čtvrtek 3. května 2012

Květnová filmová doporučení

Správci osudu byl pro mě celkem nudnějším akčňákem, s notnou dávkou romantiky. Občas jsem nevěděla, o co se teda tvůrci pokoušeli, jestli o akční film nebo o tu romantiku? Podle mě nějak nevyšlo ani jedno, zápletka mě dost zklamala. Vybrala jsem si film kvůli Matta Damona a ten mě sice nezklamal, ale celé to zachránit nemohl. Je to spíše oddychovka. Hodnocení na csfd.cz je poměrně slušné, ale mě to za srdce nechytlo. Zlatý Agent bez minulosti.


Milenci byl druhý film, co mě poměrně zklamal. Nejsem si jistá, zda mi ho nedoporučoval někdo z vás, čtenářů. Vaše tipy si většinou píšu, pokud mě film zaujme a když nevím, na co kouknout, tak se jimi řídím. Bohužel ani u Milenců to nezachránil Joaquin Phoenix (Walk the line!!!), naopak mu podle mě tahle role sedla minimálně. Drama, co neurazí, nenadchne.


Všechno zachránil třetí film, na který jsem se chystala něco málo přes rok. Fontána je naprosto dokonalou záležitostí, filmovým i citovým prožitkem. Věřím, že valná většina z vás už ji viděla, ale já na tyhle filmy nemám chuť každý den. Ne každý den, se na něco podobného dobře kouká. Každopádně to, že jsem se k tomu dokopala stálo za to a určitě jsme ho neviděla naposledy, ale vím, že bude trvat dlouho, než si ho zase pustím. Viz. Aronofského Černou labuť. Viděla jsem ji jen jednou a i když se zařadila mezi nejoblíbenější filmy, prostě jsem ještě neměla náladu vidět ji znova. Ale plánuji to. Máte to s některými filmy taky tak?


Co jste minulý měsíc viděli vy?

-- HEZKÝ VEČER --

21 komentářů:

  1. na Správce osudu jsem se dívala asi před měsícem a taky mě to dost zkalamalo, ale pokud chces tip na dobrý film tak zkus Intouchables nebo 96 hodin :))

    OdpovědětVymazat
  2. Neviděla jsem ani jeden film. Ale chci tu Fontánu!:) Děkuju za tip:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já zrovna teď prochází Hepburnovským obdobím :D. Nejlepší mi přijde klasika Breakfast at Tiffany's a pak ještě Paris when it sizzles, má to skvělej nápad.

    OdpovědětVymazat
  4. Fontánu můžu vidět pořád dokola. Epický minimalismus.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám to úplně stejně s Černou labutí ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. já jsem z toho výčtu viděla jen Milence a líbilo se mi to moc. Ale jinak se s tvým filmovým vkusem většinou shoduju :)
    Lucka

    OdpovědětVymazat
  7. http://www.youtube.com/watch?v=-DCQydT0Ixs
    Fontána - nejlepší soundtrack ever. A tak nádherný nápad a Van Helsing (Hugh) <3 dokonalé

    OdpovědětVymazat
  8. Mám to podobně se Snídaní na Marsu. Film se řadí mezi mou TOP 10, ale už rok stále ne a ne si ho pustit znova a ono to možná není na škodu. Možná je lepší zachovat si ten pocit z "poprvé" a ,,nekazit" si ho.

    OdpovědětVymazat
  9. Joaquin!!!! Ten je!! A jak zpívá! Ve walk the line ho miluju! Zato souhlasím, že milenci byli slabší..

    OdpovědětVymazat
  10. Viděla jsem pouze Správce osudu a pro mě to nebylo tak špatné. ;)

    OdpovědětVymazat
  11. O žádném filmu jsem prozatím nic neslyšel,proto děkuji za nové tipy.Už vím že o víkendu se musím podívat na Fontánu,kterou tu vychvaluješ a určitě máš proč :-)

    www.czechblondyn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rozhodně! Napiš, jak se ti líbila. Opravdu stojí za to.

      Vymazat
  12. jojo se Správcema to mám uplně stejně - takovej nerozhodnej film... a Fontána! mám jí na seznamu už přes rok a přesně jak říkáš - ještě nenastal ten správný čas :) ale jo chci to vidět a teď ještě víc! a taky to takhle mám - třeba s The Wall to tak jednou za tři roky maximálně...
    a doporučuju Až na krev!

    OdpovědětVymazat
  13. Na Fontánu kouknu, černou labuť naprosto miluju, na tu mám náladu vždycky takže tohle se mi doufám taky bude líbit :).

    OdpovědětVymazat
  14. Mohla bych se zeptat, nechodila jsi nějaký ten rok na gympl do Opavy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, nechodila :) chodila jsem na střední v Ostravě

      Vymazat
    2. Aha, tak to asi nějaká tvá jmenovkyně :)

      Vymazat
  15. Tieto som už videla :) a ja som kukla The Vow, Tajnosti, Kúpili sme Zoo alebo Burlivé výšiny (1992)

    OdpovědětVymazat
  16. Já nejsem vůbec filmový nadšenec, nebaví mě vůbec koukat na filmy, takže jsem neviděla už asi půl roku žádný film. :D

    OdpovědětVymazat
  17. Já patřím mezi lidi, které Fontána nedostala...líbila se mi hudba, ale filmu prostě něco chybělo. Mě se v poslední době líbil film Bohémský život a po dlouhé době i komedie (?) Horší už to nebude.

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.