úterý 1. listopadu 2011

Říjnová + listopadová filmová doporučení

Čekala jsem, zda se někdo ozve, že jsem vynechala pravidelnou dávku filmových doporučení. A taky se tak stalo. Přiznám se, že jsem si na ně sama vzpomněla až koncem října, takže děkuju slečně za upozornění. Pravdou taky zůstává, že poslední dobou filmy nesleduju. Jsem spíše seriálová (závislost na Gilmore Girls mi byla psychologem potvrzena), když to nejsou Gilmorky, je to občas Glee (stále nevím, zda jsem Glee fan nebo ne - jsem na začátku). Rozhodně jsem však fanouškem Emmy a jejích oblečků. A když to nejsou křepčící studentíci s dokonalými hlasy, ráda usínám u The Friends.

Emma z Glee

Ale vraťme se k filmům. Jak už jsem předestřela, mnoho jich nebude. Co se týče toho, co běželo v kinech rozhodně nevynechejte Půlnoc v Paříži nebo Drive. Drive mě z filmů, co jsem poslední dobou viděla, nadchlo opravdu nejvíc. Nejsem nadšencem filmových soundtracků, ale ten z Drive mi v přehrávači zní stále dokola.

Jeden z filmů, který jsem pak viděla doma je Obhájce. Matthew McConaughey se svými dokonalými rysy očividně zvládne víc, než roli svůdce žen. Thriller z právnického prostředí je možná ohraným tématem, ale přesto mě bavil. 


Posledním filmem je The Town, již druhý film, který Ben Affleck režíroval, a který se mi líbil. V tomhle dokonce sám hraje a ano, mně se líbilo, jak hraje. Pro fanynky Gossip Girl - roli si zde střihla i Blake Lively. Co k filmu dodat. Holky vždycky měly a vždycky budou mít rády trochu ostré hochy.

Zdroje: mamapop.com, zippedydooda.blogspot.com, fanpop.com, heyuguys.co.uk, topzine.cz

A vás jako už tradičně poprosím o vaše filmové tipy, uvítám i tipy seriálové (Gilmorky se blíží ke konci!!) a názory třeba na Emmu z Glee (jen pozitivní samozřejmě, protože je božská!). 

V případě zájmu nakupujte TADY

-- HEZKÝ VEČER --

27 komentářů:

  1. já jsem milému slíbila Drive k narozkám a úplně jsme pak zapomněli do kina jít.. slyším na to samou chválu jak od artově zaměřených lidí, tak od akčně/hollywoodsky zaměřených lidí - takže prostě musíme!
    já jsem teď dokumentová.. viz u mě, nechce se mi to vypisovat=)

    OdpovědětVymazat
  2. ponúkam seriálove odporučenia :) teda moje milované, ak máš rada britský humor tak určite Black books, Red dwarf, a IT crowd, nove časti už nanešťastie nie sú :( ale mohla by som ich pozerať stále dookola, a ešte novinku Revenge, uidíme, či to bude stáť za to

    OdpovědětVymazat
  3. včera som si pustila romantický film Jana Eyre, kde predlohou je kniha od Ch. Bronte a film je uzasny, romanticky, napinavy, jeden z najkrajsich filmov, ktory som tento rok videla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Emma a její velké očiska, říkaly jsme jí kvůli nim Bambi :)

    OdpovědětVymazat
  5. Monica: Jane Eyre jsem viděla v kině už dávno. Mrkni i na starší verzi s Charlotte G. - je lepší podle mě.

    OdpovědětVymazat
  6. Půlnoc v Paříži a Obhájce super!:)

    Gilmorky jsem milovala před nekolika lety a asi na ne začnu koukat znova:) momentálně mě nejvíc ze seriálů baví zoufalky:)

    OdpovědětVymazat
  7. kdo by taky neměl rád gilmorky, že? po letech sledování stále a stále dokola v mnoha verzích (dabované, v angličtině, španělštině, němčině..) jsem se stala fanatikem a "odborníkem" na GG:DDD
    když jsem se na ně už dívala po sté docela jsem přehodnotila svůj pohled na Lorelai, hrozně mě začla štvát svým postojem k rodičům a vůbec k pomoci ostatním to mi na ní hodně vadí. naopak jsem si nejvíc oblíbila Emily, Chrise a paní Kim.
    Jestli máš ráda Lauren Graham můžu doporučit Parenthood. Je až hodně znát její Lorelai, ale s poněkud lepšíma vlastnostma.
    Doufám, že nevadí, že jsem se tak rozepsala:D

    OdpovědětVymazat
  8. Na Půlnoc v Paříži se fakt těším! :) Ještě jsem to neviděla...
    A co bych já mohla doporučit je rozhodně 500 dní se Summer, což je asi nejoriginálnější a nejhezčí romantická komedie (i když si tento tytul při kterém se každému vybaví happy-endy a přeslazené trapárny rozhodně nezaslouží). Je to krásný, originální a oddechový film.
    A pak taky rozhodně Chlapce v pruhovaném pyžamu.. Smutné a krásné.

