úterý 5. října 2010

Hrníčkové příběhy


Z čeho pijete? Co vůbec rádi pijete? Nebo jste jako Lenka Kořínková v Holkách z porcelánu a pijete doma z hořčičáku? (Mimochodem, horčičáky jsou super a Holky z porcelánu zbožňuji!) Moje hrnečky možná nejsou nejkrásnější, ale mají svůj řád, smysl, a svůj příběh. Nejsem znalec čaje, ani milovník kávy. Avšak čaj piji denně po litrech a káva je mi oporou ve zkouškovém období. Takže začněme s hrníčkovými příběhy:

Tmavě modrý hrníček z vídeňských vánočních trhů, vzpomínka. Slouží k pití kávy ve zkouškovém období. Má ideální velikost. Rovněž slouží jako hrníček na čokoládu. Protože čokoláda k Vídni patří, a protože čokoládu piji, když mám pocit, že už mě káva zabíjí :D



Nescafé rock café. Něco jako dárek. Dostala jsem jej. Název napovídá, že by měl sloužit k pití kávy, ale to se pletete. Je to můj nejmilejší každodenní hrníček na pití těch litrů čaje. Čaj piju převážně obyčejný, pytlíkový. Při tom množství co spotřebuju, by mě sypaný čaj do hrníčku zničil. Ale i ten mám ráda. V posledních dnech zaručeně vždy sáhnu po horském řeckém čaji. Je mi nostalgiskou vzpomínkou na doby, kdy ho maminka vozila přímo jako sušenou rostlinu z Řecka. Objevila jsem ho v září v Brně v jednom obchůdku a doufám, že na něj narazím i v Ostravě. Jinak mi ho bude muset Ivii posílat poštou :)



Bleděmodrý hrníček s kopretinou. Je malý, tudíž jeho úkol spočívá v jediném - káva 3 v 1. Chuť káv 3 v 1 hraničí s kávou z automatu. Já mám ráda jen Jihlavanku, mám odzkoušeno, že je nejlepší. Na kávě 3 v 1 jsem zhruba v 16ti letech začínala. A myslela jsem si, jak děsně mě ten kofein nenakopne.


Můj milovaný obří hrneček dovezený z Jeseníků. Je největší, ideální na čaj s citrónem a rumem, na čaje vařené do hrnečku, které se nepijí po litrech, na velkou dávku kávy, když jdete v létě na noční nebo na zimní dny, kdy vás skolí chřipka a jste v pelechu. Je to nejsilnější parťák.


A tady .. Granko hrníček. Tak moc jsem si zamilovala reklamu s holčičkou počítající puntíky, že jsem jej musela mít. Samozřejmě slouží jen k pití kakaíčka. Když jsem si jej koupila, měla jsem takovou radost, že jsem musela vytvořit tu koláž níže, která je stará zhruba rok a půl.


A příště už fotky z Krakówa z předminulého víkendu. Zatím se mějte hezky a vyprávějte mi vaše hrníčkové příběhy!

22 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. jéé ty hrníčky jsou moc krásný :-)) já teda kafe nepiju a když tak s hodně, ale hodně lžičkami cukru, ale čaj miluju :-) nejčastěji piju ovocné takové ty jemča, pickwick, klasika :-) ale poslední dobou mi taky hodně chutnají čaje z Marks&Spencer :-)) piju je hlavně z termohrnku ze starbucks, který jsem si přivezla z Paříže a pak taky z hrnečku od dědečka, od mamky od všech :-)) a sypané čaje moc nemusím, nemám ráda když mi v čaji něco plave :-)))
    L.

    OdpovědětVymazat
  3. jéééé...čaj mám taky moc ráda. vede u mě klasický heřmánkový a nebo sypané ovocné čaje.
    bohužel zatím nemám TEN SVŮJ hrníček, ale pracuju na tom..akorát sehnat půllitrový hrnek podle mých představ není jednoduché ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. je super, že nakupuješ aj v sekáčoch podľa mňa :) tam sa nájde veľa vecí.... ach.. a aké saká sú to? :) prezraď niečo bližšie.

