sobota 9. listopadu 2013

LISTOPADOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Za chvíli se přehoupneme, přes první třetinu listopadu a to neznamená nic jiného, než nejvyšší čas pro další filmová doporučení, nemyslíte?

Nejvíce nadšená jsem byla z filmu Zmizení. Dva výrazné známé herce doplňovala plejáda pro mě neznámých tváří. Avšak se známějšími kolegy si v ničem nezadali. Snímek je asi nejnapínavější krimi/thriller jaký jsem viděla za hodně dlouhou dobu, ne-li vůbec. Myslím, že směle může konkurovat nejlepším snímkům v tomto žánru. Nevím proč na mě tak působil, každopádně mě přikoval v kině do křesla a opravdu jsem se nenudila ani minutu a napětí nepolevilo až do konce.


Další krimi/drama Za borovicovým hájem s Ryanam Goslingem je přinejmenším zajímavě pojatým snímkem. Já osobně jsem místy nevěděla, komu ve filmu vlastně fandím a na čí stranu bych se "postavila" ... Aneb o tom, jak se činy jedné generace mohou podepsat na generaci další...


Na Mariňáka jsme koukali jednou v práci, když jsem byli postihnuti několikahodinovým výpadkem proudu a čekali na opravu. Že byl film natočen pod taktovkou Sama Mendese jsem se dozvěděla až pár hodin po jeho shlédnutí a hned mi to všechno dávalo větší smysl. Místy jsem si nebyla jistá, co je myšleno vážně a co ne, a pak se to najednou všechno tak hezky propojilo, když mi došlo že přesně tohle je Mendesův styl. Co se mi líbí je to, že je schopen vyniknout snad v každém žánru a že je každý jeho film z úplně jiného prostředí. Mariňák přináší jiný pohled na  Američany bojující na Blízkém východě, než jsme standardně z amerických filmů zvyklí a to je na tom asi to nejlepší.


Co vy na to? Na který z filmů kouknete a co jste naposledy viděli vy?

10 komentářů:

  1. na zmizení jsem byla v kině! skvělý film:)

    OdpovědětVymazat
  2. Zmizení chci určitě vidět! a Za borovicovým hájem mě dost zajímá - blonďatej a potetovanej Ryan hohohó to musim vidět :D dík!

    OdpovědětVymazat
  3. Zbožňujem tvoje filmová doporučení, vždy si tu niečo nájdem a vďaka tebe som si už pozrela plno skvelých filmov, takže ďakujem :). Minule Disconnect, a teraz už sťahujem Zmizení :).

    OdpovědětVymazat
  4. Ty si super, akurát včera večer som nakúkala na tvoj blog či už sú tu najnovšie filmová doporučení, lebo som si chcela niečo stiahnuť a hľadala som tip :))

    OdpovědětVymazat
  5. Vy jste super! Děláte mi neskutečnou radost .))

    OdpovědětVymazat
  6. Za borovicovým hájem jsem už viděla a přesně jak říkáš, nevěděla jsem komu vlastně fandit více :)
    Sweet nothing by B.

    OdpovědětVymazat
  7. Doporučuju Rush (Rivalové), snad ještě stále běží v kinech.

    OdpovědětVymazat
  8. Zmizení jsem viděla, pěkná depka :-)

    OdpovědětVymazat
  9. skvele tipy, urcite se na neco kouknu:) Naposledy jsem zkoukla Chinese zodiac:D jackie chan movie no:PP

    PS: Pripoj se do giveaway o Printic fotky na mem blogu:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2013/11/printic-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.