neděle 12. února 2012

Únorová filmová doporučení

Přestože jsem s časem na křížku, o filmová doporučení vás ochudit nemůžu. Udělala jsem to jen jednou a někdo si toho všiml, tak jsem ráda, že mají ohlas a stala se z toho tradice. Nějak mi přijde, že tenhle měsíc jsem koukala na filmy se stupňující se intenzitou filmového prožitku a následných pocitů, co ve mně zanechaly. Po prvním se mi dobře spalo, druhý jsem probrečela a po třetím spát nemohla. Inu, tak se na ně "podívejme".

První snímek, Má mě rád, nemá mě rád, je milým příběhem dětské lásky, o tom jak dvě děti vnímají svět naprosto rozlišně (možná je to jen prostě tím, že jde o holku a kluka, že), a o tom jak se nakonec ty jejich představy o světě spojí v jednu. Bylo to krásné, jemné, nenáročné. 


Druhý snímek, Poslední polibek, bylo, pro mě, hodně vyčerpávající vztahové drama, s dobrým výkonem Zaca Braffa, který má dvě brady a přesto si vysloužil lásku Danči z cookies-with-milk. Znova bych na to už asi nekoukla, ale aspoň, že to "dobře" dopadlo.



Jestli mě Poslední polibek vyčerpal, tak Nezničitelná láska mě zničila. Psychologické drama na základě knihy Iana McEwana. Tu knihu jsem nečetla, takže samozřejmě nemůžu pořádně zhodnotit, možná proto má film nižší hodnocení. Vlastně si knihu už asi ani přečíst nechci. Hrozně mě nalákala úvodní scéna, i samotný plakát k filmu, když jsem si přečetla o čem je, nemohla jsem si to tak nějak pospojovat a hlavně si neuměla představit, jak ten úvod pojali. Ten byl podle mě z celého filmu nejpoutavější. No moc dobře se mi po něm nespalo ovšem. 

Zdroje: greenville-media.com, collider.com, allmoviephoto.com

Shrnula bych to takhle - příště si ve zkouškovém musím lépe vybírat, na co budu koukat! Většinou si vybírám filmy, abych se odreagovala / uklidnila. Vyjma prvního snímku, měly zbylé dva přesně opačný efekt. A vaše doporučení pro mě?


34 komentářů:

  1. Já mám ráda Vanilkové nebe ikdyž nevím jestli by to splnilo tvé potřeby odreagování ale jinak je moc pěkný ikdyž kritiky schazovaný :)

    OdpovědětVymazat
  2. Určite doporučujem film Zkus mne rozesmát s Jennifer Aniston tú zbožňujem a je to moc dobrý oddychoví film úplne nenáročný ...
    a z tých ťažších ...určite A Love Song for Bobby Long so Scarlett Johansson moc krásny film a to prostredie a dom v ktorom sa to odohráva naprostá nádhera ..určite si pozri ja som si ho kúpila pred pár rokmi a stále si ho rada pozriem

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď taky pořád na něco koukám kvůli zkouškovýmu:) Tak můžu za sebe doporučit Královu řeč... Dále pěkná romantika pro holky je Královna Viktorie :) a jinak pokud by chtěl někdo trochu šílené drama ze středověku, tak doporučuju Královu přízeň... a pak ještě Dívka s perlou... A když už jsme u té Scarlett, tak Vicky Cristina Barcelona :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vicky, Královu řeč jsem viděla, za tip na Dívku s perlou díky! Králova přízeň mě moc neláká, koukala jsem na Tudorovce, ohledně tohohle tématu :)

      Vymazat
    2. Tudorovce sem nikdy neviděla... mě tam nadchla ta Scarlett a Natalie Portman je taky boží... ale jako fakt je to masakr...končí to opravdu ošklivě

      (btw, sem ta samá jako Adiša, jen sem si měnila údaje, tak aby v tom bylo jasno...i když nevim, jestli je to třeba :))

      Vymazat
  4. Flipped je jeden z mých oblíbených filmů, jedním z těch, které bych mohla vidět klidně každý den. Poslední polibek jsem taky kdysi viděla, ale protože už si ho skoro nepamatuju, asi ve mně zase tolik nezanechal. Včera jsem ale koukala na The High Cost of Living taky se Zachem Braffem a ten byl skvělej. Smutnej ale hodně dobrej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, není to film, co si někdy asi pustím znova :)) Díky za tvůj tip.

