sobota 17. března 2012

Co jsem to proboha udělal?

Co jsem to proboha udělal? Fulghumova kniha, která mi doslova zatopila. Přečetla jsem většinu jeho povídkových knih už dávno. V posledním roce si je postupně kupuju, většinu mám z antikvariátů, něco z aukra, romány z knihkupectví. Vždycky když jsem si koupila další, přečetla jsem ji podruhé. A pořád hledala tu jednu, která mě před lety zaujala nejvíce. Ta, ve které se část povídek týká Řecka. Ta nejvtipnější část, která mě dokázala rozbrečet i rozesmát, pár jeho povídek, díky kterým si ho vážím nejvíce. Vždycky jsem si koupila další povídkovou knihu, abych zjistila, že to není ta, kterou hledám. Víte, pamatuju si jeho povídky, ale nepřiřadím povídku k názvu knihy, proto jsem tu správnou nemohla stále najít. Po roce hledání jsem začínala uvažovat nad tím, že se mi to zdálo, že Fulghum tyhle povídky nenapsal. Co jsem to proboha udělal? je jediná kniha povídek, kterou jsem si myslela, že jsem od něj nečetla. Včera jsem do ní nahlédla, a jaké bylo mé překvapení, když jsem zjistila, že je to právě ta, kterou hledám tak dlouho. Konečně ji mám. Shrnula bych to takhle - jestli nemáte slepice, nevíte, co je to život. Díky, Fulghume.

Pro severní Moravu: v Librexu mají 20 % slevu na všechny knihy. Platí ještě zítra.


-- HEZKÝ VEČER --

20 komentářů:

  1. Kafku na pobřeží si chci už dlouho přečíst! Řekneš mi pak, jak se ti to líbilo?
    a po větě se slepicemi asi půjdu i do Fulghuma :D

    OdpovědětVymazat
  2. jéé měla ses zeptat bych ti to řekla :) mám jí přímo podepsanou! a jak řikáš - jeho povídky mě dovedou rozesmát i rozbrečet najednou proto ho mám tak ráda :) a Martu máme doma musim se na to vrhnout!

    OdpovědětVymazat
  3. slepice máme, takže tohle by bylo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tip, tuhle jsem nečetla :-)

    OdpovědětVymazat
  5. "Co jsem to proboha udělal?"...tu bych brala hned do sbírky!
    Teď čtu ale od Monyové- Ženu ani květinou...je úžasná!

    OdpovědětVymazat
  6. Nikdy jsem nic od nej necetla. Asi jsem udelala chybu. Myslim v nejblizsi dobe to napravim ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Fulghuma sice nečtu, ale mohla bych začít. Zato čtu Murakamiho. Nemám ještě přečtené vše, ale zatím mě veskrze nadchnul, až asi na jednu věc - teď nevím kterou. Možná to byl "Konec světa a Hard-boiled Wonderland"? Leží mi na poličce už asi rok a půl a pořád ho nemůžu dočíst, je to tak nějak podivně splácané. Jinak Kafka byl úžasný a taktéž Norské dřevo, oboje doporučuji ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  8. Martu jsem četla. Je to trochu drsný, ale líbilo se to moc :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já teď přečetla 3 Fulghumovy povídkové knížky (všecky, co měli v knihovně) akorát ta tvoje novinka tam mezi nimi nebyla.. Musím zkusit větší knihovnu :) Se slepicema je prý jasná knížka Vejce a já od Betty McDonaldové, ale na tu jsem si ještě nenašla čas.. Docela se na ni těším:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jsem to proboha udělal? není nová knížka :) nejnovější povídková je Věčná dobrodružství kapitána školky. Tahle je starší.

      Vymazat
    2. Nejde o novost knížky:) Máme na vesnici malinkatou knihovnu, velkou jako stará školní třida:) Vejde se tam málo knížek:) Musím zkusit Brno!

      Vymazat
  10. http://zpravy.idnes.cz/na-farme-v-dynine-se-lide-rvali-o-slepice-nechteji-platit-draha-vejce-1pm-/domaci.aspx?c=A120316_162159_budejovice-zpravy_sor ty jsi tak aktualni :))) kazdopadne dobra story :))) tuhle jsem asi taky necetla, a ten librex.. sakra!! to zni mega dobre, asi tam vlitnu jeste rano, snad jeste neco zbylo :)diky za tip!

    OdpovědětVymazat
  11. jsme zkrátka na stejný literární vlně,já to říkam furt.
    od soukupový jsem minulej tejden dočetla zmizet. murakamiho zbožňuju. fulghuma ještě víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, hvězdo! A Zmizet se ti líbilo? Já hrozně chtěla K moři, ale měli jen tohle. Zmizet jsem tam nechala, protože jde o povídky a já dycky raději romány.

      Vymazat
  12. Fulghuma a jeho povídky mám strašně ráda:)

    OdpovědětVymazat
  13. tak to je skvělé:)) já od něj nic nečetla, ale když ho tak chválíš, asi si ho zapíšu, a dojde na něj:))

    OdpovědětVymazat
  14. Za knížku v jejímže názvu je jméno Marta máš velkou pochvalu.A za Murakamiho ještě větší! :)*

    OdpovědětVymazat
  15. Jojo, Fulghuma miluju, a tuhle knížku obzvlášť, taky ji mám podepsanou :)

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.