pondělí 30. prosince 2013

30.12.

Doufám, že jste si svátky všichni skvěle užili a odpočinuli si. Odpočinek bylo to, na co jsem se nejvíce těšila já už celé týdny ... Ovšem teď mě čeká návrat do pracovně/studijního módu, a to si nějak ještě stále nejsem schopná připustit. Každopádně dnes je (musí být) první den, kdy opět nabíhám na studijní režim, zkouškové začíná! Držím palce všem, co to mají podobně.. a zítra si užijte Silvestr!

A mrkněte na nové věci k prodeji na mém votocvohoz!
kabát F&F, boty Reno, šála H&M, džíny Topshop

sobota 21. prosince 2013

LAZY SATURDAY

Dnes vánoční jarmark v Cooltour, koupě posledního vánočního dárku právě tam, zázvorový čaj, perníčky od tety a hlavně klid!


 kalhoty Zara, svetr Lindex, kabát H&M, boty Baťa

středa 18. prosince 2013

PROSINCOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Kdy jindy by byl vhodnější čas na prosincové filmy, než těsně před Vánoci?
 
První snímek, Adamova jablka, jsem zhlédla v rámci severského filmového podzimu v Minikině v Ostravě. Už roky jsem jej měla doma, a když jsem ho viděla v nabídce kina, bylo rozhodnuto, co ze severského filmového podzimu si vyberu. Jedná se řekla bych až o bizarní snímek s neonacistou v hlavní roli. Pokud máte rádi severské filmy, tenhle dánský rozhodně patří mezi ty, co byste měli vidět. Musím říct, že byl pro mě plný překvapení, líbil se mi podle očekávání a oceňuji, že když už jste čekali, že se vážně nic dalšího nemůže pokazit, zase vás něco dostalo ...


 
Na Drinking buddies koukněte v případě, že máte rádi Olivii Wilde a jste fanouškem seriálu New Girl. Přijde mi, jakoby Jake M. Johnson měl jen jednu postavu, kterou může hrát. Snímek neurazí, ani nenadchne, ale alespoň není plný přeslazených závěrů a je to fajn oddychovka. Pokud hledáte něco nenáročného, tak koukněte na tohle a otevřete si k tomu plechovku piva.


Pokud máte rádi dobu 50. let, určitě nevynechte Far from heaven se skvělou Julianne Moore v hlavní roli. Film plný předsudků a tolik ožehavého tématu té doby - černošské populace. Musím říct, že Julianne Moore měla ve filmu pořád naprosto dokonalé kostýmy, už kvůli nim stojí film za zhlédnutí.


Na snímku Cracks mě neustále něco rozčilovalo, nejčastěji hlavní postava a podobě Evy Green. Prostředí dívčího internátu v Anglii, filmy z tohohle okolí mě vždy bavily. V tomhle případě bych dala asi přednost knize, podle které byl film natočen, jejíž autorkou je Sheila Kohler.


Filth je smršť, která vás připoutá do sedaček v kině a vy budete celou dobu fascinovaně zírat na to, co se odehrává na plátně. O nějakém vyloženém nadšení z filmu se nedá úplně mluvit, zachvátí vás spíše spousta rozporuplných pocitů, nevíte na čí straně být, jestli hlavního hrdinu litovat, nebo ho nenávidět. Každopádně James McAvoy v hlavní roli a úplně jinak než jsme zvyklí. Což se od Irvina Welshe (Trainspotting) dalo dost dobře čekat. O filmu budete ještě pár hodin přemýšlet. Podle mě s Adamovými jablky absolutní "must see" těhle filmových doporučení!
 
Co mi o Vánocích doporučujete zkouknout vy?

sobota 14. prosince 2013

INVISIBLE TARTAN

Kdybych prozřetelně neměla nakoupeny vánoční dárky s neskutečným předstihem, asi by pod stromečkem letos ode mě všichni dostali tak akorát úsměv. Poslední dny se nesou ve znamení nestíhání, únavy, neustálého přesouvání dalších povinností na dobu neurčitou. Jediné uklidňující je pomyšlení na Vánoce, a to že musím vydržet už jen šest dní a budu mít pár dní klidu .... 

Kalhoty mám prosím pěkně už pár týdnů ve skříni, zdokumentování se dočkaly až minulý víkend. Navymýšlela jsem si k nim spoustu kombinací, a když jsem zjistila, že na fotkách vypadá jejich vzor téměř neviditelně (zdálky vypadají kalhoty jako celek hnědě), tak mě to dvakrát nepotěšilo. Díky bohu, že úpravou se dá leccos zvýraznit a i přes to všechno jsou tyhle kalhoty to, co teď nosím nejčastěji...

kalhoty Zara, šála asos, čepice, triko H&M, boty Baťa

neděle 8. prosince 2013

SNOW IS IN THE AIR

Stačilo by počkat jeden jediný den a byly by fotky zasněžené! První pořádná sněhová nadílka k nám dorazila přesně o den později než do Prahy ... Taky tak máte rádi první sníh? 

Jinak od minulého víkendu, kdy jsem byla v Praze na koncert Jakea Bugga, mám nějak větší potřebu šířit jeho skvělou hudbu dál, tak si určitě pusťte písničku!

kalhoty Topshop, kabát votocvohoz, košile H&M, svetr Ralph Lauren (sekáč)



středa 4. prosince 2013

CHRISTMAS MOOD

Poslední léta na mě vánoční nálada uhodila vždy až těsně před svátky, vlivem všech různých povinností se Vánoce zdály býti nějak vzdálenější než obvykle. Letos to však přišlo s výletem v Praze, kdy jsme právě na první adventní neděli stihli první vánoční svařák (proč nikde v Praze není vánoční punč?!). V Ostravě jsem včera stihla punče dva. Zatím je statistika taková, že jsem měla nejhorší svařák svého života a punč, co nebyl punčem. Takže vím, kterým stánkům se vyhýbat v Praze i Ostravě a i nadále mě pohání snaha najít v Ostravě ten nejlepší. Dárky mám už doma poschovávané, letos to nakonec bylo nějak snadné a aktuálně mi dělá největší problém sehnat tak akorát balicí papír podle mých představ...

Fotky z Prahy...

kabát H&M, svetr Lindex, čepice Topshop, sukně asos 

 
Používá technologii služby Blogger.