úterý 25. ledna 2011

Termohrnek

Ráda se obklopuji hezkými věcmi. A ještě raději hezkými a praktickými věcmi. Proto mám tenhle nový termohrnek. Pro člověka, co denně vypije 1,5 - 2 litry čaje minimálně, je to báječná věc. Je porcelánový, jednoduchý a já ho mám ráda.

Ne, nemám termohrnek ze Starbucks, jako většina z Vás a ani po něm netoužím. Je to dáno asi tím, že nejsem z Prahy a možná trochu tím, že nemám Starbucks nijak zvlášť ráda. Mám ráda kávu; presso s mlékem, kávu překapávanou, rozpustnou. Ale nemám ráda kávu se šlehačkou a jahodovou krustičkou nahoře. Dokonce nemám ráda ani latté. Je tam tolik mléka, že to přebije chuť kávy. Tímto se nevysmívám Vám, co máte Starbucks rádi, jen víceméně vysvětluji  svůj vztah ke kávě.

A je opravdu zvláštní se takhle rozepsat o hrnku a kávě, ale já jsem požitkář, chápejte. Mám radost z maličkostí. Navíc tohle téma už tady bylo v hrníčkových příbězích, tak to berme jako volné pokračování :)

Image and video hosting by TinyPic

A ještě jedna informace - vlevo pod email jsem přidala odkaz na bloglovin. Jsem tam už od začátku blogování, ale odkaz jsem byla schopná přidat až teď. Všimla jsem si, že dost návštěv pochází právě z bloglovinu, tak proto :).

Image and video hosting by TinyPic


Pro hezčí den - Back it up. A opravdu mě mrzí, že slečna Ašu, přestala blogovat, protože tím jsem přišla o velkou hudební inspiraci. 

55 komentářů:

  1. nejsi sama kdo miluje kávu a čaj a nemusí Starbucks;) Mě to ani nepříjde jako kafe..:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten hrnek je skvělej:) Já mám taky nejraději "obyčejný" kafe, ale občas mám chuť na cappuccino z mekáče nebo od tety z dolcegusta:D
    A čaje vypiju taky minimálně 2 litry denně;)
    Máš krásný linky .)

    OdpovědětVymazat
  3. Odkud, odkud, odkud jéééééé? Jéééé báječný. Mám taky v plánu si koupit termo hrnek, ale zatím mě žádný neoslovil.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty pôžitkár * ja Starbucks zbožňujem, dokonca mám aj ich termohrnček ! Ale ja viem, že mi to bude odpustené :) a ten tvoj je sakra nádhernýýýý ý ý ý !

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem u kávy zatím ve stádiu, kdy mám ráda takovou tu naředěnou, mlíkovou, i když už se postupně "zlepšuju" :D Možná je to s kávou jako s olivama... Dlouho nechutná, nechutná a pak to naráz začnem milovat:)

    OdpovědětVymazat
  6. Jé ten je krásný, originální a moc hezky vyfoceno! Já nejsem nějakým extra zažraným milovníkem Starbucks, občas si tam kafe nebo čokoládu dám, ale jejich nová kolekce se srdíčky mě dostala a proto i já vlastním teda ten Starbucks termohrnek no:)

    OdpovědětVymazat
  7. Já kávu nepiju vůbec, miluju zelený čaj, pu-erh s citronem, černý čaj, ale kávu né, díky:D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak tento termohrček je úplne nádherný.. trochu taký retro dizajn a to ma na ňom baví najviac.) A fakt je z klasického porcelánu? Nie je potom príliš tažký?

    OdpovědětVymazat
  9. já kávu teda vůbec nepiju, ale ten termohrnek by se mi líbil na čaj, taky by mě zajímalo, odkud je...a taky mi chybí ašu, potřebuju pořád nový a nový písničky, protože jak jsi něco zamiluju, tak to poslouchám dokola a za chvíli se mi to ohraje...tahle písnička, co tu máš je super, postuj jich sem klidně víc...jo a abych nezapomněla, mám tvůj blog moc ráda. Romča

    OdpovědětVymazat
  10. Ten tvůj termohrnek je paradní!! Já jsem taky požitkář co se týče kaviček a čajů. A ze Starbucks mi chutná právě jen latté. :) A to si od nich dám tak 3 krát do roka, když zamířím do Prahy. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Kafe mám moc ráda, ale piju ho spíš jen příležitostněm, tudíž si ve své termosce z Ikey vždy nosím zelený čaj, bez něj by to nešlo, co vám budu povídat :)

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuju za komentáře!

