čtvrtek 18. dubna 2013

DUBNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Rust and Bone byl asi nejlepší snímek, co jsem uplynulý měsíc viděla. Místy to na mě bylo takové až moc syrové, na něco takového musíte mít zrovna žaludek, náladu apod. Nejlepší je mít po ruce alespoň dvě deci vína .) Když už to vypadalo, že se nemůže ve filmu nic pokazit, zase se to zvrtlo, přišel další zlom a tak pořád dále. Až do "šťastného" konce.. to štěstí je tam relativní. Jsem člověk, co hlavním hercům ve filmu většinou fandí, tady jsem si tím občas vůbec nebyla jistá, a to se mi stalo snad poprvé v životě. Každopádně mám moc ráda Marion Cotillard, té fandím v každém filmu, co jsem s ní viděla .)


Terapii láskou jsem se nejdříve snažila vyhýbat. Nevím proč, ale Jennifer Lawrence na mě působila hrozně nesympaticky (poprvé jsem o ní slyšela, když vyhrála Oscara právě za Terapii láskou). Ale pak mi o Terapii vyprávěla kamarádka v práci, že to zkrátka musím vidět, až mě nalákala. I když se Jennifer asi nezařadí do  žebříčku mých oblíbených hereček, tak ve filmu byla úžasná. Nesympatie jsou ta tam. Jinak je Terapie láskou takový bouřlivý, cynický snímek. Rozhodně ne klasická romantická komedie. Zuz se tam zdálo vše prvoplánové a vůbec se jí film nelíbil, takže máte dva různé úhly pohledu. Můžete mi do komentářů napsat ten váš, pokud jste už viděli, nebo až se podíváte .)


Zdrojový kód byl pro mě, co se týče tohoto typu filmů, průměr. Na csfd má velmi dobré hodnocení, ale já obecně nemám ráda filmy s časovou smyčkou, kde se pořád vracíte ke stejnému momentu. Na odreagování od bakalářky to bylo fajn, ale jednou vidět mi to stačí. 


Co jste naposledy viděli vy?

17 komentářů:

  1. terapii láskou jsem viděla a jennifer lawrence je užasna :D taky sem nedavno viděla struck by ightning kde hraje chris colfer a rebel wilson.. oba super !

    OdpovědětVymazat
  2. terapiu láskou treba čítať!! ked som dočítala knihu a začala pozerať film bola som zdesená ako to všetko prekrútili...

    akovradiu.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Rust and Bone se mi moc líbilo ale taky mi bly hlavní hrdina trochu nesympatickej - ale zase to bylo takový hrozně opravdický... a Marion zbožňuju speciálně od tý doby co jsme jí potkaly v Paříži :) Terapie se trochu bojim protože Jennifer mi příjde protivná - ale zkusim to :) a Zdrojovej kód docela dobrý ale k tomuhle tématu se mi mnohem víc líbil Looper!
    a teď jsem viděla Svatý boj Oddělen a Musíme si promluvit o Kevinovi - všechno skvělý a všechno brutaldepka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový krasavec a tak mě místy štval :D a máš pravdu no, aspoň to nebylo nějak přikrášlené ... Jennifer mi přišla protivná taky, to mi věř! :D

      A Looper vypadá dobře, věděla jsem o něm, ale pozapomněla. Dík za připomenutí!

      Vymazat
  4. ...tiež som si Terapiu láskou prečítala, a keď som si potom kukla film, bola som totálne sklamaná ...

    OdpovědětVymazat
  5. keď som pozerala Terapiu láskou tak som to po pol hodine vypla! ale ten prvý film vyzerá dobre =)

    OdpovědětVymazat
  6. ..2. ani 3. mi nic moc nepovedali. miestami ma aj mrzelo, ze som im venovala cas. na marion sa este len chystam a kedze ju velmi mozem, tak sa tesim. inak som naposledy videla The Impossible a zase som sa utvrdila, ze taketo mam skratka rada.
    xxx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uff, já na to viděla jen ukázka a vím, že to vidět nechci, byť je to zpracované sebelíp...

      Vymazat
  7. Nevidela som ani jeden, ale Rust and Bone vyzerá dobre. Ja som naposledy videla Hon (Jagten) a bola som užasnutá! Jednoznačne odporúčam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Hon se chystám už delší dobu .) Dánové to holt umí.

      Vymazat
  8. Rust and Bone som videla, ale neviem... bolo to, samozrejme, skvelé, ale ja mám akýsi zakorenený malý odpor k francúzskym filmom, neviem prečo, stále im dávam šancu a stále nie sú pre mňa..ale Marion mám veľmi rada.
    Na Terapiu láskou som celkom zvedavá , lebo som nedávno dočítala knižku (ale ako tipujem podľa komentárov..ale nedám sa odradiť, pozriem si :)
    Ja som naposledy videla Gambit - lebo tajne milujem Colina Firtha - ale uuu...asi by som to veľmi neodporúčala ďalej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, Bashka! Jak můžeš mít zakořeněný odpor k francouzským filmům :D !!

      A lásku ke Colinovi s tebou sdílím .) a na Gambit tedy raději koukat nebudu :D

      Vymazat
  9. Terapia láskou sa dala pozrieť, bolo to taký film na odreagovanie, nie na oscara.

    http://yn-spire.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No oscarový film to není, o tom není pochyb. Ale Oscar pro herečku je podle mě oprávněný, to jsou dvě různé věci přeci .)

      Vymazat
  10. Zdrojový kód je bomba film! A díky za ostatní tipy, dobré filmy se vždycky hodí! ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Terapii jsem taky viděla a nenadchlo, neurazilo, herečka je mi pořád nesympatická :-( Každopádně díky za tipy, v té záplavě těch akčních 'hrůz' jsou super tipy někoho se stejným vkusem ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Terapia láskou ma vôbec neočarila, presne, prvoplánové, zabudnuteľné. :) Ona bola síce dobrá, ale to je tak všetko. A na Rust and bone sa chystám dlhšie, asi treba dhodlanie, ale skúsim :))

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.