čtvrtek 1. srpna 2013

SRPNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Opět jsem byla ve stavu, kdy jsem myslela, že další filmová doporučení nebudu mít z čeho sepsat, ale myslím, že tohle rozhodování mě čeká až příští měsíc. Aktuálně totiž moc nevím, kde mi hlava stojí a na filmy není vůbec čas. Když už čas je, tak jdu spíše do kina, takže i tyhle doporučení jsou 50/50, co jsem viděla doma a co v kině.

Pro ty, co je baví životopisné filmy, mám tady doporučení na Boj o patent. Kdy z velmi nezajímavého tématu (boj o patent kvůli stěračům na auta), se vyklube spíše psychologický rozbor urputného hlavního hrdiny, který ten boj nechce vzdát.


Akčňák z budoucnosti - Looper a fascinace Josephem Gordon-Levitt, který tam vůbec nevypadá roztomile, jak ho známe. Mělo to nápad, zase trochu jiná představa budoucnosti a mě tyhle filmy prostě berou.


World War Z je první věc, co jsem viděla za minulý měsíc v kině a dost mě to bavilo. Byl to můj první film se zombie - jsem strašpytel a na tyhle věci rozhodně nekoukám. Za to jsem v mládí měla strašně ráda katastrofické filmy a asi mě to ještě úplně nepustilo, takže jsem překousla zombie a World War Z mě bavilo po celou dobu.


Pak jsem s kamarády byla v kině na Osamělého jezdce. Pravděpodobně jsem jediná, kdo neviděl Piráty z Karibiku, takže jsem jen tušila, co od režiséra takového snímku čekat. Ještě k tomu nemám ráda westerny, zrovna jako zombie, ale zkusit se má všechno. A Osamělý jezdec mě kupodivu s velkou dávkou tolerance k žánru a s nadsázkou jakou je třeba takové zpracování brát, zase bavil. Ale stačí jednou. Je to právě tak akorát na večer s kamarády.


Když teď takhle koukám na sepsaná doporučení přijde mi, jako by je psal chlap. Žánrově se dost liší tomu, co se tady objevuje nejčastěji, ale tak řekněme, že si třeba rozšiřuji obzory. A abych to něčím vyrovnala, dokoukala jsem obě řady Girls a to je teda dost parádní .. A když vás to nebude bavit od prvního dílu, dejte tomu druhou šanci jako já, stojí to za to. 


Co byste mi doporučili vy?

5 komentářů:

  1. Nebooooj, nie si jediná, kto nevidel Pirátov z Karibiku :D A ďakujem za skvelé doporučenia (nakoniec ako vždy).

    http://www.marissaclef.tk/

    OdpovědětVymazat
  2. Já už se těším na Jasmíniny slzy Woodyho Allena ;-) Viděla jsem minulý měsíc Revival Alice Nellis a taky super, navíc v letním kině je to ještě větší zážitek, a na konci půl kina tleskala... Jana

    OdpovědětVymazat
  3. prosím holky, kde koukáte na girls? nikde to nemůžu najít :(

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.