    An: To právě přesně nevím, jen vím, že odněkud z Havířova :)

    Azazela: Ty jsi to dobře vystihla! Kdysi jsem taky pila kávu jenom 3v1 a nemohla jsem ani rozpustnou, natož presso a teď mám nejraději právě to presso. A s olivama úplně stejně :) ty jsem se vyloženě naučila jíst asi 3 roky zpátky.

    Evka, ty máš na mě teda otázky! Nevím, jestli je to vyloženě pravý porcelán, každopádně ten hrníček trochu těžší je, ale ne tak, že by mi to nějak vadilo :)

    Romana: Děkuju moc, za milý komentář. S písničkami se vynasnažím. Odpověď odkud je viz výše :)

    Luci: Zelený čaj je výborný, to je jasná věc :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ten hrníček je skvělý, já bych nějaký takový pořádný potřebovala na kávu :) To víš, závislost...
    A ke kávě máme stejný vztah, myslím, že to, co předvádí starbucks jako kávu už ani není káva.. :)

    OdpovědětVymazat
  14. kava mi nechuti! nepijem ju! a v starbucks-e som este ani nebola! (niekolkokrat som uz isla okolo..ale :)) ...no mozno do toho este dorastiem (ako vravi moja mim...) zatial konzumujem cistu vodu...a ovocne caje :D ..ale taky pekny hrncek tiez este nemam..wow ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Back it up jsem taky objevila u Ašu a taky mě mrzí, že přestala :((

    btw, ten termohrnek je krásnej, já mám obyčejnej stříbrnej...a s tím čajem to mám skoro stejně..já piju zelenej, kterej odvodňuje, tak sebou ještě tahám flašku vody :D

    OdpovědětVymazat
  16. Ten termohrnek je nádherný, takový by se mi taky líbil. Já sice mám termohrnek ze Starbucks, ale kafe mi tam nechutná, možná proto, že mi kafe nechutná všeobecně, jsem spíš čajíková ;) no ale ve Starbucks si vždycky termohrnek koupím, možná proto, že do něj vlastně chodím jen, když jsem v zahraničí, takže už je to taková tradice :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já teda mám ten ze Starbucks, ale dostala jsem ho k Vánocům aniž bych po něm toužila (navíc je růžový:D) a ňufe už jsem ti řekla, že tě mám ráda? :)

    OdpovědětVymazat
  18. Ten je krásný... líbí se mi, jak je minimalistický. Taky do Starbux nechodím, raději vyhledávám malé zapadlé kavárny, kde si dám kafíčko i se zákuskem za cenu jednoho SB latté :)

    OdpovědětVymazat
  19. krasny hrneck, milujem krasne a prakticke veci
    a v SB som nebola, latte nemam rada a kavu si dam raz za mesiac. Radsej mam bylinkovy caj z domacich bylin!..to je mnam!..

    OdpovědětVymazat
  20. Sunny: Souhlas :) a ty hrnečky se fakt vyplatí, zvlášť když se učíš a nechce se ti pořád odbíhat vařit nový čaj a kafe .. navíc studené kafe? Br.

    Freshion: Však ve starbucks mají i čaj :) a myslím, že jejich latté by tě rozhodně nezabilo, i když kávu ráda nemáš, opravdu se tomu nedá říkat káva. Ne, že by tam nebyla, ale je doplněna tolika jinými chutěmi, že ji zvládneš i ty kofeinový abstinent!

