pondělí 10. června 2013

COSMETIC DAILY ROUTINE

Nejednou jsem se setkala s tím, že mi lidé chválí údajně bezchybnou pleť, ať už vy tady na blogu, nebo v reálu. Tak jsem se rozhodla, že to tímhle článkem uvedu na pravou míru. Nechystám se zavést kosmetické články pravidelně, jako spíše nárazově (vlastně to výhledově vidím na dva maximálně), protože výrobky co používám jsou většinou mé stálice a není se tady moc o čem bavit a druhá neméně podstatná věc je ta, že světu kosmetiky vlastně vůbec nerozumím .)

Tak jsem tady s prvním článkem na tohle téma a ten bych ráda věnovala čištění pleti. Důležitý bod tohohle článku, který nemůžu opomenout je ten, že opravdu nemám bezchybnou pleť a bojuji s ní neustále. Na druhou stranu s rostoucím věkem se to zlepšuje a mě už to tolik netrápí. Mám černé tečky, mám rozšířené póry a světe div se, mám rychle se mastící pleť na čele, a bradě. Přijde mi, že zde se ženy dělí na dva tábory - suchá pleť a mastná T-zóna a ano, patřím do druhé skupiny. Vzhledem k výše uvedenému vidíme, že dokonalé pleti jsem na hony vzdálená.

A teď už k samotným produktům, které většinou používám už delší dobu.

RÁNO si nejdříve obličej opláchnu vodou a poté umyji tímhle Clinique tuhým mýdlem (Facial Soap Oily Skin Formula). Dříve jsem používala verzi pro aknózní pleť, ale to spíše proto, že jsem mýdlo dostala jako dárek. Ale už tehdy jsem si potvrdila, že mi tuhá mýdla vyhovují, a když jsem si vybírala další, sáhla jsem po tom, co se hodí více pro můj typ pleti. Velké plus je, že vydrží strašně dlouho - tohle balení mám od Vánoc, což už je půl roku a stále ho neubylo.


Ráno obličej a krk ještě dočistím tonikem od Lirene, které už je vám určitě dobře známe z recenzí od Lili. I já jsem na něj narazila právě u ní. Už ani nevím, kolikáté balení mám, ale kupuji si ho stále dokola a opravdu mi vyhovuje.

Ke krému od Garnier jsem se vrátila po letech, když jsem nevěděla, po jakém sáhnout. Používala jsem ho kdysi, možná ještě na střední škole. Mělo by absorbovat přebytečný maz a zabraňovat lesknutí pleti. Musím říct, že kdysi mi vyhovovalo více, teď už u něj moc plusů neshledávám a až s ním skončím, budu zase hledat ten správný krém. Z čehož vyplývá, že mezi pleťovými krémy jsem svou stálici ještě nenašla.

VEČER se odličuji Lirene pleťovým mlékem, které v pohodě odstraní všechen make-up, který používám, takže nemám důvod ho měnit. Používám ho na oči i obličej.

Když jsem jó líná, tak vše odličuji odličovacími tampóny Bel, které jsou poměrně praktické, zvlášť na cesty.

Pak následuje už výše vypsaná rutina - opláchnout obličej vodou + umýt mýdlem Clinique. Večer nepoužívám tonikum, ale tenhle daily scrub od Neutrogeny. Hezky vyhladí pleť a chvilkově minimalizuje černé tečky. Podle obalu by měl černé tečky odstranit do tří týdnů, ale těmhle věcem na obalech kosmetických produktů už snad málokdo věří. Přesto splňuje to, co jsem od něj čekala - vyčistí pleť a stáhne póry, odstraní odumřelé buňky, takže jsem s ním spokojená. Nakonec zase ten stejný krém Garnier a hurá do postele.

Dejte vědět, zda vás článek zaujal, nebo třeba co vy denně používáte za produkty. A taky jestli byste chtěli ještě nějaký podobný článek o kosmetice, co používám, klidně si o něj napište. Jinak žádnou pravidelnou rubriku na tohle téma neplánuji, jak jsem zmiňovala na začátku.