      Vymazat
  5. Tie prvé dva som videla :)

    A hlavne ten prvý je taký krásne oddychový,ale mám ho medzi obľúbenými rozhodne :)

    OdpovědětVymazat
  6. Diky za filmove tipy. Ja proste mam rada takove ty naprosto nenarocne oddychovky,ktere me oprosti od stresu:) takze napr. Zkazena uca(CameronDiaz a Justin Timberlike), nebo Kamarad taky rad(opet Justin a Mila Kunis)-tenhle je fakt super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamarád taky rád: taky se mi to líbilo...je to sice typickej předvídatelnej film, kdy od první minuty víte, jak to dopadne, ale jako oddychovka ideální a humor je tam vcelku v pohodě, žádný trapnosti... příjemně mě překvapil Justin Timberlake, viděla sem ho hrát poprvý a přišel mi docela v pohodě...

      Vymazat
  7. Všechny jsem viděla. Mám vždycky radost, když aspoň jeden třeba znám a viděla jsem a teď jsi se trefila! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jámám taky radost, když aspoň něco znám z tipů, co píšete vy mně sem! :D

      Vymazat
  8. to s Graigem jsem viděla, hodně zvláštní film, ale dobrej, navíc tam hrál Spike z Notting Hill a to je vynikající herec!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem Spikova fanynka ;) !! I když tady mi z něj běhal mráz po zádech, jen co je pravda. On má ty úchyly asi v sobě.

      Vymazat
  9. děkuju za tipy !! :) na všechno se podívám, máme podobný vkus.. :) u mě momentálně vedou vilmy the notebook a midnigt in paris, ale nejsou to novinky

    OdpovědětVymazat
  10. cez víkend si určite niečo z toho pozriem :) nič z toho som nevidela, väčšinou pozerávam iba to čo odporučia, no a tv zapínam iba pre disneyovky.

    OdpovědětVymazat
  11. Poslední polibek je skvělý film! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Má me rád, nemá me rád si urcite pozriem :)The last kiss som si pozrela uz dávno len kvoli Rachel, ale az tak sa mi film nepáčil..

    OdpovědětVymazat
  13. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  14. oh, zrovna si říkám, že bych si dala něco o lásce. Díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  15. v poslední době jsem viděla:

    50/50 http://www.csfd.cz/film/264993-50/

    the help (něco neskutečnýho) http://www.csfd.cz/film/277770-cernobily-svet/

    the restless http://www.csfd.cz/film/267384-neklid/

    terez

    OdpovědětVymazat
  16. Díky za tip na film na motivu knihy od Iana McEwana. Patří k mým oblíbeným autorům, tak snad film nezklame :-)Jinak jsem nedávno viděla úžasný film Headhunters, takový vtipný triller ;-) Více... http://www.imdb.com/title/tt1614989/

    http://mamou-stylove.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  17. Joo ten film má mě rád, nemá mě rád se mi taky moc líbil :). Takový hezký a ia zajímavý to bylo, jak to každej vidí jinak :). ostatní jsem neviděla

    OdpovědětVymazat
  18. Poslední film mě vážně nalákal, jsem ráda, že takové články píšeš, jsou moc fajn!
    Minulý týden jsem viděla film Restless http://www.csfd.cz/film/267384-neklid/,ten bych ti určitě doporučila, kvůli příběhu, kostýmům, atmosféře.. :)

    OdpovědětVymazat
  19. díky za tipy ;) ale mám ráda nějaké optimistické, jak jsi řekla, abych se odreagovala ;) já osobně miluji film Voda pro slony, i když jsem u toho taky upustila slzičku...potom Dear John, což je taky moc hezký film a dále seriál Pretty Little Liars ;) vše můžu doporučit :)

    OdpovědětVymazat
  20. z toho tvojho opisu nemám chuť ani na jeden film :D

    OdpovědětVymazat
  21. podívám se určitě na ten první, jinak totiž poslední dobou naprosto nemám náladu na ty "těžší" filmy :) každopádně děkuju za doporučení ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Asi ti to teď nesedne, protože jsou oba "těžší", ale doporučuji:

    Diane Arbus: Příběh jedné obsese - já si zamilovala jeho pochmurnou atmosféru a herecký výkon Nicole Kidman. Narušená Diane jí jde moooc dobře :).

    Ctihodný občan: Gerard Butler, nc víc není třeba dodávat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale to období jsem měla ve zkouškovým! :) To už pominulo přeci.

      Vymazat

 
Používá technologii služby Blogger.