    Tereza: Taky jsem měla obyčejný, než jsem narazila na tenhle :)

    Lucy: Taky jsem více čajová, kafe spíše v kavárnách, ale doma jsem pití kávy už minimalizovala :) doma si stejně tak dobrou jako v kavárně neudělám, takže tak :)

    Czech Foreigner: Ty jsi zlatíčko a já tě žeru! :)

    Eva: Máš pravdu, o to právě jde .. nevidím důvod proč platit tolik za kávu, když jinde dostanu lepší presso a ještě dortík! A vůbec dortíkům zdar!

    OdpovědětVymazat
  21. jé ten je nádherný! nevěděla jsem, že termo hrnek může být i porcelánový. já mám obyčejný zvenku plastový, ale mám ho ráda a čaj už v práci ani jinak nepiju než z něj :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ja tiez kavu nee. skor som cajova :) a ja by som skor potrebovala termosku :D

    OdpovědětVymazat
  23. Hrnek krásny a mna tiež mrzí že Ašu prestala, mala som jej fotky strašne rada :/

    OdpovědětVymazat
  24. Termohrneček úžasný!!Dlouho hledám nějaký s ouškem .J jiche sice dost ,ale já jsem hrozně vybíravý člověk a taky bych chtěla s veselým potiskem(celá já).A to ten tvůj rozhodně je.Jinak taky patřím mezi tu skupinku "čajařů" ...jsem na ně doslova závislá jako vy na kafi..:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Takový jsem teda ještě nikde neviděla...:) Je překrásný!

    OdpovědětVymazat
  26. P.s. Mohla bych se zeptat jakou měla Ašu adresu blogu? děkujíí

    OdpovědětVymazat
  27. deluxe verze termohrnečku, slečinka asi létá první třídou=) je fajný!

    OdpovědětVymazat
  28. Vera: Já taky ne, do objevení tohohle! :)

    Suzinqa: Na doma hrneček bohatě stačí :)

    Aný: Děkuju! A byly tam ještě veselejší, co vím.

    Mielle: http://ashuleii.blog.cz/

    Iva: Ty jsi prdlá! Ale dobře prdlá! :D

    OdpovědětVymazat
  29. Miluji vůni kávy, piji kávu s mlékem a čajů vypiji ravnako tak, jako ty :) Hrneček se k tobě moc hodí! Je krásný!

    OdpovědětVymazat
  30. tvůj termohrnek bych brala milionkrat radši než ten ze starbucks..
    minulej rok jsem si chtel ze star. koupit,ale pak sem si uvědomila,že je to hloupost..proč budu vyhazovat 200 za něco co má jenom znak firmy na obalu?
    a radši používám svůj obyčejnej od maminky z práce...
    a na tý druhý ti to k zbláznení sluší!!

    OdpovědětVymazat
  31. jooo..a prozradis mi jak pridavas hudbu z youtube.com bez videoklipu,proste jenom v tý liště?? :) děkujii!

    OdpovědětVymazat
  32. ale takýto by sa mi zišiel...síce, dobre že ho nemám. By sonm veľa kávy pila!

    OdpovědětVymazat
  33. Moc hezkej hrnek. Já piju jen čaj z dvacet let starýho obrovskýho hrnku a jsem spokojená :-). A díky za pěknou písničku, přidávám na playlist ;).

    OdpovědětVymazat
  34. Ve Starbucksu popíjím moc ráda, ale hrníček od tamtud rozhodně nepotřebuji...
    Je fakt krásný! křehkost sama =)

    OdpovědětVymazat
  35. seš poklad!! někdy příště udělám k článku i hudební vsuvku..a za to patří díky tobě!!:)

    v praze se tentokrát skoro vystřídáme:D aaale...někdy o velkejch prázdninách bysme tam to kolektivní rande fakt už mohly spáchat!
    a opovaž se sem potom dávat všecky ty úžasný fotky z výletu... záviděla bych:P

    OdpovědětVymazat
  36. já tě mám na bloglovinu už dávno... :)
    a hrneček je krásnej!