16 komentářů:

  1. S tím krémem od Garnier jsem přesně jako ty! Dříve mi vyhovoval moc, a teď se mi po něm obličej dlouho lepí než na něj můžu nanést make-up a pokud ho nepoužiju ve větším množství tak mi začne na pleti žmolkovat, je to hrůza a děs, také si ho už nekoupím. Dám ale možná ještě šanci tomu novému Moisture Match od Garnieru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nad tím jsem taky uvažovala. Jako naschvál se na trhu objevil těsně po tom, co jsem si koupila tenhle .) ale musím říct, že až tak nespokojená jako ty s ním nejsem. Vstřebá se poměrně rychle a žmolkování jsem taky nezaznamenala - ale zkrátka nesplňuje i přesto co má a už jsem měla lepší krémy .)

      Vymazat
    2. Ten moisture match jsem si teď koupila a jsem z něj úplně nešťastná. Mám pocit, že se mi vůbec nevstřebává do pleti (ani přes noc!) a tvoří se pak na obličeji takové šupinky... Já teda všeobecně moc výrobky od Garnieru nemám ráda, ale nechala jsem se bohužel zlákat... Naopak skvělej je oil-free moisturiser od Neutrogeny (taky tahle oranžovo-bílá "edice").

      Vymazat
    3. Dík za minirecenzi, hvězdo! To do něj tedy nepůjdu, ale dám na tebe s druhým tipem! :)

      Vymazat
  2. Používam ten garnier krém. dlho som používala niveu a len nedávno som prešla na garnier. celkom mi vyhovuje:)ale myslim ze to treba prestriedať, lebo pleť si zvykne a už nemá taký učinok ako na začiatku.
    www.em-petrik.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Tak vidím, že máme asi podobný typ pleti :) I když ta tvá oproti té mé vypadá mnohem lépe. Nicméně díky za tip, to Clinique mýdlo zkusím. Jo a ještě - s krémem mám taky celkem problém. Vyzkoušela jsem několik, ale žádný nebyl ten pravý. Teď mám zálusk na krém od Mixy - 24 hour moisturising balancing cream. Měl by být právě na typ pleti který máš a údajně fakt skvělý.

    OdpovědětVymazat
  4. tyhle články čtu hrozně ráda :) značku Lirene už chic dlouho vyzkúšet, ale spíše pletovou vodu. pletová mléka mi mco nesedí, mám pocit, že jsem si tam ten makeup jenom rošmudlala

    OdpovědětVymazat
  5. - jo, tak ted jsem upadla do stavu, kdy se vazne nedivim zalostnymu stavu svy pleti

    nejenze ji totiz nedopravam takovej komfort, ale vylozene jen odlicim, namazu a smitec. hanba mi

    OdpovědětVymazat
  6. Mýdlo od Clinique mám také a je naprosto dokonalý! Nevysušuje a vydrží dlouho :-)

    www.pavlina-javurkova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem teď přešla na Sephoru, tak uvidím, jestli mi vykouzlí lepší pleť anebo ne.

    OdpovědětVymazat
  8. Ja tej kozmetike tiež vôbec nerozumiem a moja pleť funguje podľa toho, akú má náladu keď sa zobudí. Ale tá Neutrogena a Lirene tonikum ma zaujali, ja stále skúšam a hľadám to pravé

    OdpovědětVymazat
  9. zajímavé! já mám od clinique tři kroky a je to super :) a asi chci zkusit něco od Lirene nalákala jsi mě :)

    OdpovědětVymazat
  10. pekny clanok a velmi fotogenicky. inak co sa tyka kremu rozhodne odporucam detsky krem Sebamed (dostat v DM aj v Tescu- aspon u nas na Slovensku) a neorbi zazraky len s detskou tvarickou ale aj u dospelych. ako dokaz nech sluzi fakt, ze si ho pravidelne kupujem uz 3 roky :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vody od Lirene znám, používala jsem jejich tonikum a nebylo špatné, zato s Garnierem se nekamarádím, dělá mi obrovskou neplechu na obličeji. Mažu se buď medovými krémy od Plevy nebo Sibericou a nebo obličejovými oleji. Jinak jsem Tě u nás nominovala do Tagu "nežiju jen make-upem", který je sice asi spíš pro kosmetické bloggerky, ale mě by ty odpovědi u Tebe zajímaly... Veronika

    OdpovědětVymazat
  12. Mám výhodu, že nepoužívám make-up ani pudr, takže krém od Garnier mi žádné žmolky na obličeji nedělá. Nemůžu si ho vynáchválit, protože pokožku mi krásně docela na dlouho zmatní a zároveň hydratuje, i černé tečky, co mám na nose, jsou rázem méně viditelné. Mám ho moc ráda.

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.