sobota 30. srpna 2014

OLD CAMERA VIII. (BUDAPEST)

Dostala jsem před pár měsíci "nový" objektiv na Prakticu, prý na lepší focení na cestách. Do padesátky se toho moc nevešlo, tady opravdu mnohem více. Přesto jsem neměla nejmenší tušení, jaký bude výsledek. Z některých fotek mám opravdu radost, z jiných méně, každopádně zahajuji challenge vol. 2 s Prakticou v Jeseníkách. Věřím, že Budapešťské tipy najdete v budoucnu u Zuzky, takže já vám spíše přináším fotoreport z Budapešťských toulek.

 ruin pub
 ruin pub vol.2

úterý 26. srpna 2014

BUDAPEST MEMORIES

Po-budapešťský střet s každodenní realitou je krutější než jsem očekávala. Počasí na facku a život jako na houpačce. Jako v blbým americkým filmu. Vzpomínám na Budapešť, při fotkách na instagramu si vždycky povzdechnu. Náladu mi zvedá pomyšlení na víkend ve Vídni, co mě za měsíc čeká a mezi tím spousta víkendových naplánovaných zážitků. Aktuálně se nejvíc těším na pět dní v Jeseníkách.... Ach!

Myslím, že ta čistá melancholie se ve mě probouzí spolu s podzimním počasím. Ale v Budapešti bylo ještě málem letně, no koukněte na ty fotky, připadá vám taky neuvěřitelné, že jsou focené teprve tři dny zpátky?!

sukně, tílko H&M, taška City Souls, tenisky queens.cz

středa 20. srpna 2014

ANALOG CAMERA PHOTOS + SOME NEWS

Se spíše větším než menším zpožděním vám přináším fotky z analogu (jednorázového) z Colours a víkendu v Jihlavě. Aktuálně jsem si dobalila svých pět švestek, které zítra po práci vezu do Brna a odtud v pátek do Budapešti, jupí! Tajně pořád doufám, že si do Budapešti dovezu jen dobrou náladu a ne nachlazení, které se o mě opět (po stopadesáté za tento rok) pokouší. Jestli máte babské rady na stále se vracející kašel, sem s nimi. Věřte, že už jsem vyzkoušela vše!

Jinak do Budapešti jsem si do kufru přihodila Prakticu, tentokrát s objektivem vhodnějším na focení města, než je 50 mm, kterou na výlety vozila doteď. Takže další várka analogových fotek se tady objeví i po Budapešti .))

P.S. Jednorázové foťáky jsou na festivaly to nejlepší! Ultralehké a jestli ho ztratíte, nebo zničíte, nebude vás to tak mrzet jako v případě drahé zrcadlovky. A ty fotky mají prostě něco do sebe, no ne?

 ♥
blogerské jídlo na Colours, Pata Negra všechny převálcovala
po cyklistickém výkonu v rozpálené Ostravě
můj první koncert letošních Colours
Chet Faker ♥
Telč 
poslední den Colours
smutné zjištění, že v Telči není jediná normální kavárna



sobota 16. srpna 2014

NEW-OLD DRESS

K těmhle šatům se pojí vtipná historka. Pamatuji si, když je prodávaly Bára + Véra a mně je tehdy o pár minut vyfoukla Oksana. Hrozně jsem se vztekala, že je stejně nebude nosit, že jsou přesně pro mě a snažila se jí je vymluvit ... O rok později se Oks narodila malá Eli, Oks se přizpůsobil styl, šaty jsou na maminu přeci jen krátké .),  a tak začala prodávat velké kvantum svých nenošených věcí. Všimla jsem si toho na votočvohoz a napsala jí, které šaty bych chtěla. Oksana na to povídá, jestli se mi u ní ještě něco nelíbilo, že mi to třeba taky přenechá, a já říkám "A nebudeš prodávat ty šaty co sis tehdy koupila od Báry, jak jsem je tak moc chtěla?" A Oksana na to "Kokos, dyť sis je teď právě koupila." ... Takže nějak tak .) Každopádně jsou teď moje a jsou proklatě boží!

