neděle 13. září 2015

BERLIN CALLING

Do Berlína jsme jeli autem s partou lidí, kteří tam všichni byli poprvé stejně jako já, takže jsme si během tří dnů střihli i spoustu památek, abychom o Berlíně měli kompletní turistický obrázek. Těším se až tam pojedu příště a budu si užívat jen města samotného a nebudu se honit za památkami. Tady je takový menší souhrn tipů z míst, kde se mně osobně líbilo nejvíce.


Jestli v Berlíně budete ve čtvrtek rozhodně si nenechejte ujít Markthalle. Každý čtvrtek se tam totiž konají trhy s jídlem, najíte se tam skvěle a není tam nijak zvlášť draho. Už ani nevím, co všechno jsme vyzkoušeli, bylo toho dost, ale nejvíce mi chutnala teplá lososová rolka!

MarkthalleEisenbahnstrasse 42/43


Měla jsem od kamarádek tip na několik míst, kde si zajít na nejlepší berlínské pho. Nakonec jsme to nejlepší našli podle mě my a to úplnou náhodou, když jsme čekali na vstup na televizní věž a měli zhruba hodinku volna na oběd, zjišťovali jsme, kde se v okolí televizní věže dobře najíst a ve Pho Co jsem měla nejlepší vietnamská jídla (nejen pho) svého života. Trumfne to už jen cesta do Vietnamu.

Pho Co restaurantRosa-Luxemburg-Str. 20

Bydleli jsme v loftu jak jinak než přes airbnb. Věřím, že ne každý by náš byt překousl, ale já jsem byla nadšená!

Berlín nesmíte opustit bez toho, aniž byste si dali burger v Burgermeister Berlin hned u stanice metra. Vyplatí se na něj chvíli počkat, je to nebíčko! Kávu jsme během čtyři dnů stihli v The Barn, Five Elephant a Bonanza. Musím říct, že od Five Elephant jsem měla ta nejvyšší očekávání, jejich káva je známá po celé Evropě, občas ji prodávají i malé ostravské kavárny, na naše barista cupu jsem byla na přednášce jejich skvělého Patrika Rolfa a opravdu jsem se tam těšila. Byla jsem trochu zklamaná, ne samotnou kvalitou kávy, ale celkovým zážitkem. Je to totiž i o prostředí a lidech. Five Elephant kavárna je tak proslulá, že je pořád narvaná k prasknutí. Musíte tedy čekat na stůl poměrně dlouho, pak dlouho čekáte na kávu a nakonec musíte odolávat pohledům lidí, kteří by si nejraději sedli na vaše místo. Pokud vám tohle všechno nevadí, tak si tam určitě zajděte. Hlavně mějte dostatek volna na to čekání :) V The Barn byla situace o něco lepší, i když kavárna byla taky pořád plná, nestáli jste aspoň nekonečně dlouho ve frontě, mají moc milé baristy, kteří se vyptávali odkud jsme a tak. Nejvíce se mi z našich kávových zastávek líbilo v Bonanze, takže tu doporučuji všemi deseti!

BurgermeisterOberbaumstraße 8
The BarnAuguststrasse 58
Five ElephnatReichenberger Str. 101


 
Používá technologii služby Blogger.