    OdpovědětVymazat
  5. hmm, tak to znie lákavo :) teším sa na foto na blogu.... nebudem sa spýtať, či si spokojná, určite budeš :) ale mne nejde jedna vec do hlavy... vy vždy píšete také super ceny vo vašich sekáčoch a čo ja poznám dva, tak tam stojí blúzka osem eur :D ach. tichá závisť .)

    OdpovědětVymazat
  6. jé to je super :) já mám ráda čaj ráno s mlékem a pro zahřátí se zázvorem a čim větší tim lepší :) kafe si vychutnávám z presovače nebo z překapávače v malých hrníčkách s podšálkem a piju ho hrozně rychle - moje malá úchylka - fakt nesnášim studený kafe :)
    a ten řecký čaj mě zajíma! to je jako bylikový?

    OdpovědětVymazat
  7. fajn clanek :) ja mam nejoblibenejsi jeden hrnek s ruzovym obrysem hello kitty, a druhy s HK x NY. magor :) ale zlepsujou mi naladu :) a o vikendu delam snidani drahemu a sobe do stejnych hrnku, at to hezky ladi :)
    ten granko hrnek sjem prosvihla a strasne metomrzi! ale videla jsem puntikovane ted v tesco, tak mozna poridim nahradni :))

    OdpovědětVymazat
  8. Bez čaje v termohrnku do školy neodcházím!! Jak je ráno hnusně lezavo, tak mi po cestě na vlak ještě pěkně zahřeje ruce :)) Nejčastěji klasický english breakfast tea s mlékem a nebo můj favorit mangovo-broskvový (divná kombinace, já vim, ale na čaj, který by lépe voněl, jsem ještě nenarazila :))) ...tak a tenhle článek mi způsobil neuvěřitelnou chuť na čaj, takže si ho jdu uvařit :D

    OdpovědětVymazat
  9. Sama jsi čajik :) tak já ti taky koupím nějaký hezký do sbírky

    OdpovědětVymazat
  10. Žjůů, to je úžasný článek :)!!
    Jsem tvojí novou pavidelnou čtenářkou, ten článek (ostatně jako všechny ostatní) má svoje kouzlo :)
    Jinak, také jsem milovnicí čaje a horké čokolády (kafe jen vyjímečně :)) a jsem schopná si vytvářet k hrníčkům osobní vztah.. ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Alice: zázvorový si chci pořád udělat, z čerstvého zázvoru a pořád na to zapomínám! A je to bylinný čaj no .. je to taková jedna vysoká kytička a co si pamatuju, čaj se dělá úplně z celé rostlinky. I v tomhle jsou stonky :) Má takovou zvláštní chuť, můj táta milovník čaje ho třeba nesnáší a my s mámou zbožňujem. Určitě po něm zkus mrknout, kdybys ho nenašla a já v Ově jo, pošlu ti ho třeba poštou :)

    Simsalabim: ty víkendové hrnky pro vás dva se mi zamlouvají! :) Já bych hrozně chtěla Granko hrníček z hnědýma puntíkama. Jak se teď začlo prodávat to spešl Granko exclusive, nebo jak se jmenuje, tak na něm je hnědá verze hrníčku a ten miluju! :D

    Doughnut: mně se ta kombinace naopak velmi zamlouvá! To je sypaný nebo pytlíkový? Dej mi tip na sehnání!