šaty z druhé ruky, boty votocvohoz


pondělí 11. srpna 2014

SRPNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Dlouhá pauza, jako je tahle, je ve filmových doporučeních opravdu nezvyklá, jestli jsem něco na blogu pravidelně dodržovala, tak to byly právě tyhle články. Vrhněme se tedy do toho mála filmů, co jsem za poslední měsíce viděla. Nutno podotknout, že jsem spíše zabředla do tria Game of Thrones (dokoukáno), Suits (dokoukáno), a stydím-se-to-napsat Pretty Little Liars. Zachvátila mě však seriálová krize, protože vše mám shlédnuto do nejnovějšího dílu, a tak přichází čas na filmy.

Na Love Song jsem byla vyslána Zuzkou, že to mám povinně. Zajímal mě samotnou už kvůli obsazení a námětu. Stačilo jednou slyšet Lost Stars od Adama Levine a byla jsem vážně lost. Nezbývá než říct, že jsme se se Zuzkou shodly, že je to nejlepší film za poslední dobu. Musíte vidět, slyšet a hlavně - Keira má ve filmu nejlepší garderobu !! Zkrátka celý film je srdcová záležitost lahodící, oku, uchu, srdci, čemu chcete. Soundtrack se mi asi nikdy neoposlouchá a hlavně - kdo by nechtěla slyšet zpívat samotnou Keiru?!


Ranhojiče jsem vychytala v kině zhruba před měsícem za lidových 40 Kč (ano i v Ostravě se ještě občas hraje za podobné vstupné!). Musím uznat, že i na 150 minut trvání filmu, se jednalo o poměrně poutavý příběh, pokud máte rádi filmy o dobách minulých, určitě mrkněte.


Blízko od sebe je poměrně bláznivá, vyčerpávají, dramatická záležitost na motivy divadelní hry s hvězdným obsazením. Určitě stojí za zhlédnutí, doporučuji k tomu skleničku vína, nebo dvě, aby pro vás film nebyl tak vyčerpávající jako pro mě. Ztráta času to však rozhodně není, to v žádném případě.


Zhlédnutí Jako bych tam nebyla si velmi dobře rozmyslete. Skutečný příběh, válka v Bosně. Promyslete, zda je to to, na co doopravdy máte žaludek. Mně se upřímně udělalo poprvé z filmu až fyzicky zle, jak zoufalé pocity jsem občas měla...


Her je naprostá nádhera. Krásné záběry, barvy, do toho Joaquin Phoenix, lehká, místy těžší melancholie. Opět ve své podstatě smutnější záležitost, ale neskutečně báječná!! Navíc se jedná o film z blízké budoucnosti a ty já moc ráda... 




Co jste naposledy viděli vy??

čtvrtek 7. srpna 2014

PASSION FOR DOTS

Na minulý víkend mě návštěvou měla poctít drahá Oksana, ale špatná karma to zařídila jinak. Tak jsem měla volný víkend, se kterým jsem nepočítala, navíc všichni už měli samozřejmě program, ale i tak na chvíli vydechnout vůbec nebylo špatný. Alespoň jsem uklidila, učila se angličtinu, po dlouhých týdnech upekla koláč, po ještě delších týdnech si doma pustila film ... .) Což znamená, že vy se můžete po dlouhé době těšit na filmová doporučení.

sukně H&M (secondhand), taška H&M, boty Nicco (votocvohoz), triko Zara

neděle 3. srpna 2014

MY FIRST SNEAKERS

K těmhle botám vedla dlouhá cesta, která trvala několik měsíců, během kterých jsem sama přesvědčovala sebe, že je buď neunosím, nebo že se ke mně nehodí. Když jsem vyřešila tyhle dvě dilemata a pro koupi se rozhodla, vyvstaly další dvě - pořád jsem si nebyla jistá, zda se mi více líbí Nike nebo New Balance. Hlavně Air Max mě asi jako většinu blogového světa chytly, jejich barevné variace jsou ale tak různorodé, že jsem se jednou klonila k modré, pak k červené, k neonům, jednu chvíli dokonce k fialové, kterou ve své podstatě bytostně nesnáším. Můj #firsworldproblem jednoduše vyřešila kamarádka, když mi poslala tyhle zlaté New Balance a mně v hlavě seplo, že jestli se ke mně nějaké sneakers kdy budou hodit, jsou to rozhodně tyhle. 

Těžko bych hledala lepší pár bot na naši víkendovou dámskou jízdu v Budapešti s Ivii a Zuz ♥

 sneakers queens.cz, košile Lindex, taška Mango, kraťasy Zara

 
Používá technologii služby Blogger.