čtvrtek 24. listopadu 2011

Favorite perfumes


Dneska jsem si pro vás připravila článek o mých oblíbených parfémech. V podstatě o všech, co mám. Každoročně a tradičně si parfémy kupuji většinou po létě. Vlastně si po létě kupuju většinu dražších věcí, prostě to, co si běžně přes rok nekoupím a zaplatím si to až z letních brigád. Máte to někdo podobně? Letos to byly třeba kožené oxfordky a právě další parfém do sbírky.

Parfémy se podle mě vyplatí vybírat delší dobu. Nechat si na to čas. Tradičně si sepisuji průběžně ty, co mě zaujmou a potom je do parfumérií chodím zkoušet a vybírám. Letos mi to dalo opravdu zabrat. Moje seznamy mi byly nakonec k ničemu. Parfém mi doporučil bratr (v tomhle na něj dost dám, protože se většinou shodneme). První kontakt s parfémem nebyl moc šťastný. Mám ráda ovocné vůně, na ty květinové mě moc neužije. Ale tenhle parfém, z toho ovoce přímo prýští. Vlastně mandarinky. Kdo by je neměl rád? Já ano, leč většinou na talíři. Jak už jsem předestřela, při prvním setkání s touto vůní, jsem se tvářila dost vyděšeně. Bylo to moc sladké, moc mandarinkové, moc oranžové, i když má parfém odstín do modra. Zkrátka moc mandarinek! Jak říkám, chce to čas. O týden později jsem jej zkoušela znovu. Důležité bylo vyjít z příliš převoněného obchodu a nechat parfém rozležet. I když mě nezaujal napoprvé, v hlavě mi ta zajímavá vůně vrtala pořád. Nechtěla jsem něco, co mají všichni. Při třetím očichání bylo jasno. Parfém mě dostal, momentálně díky němu zanedbávám všechny jiné, co mám a mandarinky si dopřávám každý den, nejen v sezóně! Prozrazení názvu jsem si nechala nakonec. Můj favorit je od Bvlgari – BLV II
V příznivých cenách jej najdete např. tady - http://www.onlineparfem.cz/detail/1974/blv-ii/Bvlgari.


Můj druhý parfém, resp. parfémová voda je Burberry Brit Sheer. Pamatuji si, že když jsem ho vybírala, měla jsem prostě chuť na něco od Burberry (touha po jejich klasickém trenčkotu mě asi neopustí, leč dovolit si můžu tak akorát ten parfém :). Zaměřila jsem se tedy na Burberry. Musím říct, že se všechny hodně vzájemně podobají, alespoň podle mě. Na Brit Sheer nemám náladu pokaždé a nejsem si jistá, jestli po něm znova sáhnu až mi dojde. Máte někdo Burberry parfémy? Nebo třeba přímo Brit Sheer?


Posledním a zároveň nejstarším parfémem je Mexx black. Vůně, která se dá sehnat jak v běžných drogériích, tak v parfumériích. Není drahý, ale pro mě je něco jako srdcová záležitost. Ráda se k němu vracím. Jeho letnější nádech si dopřávám i v zimních měsících a celkově si myslím, že ze všech mých parfému mě tenhle vystihuje nejvíc. K dostání například na: http://www.onlineparfem.cz/detail/2774/vsetky/black-woman/Mexx.


Vaše názory ať už na mé parfémy, nebo na ty co používáte vy, si ráda přečtu. Kde parfémy nakupujete? Preferujete internetové obchody nebo kamenné parfumerie?

-- HEZKÝ VEČER --

14 komentářů:

  1. Mexx Black miluju.Dostala sem ji dárkem a zprvu se mi vůbec nelíbila ale postupem času sem ji naprosto propadla.Skvělá vůně jak ne léto tak i na zimu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jelikož v parfumérii pracuji, tak preferuji právě kamenné obchody ;) Už jsem se mnohokrát setkala s tím, že zákazníkovi přišla sice levná vůně z internetu, ale bohužel obsah se vůbec neshodoval s originální vůní. Já miluji Miss Dior Chérie, Diesel Loverdose či Burberry Body :)A.

