úterý 8. října 2013

ŘÍJNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Poslední dobou nemám opět na filmy moc času, večer jsem většinou tak unavená, že zvládnu jen nějaký seriál před spaním, ale na filmy to nikdy není. Tak se stalo, že jsem za poslední dva měsíce zhlédla po večerech celé Game of Thrones. Nebyla jsem si jistá, jak moc mě bude zajímat fantasy složka, protože kdyby tam nebyla ta, jednalo by se o ryze historický seriál, jen bez reálného základu, pokud se to tak vůbec dá označit. Ale protože mám ráda seriály popisující doby dávno minulé a fantasy vlastně také (jen jsem si neuměla představit tuhle kombinaci pospolu), můžu říct, že mě seriál opravdu zaujal a bavil po celou dobu a už mám tedy pochopení, pro ty davy, které to strhlo už dávno.


Chvíli jsem tedy hledala seriálovou náhradu, a tak jsem dala šanci Suits a myslím, že budeme kamarádit.


V kině jsem byla na We´re the Millers, překvapilo mě velmi vysoké hodnocení - ke komediím bývám většinou skeptická, ne každá mě zaujme. Hlavně do kina na ně chodím opravdu sporadicky. Tohle lét se to však nějak nachomýtlo a já v kině byla na komedii dvakrát. Konkrétně tedy Millerovi a ještě na The Heat. Musím říct, že za mě na plné čáře vítězí The Heat, i když nemůžu říct, že u Millerových jsem se nebavila. Jde spíše o to, že u The Heat jsem se bavila úplně celou dobu. Přesto je hodnocení na csfd přesně opačné a The Heat je daleko za We´re the Millers. Tak posuďte sami...


Jak jsem psala na začátku, na filmy doma moc času nemám, ale v létě jsem byla v kině často, tak můžu zmínit další snímek, co jsem viděla v kině a to The Island. Vůbec nevím, jak bych ho popsala, asi že je to to nejbizarnější, co jsem viděla za celé léto. Bizarní - to bude vážně ono. Nutno přičíst k dobru, že snímek má opravdu nepředvídatelný konec, což se přihodí už málokdy.


Blue Jasmine od Woodyho Allena pro mě nebylo až takovou peckou, jak jsem očekávala. Možná jsem ona očekávání měla posazeny zbytečně vysoko. Ten den jsem byla poměrně vyčerpaná z práce, unavená z autoškoly, a tak se mi ani nedařilo v kině udržet plnou pozornost. Možná kdybych na film koukla znova a ne tak unavená, názor bych změnila. Každopádně teď si stojím za tím, že jsem od Woodyho viděla pro mě zajímavější snímky...


22 komentářů:

  1. jediné čo poznám je game of thrones :D aj to som len na tretej časti zatím
    ja by som poradila breaking bad :)

    OdpovědětVymazat
  2. jojojó GOT je nejlepší!!!! miluju to dlouhodobě a mám vždycky radost když to někdo nově objeví a líbí se mu to :) a knížky jsou ještě lepší :)
    Millerovi mě zajímaj kvůli názvu :D ale jinak na komedie taky nejsem tak nevim no...
    a velmi doporučuju Gravitaci - neskutečnej zážitek...

    OdpovědětVymazat
  3. to opravdu tyhle kecy nekoho zajimaji?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, já si taky myslím, že nezajímají. Proto jsem holkám zaplatila, aby mi ten článek okomentovaly..

      Vymazat
    2. prosim tě mi ta tisícovka ještě nepřišla kde je chyba?! :D :D :D

      Vymazat
    3. Kecy? Ja sem chodím veľmi rada a mnoho filmov by som nevidela, nebyť týchto tipov.

      Vymazat
  4. Juchu - filmová doporučení mám od tebe nejradši, máme podobný vkus na filmy. Já už se Suits kámoším a doporučím ještě Breaking Bad.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Breaking Bad doporučeno rovnou dvakrát? :-O Sice vůbec nevím, o co jde, ale musím zjistit!

      Vymazat
  5. Já nejsem moc velkej filmovej fanoušek, ale když už se rozhodnu na něco podívat, lovím jedině u tebe na blogu. Takže děkuju moc za tipy minulé i budoucí! Z říjnových tipů vybírám The island a The Heat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, tak to se pak, prosím, vrať a napiš mi svůj názor na The Island! Na to jsem opravdu moc zvědavá, protože moje pocity byly veskrze rozporuplné .)

      Vymazat
    2. Ráda, ale vidím to až někdy na zimu, já fakt shlédnu tak cca. 5 filmů ročně, takže mi to asi bude trvat :-)

      Vymazat
  6. GoT tiež milujem, už sa neviem dočkať novej série :)

    Inak Blue Jasmine sa ani mne moc nepáčil, od Woodyho sa mi páčili (z tých, čo som videla) Vicky Christina Barcelon a Match Point :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hru o trůny jsem taky začala sledovat, ale teď mám mírnou pauzu.. jako baví mě to, ale moc nechápu to totální nadšení pro tenhle seriál ze všech stran, protože až zas tak moc skvělé to není..

    OdpovědětVymazat
  8. Ted jsem si stahla prvni serii Suits, protoze... GG, 90210, Pretty Little Liars, Cougar Town, Glee... to vse je nejak v nenavratnu a je toho poskrovnu. Glee treba. Ah. Tak uvidime!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh, Suits se ti bude určitě líbit! Já teda viděla zatím 3 díly, ale poměrně mě to chytlo .)

      Vymazat
  9. milujem suits a neviem sa dočkať zimy kvôli ďalším častiam, ja som začala teraz sledovať house of cards a devious maids čo je taká oddychovka
    ale filmy som nevidela ani nepamätám, niet času ani energie :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mi povídej, taky jsem na tyhle doporučení čerpala z filmů, co jsem viděla ještě o prázdninách ... není vůbec čas .)

      Vymazat
  10. Game of Thrones...bomba. zpočátku jsem byla trochu skeptická, ale říkala jsem si, že to vysoké hodnocení musí mít nějaký důvod a také, že ano. Millerovi pro mě byli dost velkým zklamáním. Stejně jako ty, na komedie do kina moc nechodím, ale 91% na csfd mě přesvědčilo. Nakonec to byly nejhůř utracené peníze snad za celý rok. Vážně nechápu, čím se dnešní společnost baví, vždyť to bylo úplně stupidní a kdyby tam nehrála Jennifer Aniston, kterou mám moc ráda, zabalím to už na začátku.

    OdpovědětVymazat
  11. ja mám rada tvoje filmové články, síce väčšinou už mám všetko opozerané, ale tiež rada čítam názor iných:) v tomto prípade si ale beriem tip na the island:) dík

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.