    OdpovědětVymazat
  9. názor na glee už u mě asi nic nevyrthne,ale drive zkusím. dám na tebe.

    OdpovědětVymazat
  10. J.E. bola kniha mojho detstva, citala som ju viackrat a Mia W. v 2011tke mi sadla viac podla mojich predstav.Výrazovo, emočne a jej očami vystihla Jane, tak ako som ju vnímala ja cez knihu. Skryté emócie, lásku a vášeň v jej očiach zvládla bravúrne. Charlotte bola vynikajúca, ale nebola to moja predstava :)

    OdpovědětVymazat
  11. Půlnoc v Paříži je vážně skvělá! To má pravdu! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Taky jsem potvrzená fanynka Gilmorek :D

    OdpovědětVymazat
  13. Viděla jsem jenom Obhájce, Matthew není špatný, ale mnohem větší charisma má třeba James Woods v Sharkovi, tomu bych tu roli víc věřila...

    OdpovědětVymazat
  14. Gilmorky jsou moje naprostá závislost:)) ach..v originále jsou prostě úžasný;)
    a Glee se mi líbí, Emma je prostě rozkošná:))

    OdpovědětVymazat
  15. Víš co je zajímavé, že jsme viděli uplně ty samé filmy! Myslím, že je to tím, že jsme ostravačky ;)

    Drive jsem si oblíbila!

    OdpovědětVymazat
  16. SERIÁLY? ujíždim na milioně seriálů :D a na Drive jsem se hrozně chtěla podívat tak snad bude čas :)

    OdpovědětVymazat
  17. Na The Town mám chuť už dlhšie :D

    OdpovědětVymazat
  18. emma si s tim proste hraje ach,at sou takove vsechny!!

    OdpovědětVymazat
  19. Ježíš, Glee si určitě zamiluješ. Sice je to takové občas hloupoučké, prostě Amerika, někdy moc vztahových karambolů, ale 3. sezóna vynahradí bohatě tu druhou atd. Glee je zase má závislost a pravidelně usínám u ní...:-) Emma je roztomilá, a kromě Rachel má nejlepší outfity, ale já miluju Pucka:-*
    Jinak skvělý je seriál Community, ale asi jen pro fajnšmekry...Americký sitcom, politicky nekorektní, rasistický, ale skvělý:-D A jinak Parenthood doporučuji také, jak už někdo uvedl výše. Správné life-drama :-)
    Co se týče filmů, za říjen mě zklamalo Friends with Benefits, a to hodně. Za sebe nedoporučuji. Jediné plus je Mila a Justin:) D.

    OdpovědětVymazat
  20. já momentálně usínám u Sexu ve městě, a doporučuju Breaking Bad, má neodhadnutelnej děj

    OdpovědětVymazat
  21. Gilmorky zrovna taky sleduju a jeste sleduju Bing bang theory, doporucuju :)

    OdpovědětVymazat
  22. Midnight in Paris je úplne výborný filmík!!! a zo seriálov, rozhodne Big Bang Theory :)

    OdpovědětVymazat
  23. Každopádně film Oddělené světy (film o lásce, kdy dívka patří k Svědkům Jehovovým), dánská produkce a vážně to chytne a zaujme! Ale určitě bych nedoporučovala Půlnoc v Paříži, nuda, únavný, vůbec se mi to nelíbilo!! Otázka je, zda se to lidem nelíbí, jen proto že to je Woody Allen!

    OdpovědětVymazat
  24. Ja sa tiež musím ešte vrátiť k Jane Eyrovej :-) U nás to totiž v kinách beží až teraz. Teda v mojom meste - v Trnave. No, tak to ma teší, že aj tebe sa zdá lepšia verzia s Charlote G.:-) Mňa táto nová Jana Eyrová sklamala a aj trochu rozčúlila. Mám pocit, že tam veľa podstatného chýba...Celé to spracovanie mi prišlo také akési povrchné, celý ten vzťah medzi Jane a pánom R. Alebo skôr povrchne podaný, vinou režiséra... Podľa mňa nezáleží natoľko na tom, aby prostredie bolo autentické, kostýmy, interiéry a tak, aj keď je fajn a určite je to plus, že si na tom dal režisér záležať. Vôbec mi napr. neprekážalo, že W. Hurt je fyzicky dosť odlišný typ od pána R., lebo ho, aspoň podľa mňa, zahral hodnoverne. Napríklad v tomto novom filme nebola vôbec vysvetlená celá tá vec okolo Adelky,a to bolo pre charakter p. R. dosť dôležité, aspoň podľa mňa...
    Inak, Gilmorky mám aj ja rada! Okrem iného sa mi vždy páčilo aj to, čo mala Rory na sebe :-)
    Lily

    OdpovědětVymazat
  25. jé na drive sme byli v biooku, hlavně sme chtěli jít na uplně jinej film a došlo nám to až když sme na něj kokali, kačždopádně sme ani tak o nic nepřišli:Da půlnoc je skvělá taky:)

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.