středa 20. listopadu 2013

BEBEŠÁK

Když se koncem září konala v Ostravě poprvé akce Zažít Ostravu jinak, která tou dobou už dávno běžela v Praze, byla jsem nadšená, že se něčeho podobného dočkala i Ostrava. Že je v Ostravě blešák, ulice voní domácími dobrotami a kávou, je tam spousta knih, lidi se baví a potkávají známé, tráví čas venku na ulici, že je to všechno tak nějak zkrátka v pohodě, jako byste ani nebyli uprostřed centra města. Na další takovou akci si však budeme muset celý rok. 

 (Fotky pro ilustraci z akce Zažít Ostravu jinak)

Někdo z týmu, co výše zmíněnou akci připravovali, však dostal spásnou myšlenku, proč se omezovat na jednoroční interval a podobnou sousedskou sešlost nepořádat v Ostravě pravidelně, byť v menším měřítku.. A už jsme u zrodu Bebešáku - sousedského blešího trhu. Ideální podzimní odpoledne strávené v příjemných prostorách ostravského Cooltouru pro celou rodinu. 


Abych vám udělala představu a trochu vás nalákala, tak je jisté, že se můžete těšit na ochutnávku domácích punčů (a rovněž se zúčastnit soutěže a ten svůj na ochutnávku přinést), začít se těšit na Vánoce, protože stejně jako o nejlepší punč se bude soutěžit o nejlepší cukroví (nezapomeňte donést recept!). Kdyby rodiče nevěděli, kam s ratolestmi (rozumějte - v jedné ruce punč, v druhé cukroví), je pro děti připravena tvůrčí dílna Coolnička, kde vám na děti jistojistě dohlédnou a ještě je zabaví. A teď pro mě jako vždy nejlepší část programu - sousedský blešák, do kterého se může zapojit kdo chce, všechno potřebné info naleznete tady

Zdroj fotek: Cooltour (fotil Petr Kiška)

úterý 12. listopadu 2013

STORY ABOUT OVERSIZED LEOPARD

Určitě tohle znáte z vlastní zkušenosti. Ve snaze zachránit šatník před prasknutím, si stejně naivně jako pokaždé stanovíte určité priority ohledně toho, co potřebujete nejnutněji, a co váš šatník zvládne ještě pojmout. Například já jsem si začátkem podzimu řekla, že bych potřebovala ke své hořčicové parce ještě jednu klasicky zelenou. Potřebu tohoto nákupu jsem si náležitě před svým černým svědomím obhájila. Na fotkách můžete vidět, jak snaha o racionální nakupování dopadla.. Je vám asi jasné, že tu ideální parku hledám i nadále, ale copak se tomuhle vlněnému leopardovi dalo odolat?

kabát votocvohoz

sobota 9. listopadu 2013

LISTOPADOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Za chvíli se přehoupneme, přes první třetinu listopadu a to neznamená nic jiného, než nejvyšší čas pro další filmová doporučení, nemyslíte?

Nejvíce nadšená jsem byla z filmu Zmizení. Dva výrazné známé herce doplňovala plejáda pro mě neznámých tváří. Avšak se známějšími kolegy si v ničem nezadali. Snímek je asi nejnapínavější krimi/thriller jaký jsem viděla za hodně dlouhou dobu, ne-li vůbec. Myslím, že směle může konkurovat nejlepším snímkům v tomto žánru. Nevím proč na mě tak působil, každopádně mě přikoval v kině do křesla a opravdu jsem se nenudila ani minutu a napětí nepolevilo až do konce.


Další krimi/drama Za borovicovým hájem s Ryanam Goslingem je přinejmenším zajímavě pojatým snímkem. Já osobně jsem místy nevěděla, komu ve filmu vlastně fandím a na čí stranu bych se "postavila" ... Aneb o tom, jak se činy jedné generace mohou podepsat na generaci další...


Na Mariňáka jsme koukali jednou v práci, když jsem byli postihnuti několikahodinovým výpadkem proudu a čekali na opravu. Že byl film natočen pod taktovkou Sama Mendese jsem se dozvěděla až pár hodin po jeho shlédnutí a hned mi to všechno dávalo větší smysl. Místy jsem si nebyla jistá, co je myšleno vážně a co ne, a pak se to najednou všechno tak hezky propojilo, když mi došlo že přesně tohle je Mendesův styl. Co se mi líbí je to, že je schopen vyniknout snad v každém žánru a že je každý jeho film z úplně jiného prostředí. Mariňák přináší jiný pohled na  Američany bojující na Blízkém východě, než jsme standardně z amerických filmů zvyklí a to je na tom asi to nejlepší.


Co vy na to? Na který z filmů kouknete a co jste naposledy viděli vy?

středa 6. listopadu 2013

WINDY

Já nevím jak vy, ale já s tím větrem nejsem moc kamarád. Rozfouká všechny moje pokusy o upravenou ofinu, zpravidla je mi za větrného počasí dvakrát větší zima, zcela bezostyšně se pokouší zlomit můj deštník, když k tomu všemu nedejbože prší .. Na druhou stranu některým fotkám občas dodá šmrnc navíc, řekla bych.

bunda H&M, šaty Pull and Bear od Markétky z votocvohoz, boty Baťa

neděle 3. listopadu 2013

SKINFOOD BB CREAM

Je to potřetí, co jsem od bbcreamshop dostala nabídku na vyzkoušení produktu dle mého vlastního výběru. S příchodem zimy jsem hledala něco, za co bych vyměnila svůj lehký hydratační make-up, co jsem používala přes léto, a tak mi nabídka přišla vhod.

K testování jsem tentokrát sáhla po Skinfood Mushroom BB Cream, samozřejmě jsem zvolila světlejší variantu, nebudeme si nic nalhávat, mnohdy jsem bílá jako stěna, popřípadě zelená jako sedma, i s tímhle označením se v okolí setkávám, když se lidé ptají, zda mi není špatně, když jsem tak bledá .)



Teď už ale k samotnému BB krému ... více než sympatický je ochranný faktor SPF 20, který se hodí i v zimě, kdy je sluníčko občas ještě ostřejší než uprostřed parného léta. BB krém je parfémovaný, což někomu může vadit, po kontaktu s pokožkou však parfemace poměrně rychle vymizí a já osobně jsem za ni třeba ráda, je to příjemná změna, oproti make-upu co jsem používala doteď, který mi spíše nevoněl, možná právě proto, že byl bez parfemace. Začarovaný kruh prostě! BB krém se dobře roztírá, jsem zvyklá nanášet ho na pleť prsty, ať už je to dobře nebo špatně. Krytí bych označila jako střední a hydrataci, tu bych označila na jedničku! Jako další plus bych ohodnotila strukturu krému, která je přesně tak akorát, krém vám z ruky nesteče ještě než ho stihnete dát na pleť a zároveň se moc dobře roztírá.


Pokud myslíte jako já, že máte pleť smíšeného typu, suchá místa střídá lesklá pokožka, pak bych vám tenhle BB od Skinfood určitě doporučila vyzkoušet. Máte s ním někdo už zkušenosti?
 
Používá technologii služby Blogger.