středa 20. listopadu 2013

BEBEŠÁK

Když se koncem září konala v Ostravě poprvé akce Zažít Ostravu jinak, která tou dobou už dávno běžela v Praze, byla jsem nadšená, že se něčeho podobného dočkala i Ostrava. Že je v Ostravě blešák, ulice voní domácími dobrotami a kávou, je tam spousta knih, lidi se baví a potkávají známé, tráví čas venku na ulici, že je to všechno tak nějak zkrátka v pohodě, jako byste ani nebyli uprostřed centra města. Na další takovou akci si však budeme muset celý rok. 

 (Fotky pro ilustraci z akce Zažít Ostravu jinak)

Někdo z týmu, co výše zmíněnou akci připravovali, však dostal spásnou myšlenku, proč se omezovat na jednoroční interval a podobnou sousedskou sešlost nepořádat v Ostravě pravidelně, byť v menším měřítku.. A už jsme u zrodu Bebešáku - sousedského blešího trhu. Ideální podzimní odpoledne strávené v příjemných prostorách ostravského Cooltouru pro celou rodinu. 


Abych vám udělala představu a trochu vás nalákala, tak je jisté, že se můžete těšit na ochutnávku domácích punčů (a rovněž se zúčastnit soutěže a ten svůj na ochutnávku přinést), začít se těšit na Vánoce, protože stejně jako o nejlepší punč se bude soutěžit o nejlepší cukroví (nezapomeňte donést recept!). Kdyby rodiče nevěděli, kam s ratolestmi (rozumějte - v jedné ruce punč, v druhé cukroví), je pro děti připravena tvůrčí dílna Coolnička, kde vám na děti jistojistě dohlédnou a ještě je zabaví. A teď pro mě jako vždy nejlepší část programu - sousedský blešák, do kterého se může zapojit kdo chce, všechno potřebné info naleznete tady

Zdroj fotek: Cooltour (fotil Petr Kiška)

3 komentářů:

 
Používá technologii služby Blogger.