čtvrtek 27. srpna 2015

WINDY DAY

Článek píšu v době, když jsem na cestě na věřím-že-zaslouženou dovolenou a když vy článek čtete, já už si užívám klidu na chatě v lesích. Nepamatuji si, kdy jsem měla volno týden vkuse, ale pár let už tomu bude, když tedy nepočítám loňské Vánoce. I když ono ten pojem "volno" je relativní. V posledním měsíci, a ten další tomu nebude jinak, mě plně zaměstnává další připravovaná PechaKucha Night Ostrava. Jestli všechno klapne, bude to neuvěřitelná pecka. Pokud vás zajímá něco z toho, co dělám v osobním životě a mimo práci a nemáte Ostravu daleko, tak se přijďte 26. září podívat (událost klik) a když mě přijdete pozdravit, budu mít velkou radost!

džínová bunda H&M, košile Reserved, kalhoty Tophop, batoh City folklore

neděle 23. srpna 2015

SRPNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Filmová doporučení píši po poměrně dlouhé proluce. Mohou za to částečně prázdniny, kdy mám paradoxně mnohem méně času na chození do kina, částečně to, že jsem začala zase více číst, což ale vnímám jako plus.
Iracionální muž je nejnovější filmový počin Woodyho Allena a mé další zklamání. Čím dál více mám pocit, že jeho vtip už vyhasíná, což je škoda, protože každý rok točí další a další film. Pravděpodobně si dám od Woodyho nových filmů na chvíli pauzu a zaměřím se na staré snímky. Iracionálního muže nezachránilo ani to, že ho hrál Joaquin Phoenix..
Slepá je Norsko-nizozemský snímek o tom, jak se mladá žena vyrovnává se ztrátou zraku. Je to povidný mix představivosti hlavní autorky a skutečného života hlavní hrdinky. Seveřané to prostě umí, na tohle koukněte a pak mi napište!

Charismatičtí bratří Hádkové zazářili v Kobrách a užovkách, sama nevím, kterého mám raději. Po delší době český film, který je tak syrově pravdivý, až z toho mrazí. Charaktery vyhnané do extrému, přesto si po odchodu z kina říkáte, kolik ze svého okolí jste v nich vlastně poznali...

středa 19. srpna 2015

ONE DAY IN DRESDEN

Ještě nikdy jsem z žádného města neměla tak rozporuplné pocity jako z Drážďan. Včera jsem našla těchto několik zatoulaných fotek z červencového jednodenního tripu s Ivii a Oksanou. Času, abych si stihla zmapovat Drážďany online, bylo moc málo, a tak jsem jako vždy vzala za vděk tipy Minty holek a za sebe přihazuji Oswaldz café. Drážďany si tak odškrtávám na pomyslném seznamu must-visit places a nechci městu křivdit, ale pro mě zůstávají místem, kam stačí jet na jeden den za nákupy. Co vaše Drážďanské tipy? Rozšířili byste Minty seznam o něco dalšího?


čtvrtek 13. srpna 2015

COTTON DRESS?

Tyhle šaty jsou jedna z nejkrutějších ran, kterou mi uštědřilo online nakupování. Mango, které jsem od té doby stokrát proklela, psalo, že jsou šaty bavlněné. Bavlněná na nich není ani cedulka se složením, je to 100% polyester, ať si tvrdí co chtějí. Bohužel/bohudík se mi je nechtělo vracet poštou a co víc, já je mám ráda. Nejvíc pravděpodobně pro ten výstřih na zádech, myslím že i předchozí článek napovídá o tom, že ty mě teď baví. Polyesterové oblečení by se mělo prodávat s doporučující cedulkou "pokud se už odvážíte si tohle v létě obléct, doporučujeme vycházet ven po 20. hodině večerní"!

šaty Mango, boty asos, batoh Matt&Nat


čtvrtek 6. srpna 2015

SUMMER DRESS

Přála bych si, aby tohle léto nikdy neskončilo, protože jsem si nikdy více neužívala to pohodlí, jaké člověku, většinou tedy ženě, přináší nošení šatů. Tohle léto jsem si jich pořídila několik a všechny se zařadily mezi oblíbené kousky. Tyhle na fotce mám snad nejraději, hlavně kvůli výstřihu na zádech.

šaty Mango, kabelka Reserved

neděle 2. srpna 2015

COLOURS OF OSTRAVA 2015 MEMORIES

Vzít s sebou jednorázový foťák na Colours už je taková moje malá tradice (loňský ročník tady a předloňský tady). O tom, že jsem ho letos kupovala cestou na festival, protože jsem na něj zapomněla, se bavit nebudeme :) Každopádně jak zmínila kamarádka, letos pro mě Colours byly mnohem více o potkávání lidí než o hudbě. Nevím, jestli je to správně, ale nestěžuju si .)


 
Používá technologii služby Blogger.