    Beát: ;)

    Anne: děkuju, až jsem se začervenala! Jsem ráda, že se ti u mě líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, ten modrý s kopretinama mám taky!! Jsem na tom stejně jako ty, taky používám více hrnků a každý mám určený na něco jiného - jeden je vyloženě kávový, pak mám jeden malinký, do kterého si večer dělám malé kafe, dva obrovitánské - jeden na kakao a druhý na čaj a pak jeden zelený, do kterého nesmí přijít nic jiného než ranní zelený čaj:) Stejně jako ty, vypiju denně litry čaje, takže pytlíkový čaj to jistí, v chladných měsících si večer pochutnám na kvalitním sypaném čaji z oblíbené čajovny, je to takový rituál:)

    OdpovědětVymazat
  13. jej to je naozaj krasne, ja bohuzial nemam nejaky citovy vztah k hrncekom, mozno jedine ak tak mam doma specialne tri z ktorych pijem najradsej, jeden je od priatela ten mi vyrobil on sam:) druhy je taky vacsi ten mam rada pre jeho praktickost a treti je s Mackom pU ten mam proste len rada:)
    A mam pocit ze s tychto troch mi akosi viac chuti cajik:)

    OdpovědětVymazat
  14. skvělý nápad, originální příspěvek.
    puntíkatej hrníček je úžasnej ;o)

    OdpovědětVymazat
  15. no jeje...muj rock cafe a jeste oblibena fotka..tomu řikam članek :D :-*

    OdpovědětVymazat
  16. Já piju hlavně čaj a potřebuju, aby ten hrnek byl pořádně velikej, kdo má sílu si pořád chodit vařit novej? Takže můj oblíbenec má 0,75l a od jedné paní, co si jen tak pro radost vyrábí keramiku. Předtím jsem měla hrnek, co jsem si sama vyrobila. Byl geniální, krásně tvarovanej a já ho milovala. Pak mi jednou upadl na zem a byl konec...pěkně jsem to obrečela :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Jéé to je úžasný článek! :) Já hrnky zbožňuju, a čím větší, tím lepší. Taky hodně piju čaje a dokážu vypít několik půllitrových hrnků za sebou, nejradši mám citronový a mátový, ten je úplně úžasný. Jinak čaje s mlíkem jsem si taky poslední dobou dost oblíbila, nejdřív jsem se bála, jak to bude chutnat, ale teď už bez nich ani ránu. :) No a kafe piju taky často, i když presso moc nemusím - radši si dělám různé takové ty lattéčka, frappéčka a další speciality. ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Dámy, díky za příznivé ohlasy. Děláte mi radost ! :) Koukám, že mnoho z vás je na čaj s mlíkem. Asi to budu muset taky konečně "prubnout" :)

    Dík za vaše hrníčkové příběhy! Jsem ráda, že nejsem jediný blázen :)

    OdpovědětVymazat
  19. Je to pytlíkový Lipton, ale bohužel ho mají málokde :( vždycky, když na něj někde narazím, tak si ho kupuju do zásoby, kromě pražských vietnamců :D, jsem ho vyhrabala v Globusu a Kauflandu (bohužel ani jedno nemám zrovna za barákem). Kdybys ho někde objevila, tak doporučuju nelouhovat moc dlouho, pak je víc hořkej a nevynikne tolik ta chuť ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Je, teď jsem se prolouskala až sem a koukám, že jsem našla dalšího nadšence do řeckého čaje. Vozíme si ho z Řecka pravidelně, a vždycky, když ho piju, tak si vybavím, kde jsme si koupili první a to přímo pod Olympem :) Fakt úžasná relaxace zabrouzdat v myšlenkách do dob minulých.. A přesně jako u Vás.. ženský zbožňujou a táta mu na chuť prozatím nepřišel. A u mě s pitím kávy a čajů a mýma obřadnostma kolem toho, by vyšlo na článek. Třeba někdy v budoucnu.. :) Jsem na konvičky a sypané čaje, dobré presso, a višňové čaje všeho druhu. Ten, kdo vynalezl termohrnek by zasloužil metál :)

    OdpovědětVymazat
  21. Tak tedy dobře, něco o tom připravím a ráda se o to podělím :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj :) Pěkná kolekce, mohla bys mi prozradit kde se dá, třeba takový granko hrníček sehnat? :))

    OdpovědětVymazat

 
Používá technologii služby Blogger.