čtvrtek 8. listopadu 2012

Listopadová filmová doporučení

Minulý měsíc jsem filmový článek vynechala a málem se tak stalo i měsíc tenhle. Důvody jsou prosté - nekoukala jsem na filmy snad dva měsíce a ty, co jsem viděla před dvěma měsíci, si pamatuji ne zrovna detailně. Přesto mě dotaz čtenářky, zda se v říjnu filmová doporučení objeví, vyburcoval k tomu, abych je sepsala alespoň na listopad a zavzpomínala, co že jsem to od konce prázdnin vlastně viděla. Myslím, že od tohohle měsíce na tradiční filmové články zase navážu, když vidím ty dlouhé zimní večery, co nás čekají v následujících měsících.

Začátky (lépe mi zní anglický název Beginners) jsou příjemným snímkem pro ty, co mají rádi romantické filmy a přijde jim, že už všechno viděli. Protože tenhle film je podle mě přece jen neotřepanou verzí romantického dramatu/komedie a mě vážně hodně bavil. Mimo to mě hodně baví koukat na Mélanie Laurent a Ewan McGregora (myslím, že oba zde neopěvuji poprvé) ...

Oproti tomu Spáči nebo-li Sleepers spadají, alespoň u mě, do kategorie filmů "Ty jsi to proboha neviděla?" Je spousta starších filmů, dobrých filmů, co mi unikly a stále unikají a jednou za čas, když se prokousávám aktuálními snímky, se snažím doplnit si mezery i co se týče snímků starších. A Spáči jsou jedním z nich. Námět na film vychází z knihy Lorenza Carcaterra (asi bych si to jednou chtěla i přečíst, četli jste někdo?) a rozhodně nejde o film, ve kterém by se nějak snažili zmírnit brutálnější scény. Film o tom, jak prostředí, ve kterém vyrostete může ovlivnit celý váš život..

Volání o pomoc je pro mě prvním a asi posledním filmem, který dokazuje, že Adam Sandler umí zahrát i normální a vážnější roli (omlouvám se jeho fanouškům, ale mě jeho filmy vážně neberou). V tomhle drama mě ovšem bavil a nevím, proč někdo nepřišel dříve na to, že vážné role mu jdou lépe než ty vtipné ...

V kině jsem byla naposledy na snímek The Words a mile překvapil. Především tím, že bylo ponecháno na divákovi, aby si do určité míry vysvětlil film po svém. Alespoň po skončení filmu mi došlo, že jsme s kamarádkami konec pochopila každá úplně jinak a každá si udělala své závěry. Kdo jste to viděli, máte to taky tak? Nebo vám konec přišel naprosto jasný?

A tradiční otázka na závěr - co jste za poslední dobu viděli vy?

20 komentářů:

  1. ufff, zachranila jsi me v my nynejsi filmovy krizi, merci!! x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, mně se zdá, že Beginners jsem odkoukala od tebe někdy o prázdninách :D

      Vymazat
  2. ewan mcgregor je fenomenálny herec!!...určite si to pozriem..a film words bol jeden z tých na ktorý som išla s malými očakávaniami a odišla som v nemom úžase :)

    OdpovědětVymazat
  3. a prišlo mi to dosť nejasné...ešte dlho som o tom rozmýšlala a presne aj moja kamoška to pochopila uplne inak :D

    OdpovědětVymazat
  4. ja mám momentálne na zozname asi 50filmov ktoré chcem vidieť, lenže rýchlosť môjho netu je úbohá a sťahuje mi film 12 hodín, a online tie ktoré chcem neviem nájsť, takže momentálne veľmi nefilmujem :) ALE, minule som videla Daydream Nation a páčil sa mi :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vůbec v poslední době na filmy nemám čas a štve mě to. A když už, tak ujíždím na sitcomu The Nanny. (jo, já vím, je to úchylný :D)

    OdpovědětVymazat
  6. já na ně taky nějak poslední dobou nekoukám. ale viděla jsem horor Rec, ten byl docela dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  7. Beginners byl skvělý film, nějak mi celkovou atmosférou malinko připomínal 500 dní se Summer..a hlavně Mélanie a Ewan, ach :D
    The Words jsem také shlédla v kině a musím říct, že jsem čekala mnohem víc...naopak mi ten příběh přišel dost nedotažený.. a detaily do sebe nezapadaly. Nicméně se na to hezky koukalo hlavně díky Bradleymu Cooperovi ;)

    A děkuji za tip s Adamem Sandlerem. Taky ho nemám ráda, ale když jde o vážnou roli, dám mu šanci ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaa máš pravdu! Taky mi to připomínal, za tu dobu, jsem na to zapomněla!

      A to s Adamem vážně zkus .) Navíc je tam i Liv Tyler !

      Vymazat
  8. Kéž bych měla na koukání na filmy více času. :/ Z těchto mě nejvíce zaujal Beginners. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Z filmů, které ve mě za poslední dobu zanechali nějaký dojem jsem viděla "Voda pro slony" - Robert Pattinson, Reese Witherspoon. Reese mám ráda, Roberta už míň, ale tady mi ani nevadil:)

    http://londie-for-more-beautiful-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Voda pro slony pro mě bylo totální zklamání, Robert je jako herec neuvěřitelně plochej! Díky za tip ohledně Ewana úplně ho zbožnuju!Tajně doufám, že bude dělat Bonda místo Craiga.

    vacantfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. já jsem zase nedávno viděla film Něco jako komedie, takový odpočinkový film, když už nevíš coby.. :D :)

    OdpovědětVymazat
  12. the words jsem taky viděla. s kamarádkou jsem potom byli zmatené jak to všechno nakonec bylo, jestli to psal o sobě.. no už nevim ani.)

    OdpovědětVymazat
  13. to na prvej fotke som uplne ja :-D haha no idem sa toh ofilmu zmocniť okamžite.

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, hezký blog! Já nedávno viděla film Ruby Sparks a ráda bych vám ho doporučila, protože je vážně úúúžasný :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ve filmovém klubu jsem byla na: Tady to musí být/ http://www.youtube.com/watch?v=taaP7cNNE2E/, a můžu jen doporučit!:))

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.