    OdpovědětVymazat
  37. A ty budeš zase můj čajovej kámoš :-) Já miluju čaje, vypiju denně taky aspoň přes dva litry a hlavně ten hrnek musí být velký, půllitr je skoro málo, můj oblíbenec má třičtvrtě litru. Čaj z klasickýho hrníčku dávám na ex :-D Jo a nejlíp černej, silnej, s citronem :-) Ale stejně jako čaj miluju i kafe a nesnáším Starbucks. Kafe též piju na ex (to je zlozvyk z práce, neměla jsem nikdy moc času), měla bych se to odnaučit. A čím silnější tím lepší, ale se mnou chodit do kaváren je za trest, bo strašně ráda kritiziju, protože vím o kafi všechno nejlíp, že? :-)

    OdpovědětVymazat
  38. Mmmch, hrnek je překrásnej a naučte mě někdo používat ten Bloglovin!

    OdpovědětVymazat
  39. Krásnej hrneček, upřimně se mi líbí víc než ten klasický ze Starbucks. Uvažuju,že si podobný taky pořídím, zatím žádný nemám.:-)

    OdpovědětVymazat
  40. tak teraz definitivne neocarim s tym svojim co som dostala zadarmo v lekarni, co? :D
    pekny je ten tvoj!

    OdpovědětVymazat
  41. Tak porcelánový termo hrnek vidím poprvé a ne že by se mi nelíbil! :)

    OdpovědětVymazat
  42. ten hrníček je pohádkový...a ty jsi princezna!

    OdpovědětVymazat
  43. http://www.zasielkovyobchod.sk/inshop/termonadoby/

    OdpovědětVymazat
  44. ten je ale pěknej! asi si jdu udělat čaj :) a názor na sb sdílim...v podnělí jsem si dala čaj a stál 59korun no bohajeho!!! ale aspoň že mi ho dali do hrnku ne jako minule :D (ehm - napadlo mě že si ten hrnek nenápadně odnesu - přece jenom hrnek se vždycky hodí - ale dobré mravy nakonec zvítězily!)

    OdpovědětVymazat
  45. Mám Starbucks hrnek (dostala jsem ho jako dárek) a musím říct, že tenhle je milionkrát hezčí a strašně ti ho závidím :-D

    OdpovědětVymazat
  46. aaa ty nemáš ráda latté? pro to bych zabíjela :D ale hrnek máš krásný ať je z kamakoli :)

    OdpovědětVymazat
  47. tak ten hrnek je super! :)

    s čajem jsme na tom podobně, když jsem v práci tak za 12 hodin vypiju asi 8 hrníčků čaje :D takže asi tak dva litry, zelený a mátový, to je moje!

    OdpovědětVymazat
  48. Lindo , tohle nebude o termohrnk, ikdyž je krásnej -připojuji se k Blanche, protože mě nejvíc zaujal ten dodatek s bloglovin /ach, jo, čím déle s blogováním "koketuju", tím méně tomu rozumín/...bloglovin znám, ale jak to funguje ? Můžu mít odtamtud návštěvy, když nejsem zaregistrovaná? Já na to koukám jako blázenm, ale v položce "zdroje odkazu" mám také návštěvy přes bloglovin...nechápu to. :-(

    OdpovědětVymazat
  49. Ta písnička je super, můžu se zeptat, kdo ji zpívá? Na Youtube jsem našla několik s tímto názvem, ale ani jedna z nich to není.

    OdpovědětVymazat
  50. jeje kravo sarbucks maji jedno z nejlepsich kafe

    OdpovědětVymazat
  51. s velkym nadšení jsem včera zavítala poprvé do Starbucksu...moje sestra tam zavítá vždy, když přijede do Prahy. Tak jsem si hrdě objednala Latté, které zbožňuju...očkávala jsem, že to bude požitek, ale musim říct, že lepší dělá i kávovar od Dolce Gusta...vím, že příště tam zavítám pouze jako doprovod sestry....

    OdpovědětVymazat
  52. tento hrnek jsem si koupila v kamenném obchodě v Prostějově,nalila jsem do něj JEN horkou vodu a po dvou hodinách jsem ji vylila a zjistila jsem,že na dně se objevil rezavý proužek.Jsem naštvaná a jdu jej dnes vrátit.

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.