Enigmy a narovinu říkám, že nebýt Benedicta, v první třetině film vypínám a nedokoukám..naštěstí on ho pozvedl na nadprůměr a je až vtipné, jak hodně má jeho Turing blízko k Sherlockovi =))

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na starého Sherlocka v podaní Vasilija Livanova nemá nikto, treba pozrieť aj staršie veci, nielen novotiny

      http://www.csfd.cz/tvurce/39464-vasilij-livanov/

      Vymazat
    2. To, že píšu o novějších filmech neznamená, že na starší nekoukám. Doporučení zaměřuju na novější filmy záměrně právě proto, že je větší předpoklad, že starší filmy čtenáři viděli. U nových se tak můžou rozhodnout, zda třeba na film jít nebo nejít do kina.

      Vymazat
    3. ja som apelovala na to, že každý vychvaľuje Benedicta, aký je dokonalý Sherlock a silne pochybujem, že niekto pozná jedného z najlepších predstaviteľov Sherlocka.

      pridaním starších filmov by to bolo určite pestrejšie, keďže podobné tipy na blogu má každý, keďže ide o nové filmy

      Vymazat
    4. Jasně, díky za názor :) pokusím se do budoucna prostřídat i se staršími tipy.

      Vymazat
  2. Trilógiu Before Sunrise - Before Sunset - Before midnight si videla? 3 filmy, prvý natočený 1995, druhý 2004 a tretí 2013. Vhodné na romantický večer :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem bohužel viděla jen Before Midnight a to jsem nevěděla, že je to trilogie a nebavilo mě to. Musím se na to podívat znova od začátku :-)

      Vymazat
  3. Kód Enigmy mě bavil, ostatní jsem (zatím) neviděla.
    Mě teď bavilo This is where I leave you, ten film se mi akorát trefil do nálady :).

    OdpovědětVymazat
  4. Já boyhood nevím, jestli miluju nebo nenávidím. Zhltla jsem to sice najednou, ale pořád nevím, jestli jsem na ten film naštvaná, nebo se mi líbil....

    OdpovědětVymazat
  5. dík dík!
    Kód Enigmy se mi fakt líbil... a přiznávám že Benedicta zbožňuju :)

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.