    OdpovědětVymazat
  3. Můj nejoblíbenější je Burberry Brit. Jeho vůně je taková zvláštně hřejivá a vždycky, když zavoní, dostihne mě melancholie :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja doufam pod stromeckem naleznu Thierryho Mugler/Alien a jinak tedy mohu doporucit Diesel/Loverdose. Dostala jsem vzorecek a byla jsem opravdu nadsena, jaka je to neobvykla a trvanliva vune.

    OdpovědětVymazat
  5. já byla celý život věrná značce Moschino, od I love love jsem přešla k Funny, se kterým jsem strávila několik let. Letos jsem se ale rozhodla pro změnu, takže mi ježíšek nadělí Davidoff Cool Water Wave, což je svěží letní vůně k moři jako stvořená. Co se týče obchodů, tak ráda si chodím parfémy "očuchat" do těch kamenných a potom si je buď objednám online anebo ještě lépe koupím na letišti.

    OdpovědětVymazat
  6. wow,skvělý článek,nejlepší parfémy :) ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  7. MEXX black je jeden z mých oblíbených "polejváků" - za málo peněz hodně muziky. Navíc mi přesně sedí ta kořeněná vůně, vyloženě můj styl. Takže až tě bude někdo velice intenzivně očichávat a dělat, jakože nic, jsem to zcela jistě já.

    OdpovědětVymazat
  8. Moje srdcovka je Miss Dior Chérie - dostala jsem jí ke svatbě od manžela-to-be, ať prý v ten náš den voním tak, jak jsem už dlouho chtěla:)
    Na zimu jsem si letos pořídila Fashion Instinct od Naf Naf, což je vůně úplně jiná, než cokoli, co jsem kdy zkusila. Krásně sladká, ale ne přeslazená. Voní po pralinkách a prý trochu i po čerstvém tabáku. Ale voní senzačně.
    A do třetice Viktor and Rolf, Flowerbomb. Sladká a plná tak nějak všeho.

    A tyhle tři většinou prokládám něčím levnějším a "všednějším" - meruňkou nebo malinou z Yves Rocher, nebo různými vůněmi z Next (doporučuju! Navíc mají krásný mrňavý roztomilý flakonky akorát do kabelky:)).

    Nakupuji většinou na internetu (po důkladném očichání v obchodě i mimo něj) nebo na letišti.

    OdpovědětVymazat
  9. Burberry mám napísaný na Vianočnom wishliste :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tvá mandarinková vůně zní zajímavě.. Někdy ji budu muset očuchat, já miluji svého Diora J´adore!

    http://michellecakova.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. Marankova: Teď si nejsem jistá, jestli jsem Brit někdy zkoušela. Napravím. Vím, že The Beat - prý nejvíce kupovaná od Burberry mi moc pod nos nejde :)

    Petra: Cool Water Wave mi hodně voní! Uvažuji nad ním do budoucna :)

    Zu: Mluvíš mi z duše :)

    Daniela: Fashion Instinct si píšu na seznam, podle popisu to musí vonět přímo božsky!

    OdpovědětVymazat
  12. a já si ve čtvrtek čuchla leilah z marks&spencera a zamilovala jsem se na první čuch.
    myslím,že bude mou osudovou vůní do konce života.

    OdpovědětVymazat
  13. "Parfémy se podle mě vyplatí vybírat delší dobu." prosím vysvetlite to niekto danielovi :-D
    ja som od minulých vianoc zoháňala niečo vhodné na seba, a stále nič nič nič. chcela som niečo svieže ale neokukané a také do pánskeho šmrncnuté tóny.
    nič nič nič
    a teraz! ježiško mi donesie euphoriu forbidden, ktora je sice uplne odlišná ale sedí mi, a vonia ešte aj po osprchovaní!! menej sladká a lepšejšia je donna 2011 od trussardi tak tu si kupila mamča,lebo je dvakrat taka draha ako euphoria:-D tak snáď požičia. teším sa na ňu.

    inak som doteraz používala Lanvin Jeanne a azzaro pink tonic.

    OdpovědětVymazat
  14. Víš proč je za tu cenu na tom eshopu? Protože je to nepravý a nic nevydrží..

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.