neděle 28. dubna 2013

CONSCIOUS SHIRT

Láska na první pohled. Já a tahle košile. Nekonečné hledání ve dvou Háemkách v Ostravě. Pak na Václaváku v Praze. Buď nebyla vůbec, nebo pro mě v ne zrovna lichotivých velikostech. Nakonec vyhnání Zuz do ulic Bratislavy - byla úspěšná. A nakonec zprávy čtenářek, že je v Ostravě přeci v tom třetím Háemku, které jsem při svém hledání vynechala. Teď už šťastně patříme jedna druhé.

Love on the first sight. Me and this shirt. The neverending search in two H&Ms in Ostrava. Then on the Wenceslas’s square in Prague. Either they did not have or it wasn’t available in appropriate sizes. I even had to drove out Zuz into the streets of Bratislava. And she was succesful. And in the end I even received messages from my readers that the shirt is available in the third H&M, which I left out from my search. Now we happily belong to each other.

Na poslední chvíli jsem se zúčastnila s touhle první fotkou dubnové Fashion Challenge, jejímž tématem jsou košile.
Tak pokud se vám ta moje líbí, můžete pro mě hlasovat tady
Děkuji!
vše H&M


A bonusovou fotku hledejte na fanpage !

čtvrtek 25. dubna 2013

OLD CAMERA III

Když máte plán a on vám nevyjde podle vašich představ. Nejsem si jistá, kolik snímků se mi překrylo, ale neměl se překrýt ani jeden (vidím tři, ale podle toho, v jakém pořadí jsem je fotila, by tam měly být ještě nejméně další dva). Někdy je lepší si takové focení neplánovat. Pořád tu fotku zkoumám a hledám v ní další snímky. Prý Praktica nemá ráda 36snímkové filmy. Paní ve fotolabu mi řekla, ať si raději koupím digitál.

When you have a plan that didn‘t work out exactly as you have planned it. I am not sure how many pictures are overlaping each other (I see three, but according to the order in which I was taking pictures, there should be at least two more). Sometimes its better not to plan such a photo shooting. Iam still examining the photo and looking for two other shots. It seems that Practica doesn‘t like 36shot films. The lady in the fotolab told me to rather buy a digital.


neděle 21. dubna 2013

WINDY DAY

Ze zimní parky jsem rovnou přeskočila do její jarní verze. Poslední zasněžené týdny v Ostravě jsem začínala mít podezření, že mi na některých místech už přirostla k tělu. První sluneční paprsky nás nakonec přesvědčily k tomu, abychom se spolu na rok rozloučily, ale aby ten přechod nebyl tak složitý vytáhla jsem tuhle pro-malé-kluky-parku z podzimu. Jestli rovnou nezačne léto, myslím že hrozí, že ke mně přiroste i ona. Není univerzálnějšího kousku, ve kterém bych venčila psy, chodila do školy, vzala si ho do kavárny, k džínám i šatům. Parky by na štítku vedle složení měly nést označení "nebezpečně návykový kousek oděvu".

From the winter’s parka I slipped right away to it’s spring version. During the last snowy weeks in Ostrava I was beggining to think that it‘s starting to be sewed to my own body. The first sunshine however conviced me that it‘s time for us to say goodbye, at least for year. But in order for the transition not to be so difficult I pulled out this for- the-little-boys- parka from the autumn. If the summer won’t start right away, Iam afraid that even this one will be starting to fell like a part of my own body. There is not a more universal piece of wardrobe, in which I could be going out with the dogs , take it to school or to the café, with jeans or dress. Parka’s should have „dangerously addictive piece of clothing“ written on it’s label.

 džíny Topshop, boty Baťa, svetr a parka H&M

čtvrtek 18. dubna 2013

DUBNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Rust and Bone byl asi nejlepší snímek, co jsem uplynulý měsíc viděla. Místy to na mě bylo takové až moc syrové, na něco takového musíte mít zrovna žaludek, náladu apod. Nejlepší je mít po ruce alespoň dvě deci vína .) Když už to vypadalo, že se nemůže ve filmu nic pokazit, zase se to zvrtlo, přišel další zlom a tak pořád dále. Až do "šťastného" konce.. to štěstí je tam relativní. Jsem člověk, co hlavním hercům ve filmu většinou fandí, tady jsem si tím občas vůbec nebyla jistá, a to se mi stalo snad poprvé v životě. Každopádně mám moc ráda Marion Cotillard, té fandím v každém filmu, co jsem s ní viděla .)


Terapii láskou jsem se nejdříve snažila vyhýbat. Nevím proč, ale Jennifer Lawrence na mě působila hrozně nesympaticky (poprvé jsem o ní slyšela, když vyhrála Oscara právě za Terapii láskou). Ale pak mi o Terapii vyprávěla kamarádka v práci, že to zkrátka musím vidět, až mě nalákala. I když se Jennifer asi nezařadí do  žebříčku mých oblíbených hereček, tak ve filmu byla úžasná. Nesympatie jsou ta tam. Jinak je Terapie láskou takový bouřlivý, cynický snímek. Rozhodně ne klasická romantická komedie. Zuz se tam zdálo vše prvoplánové a vůbec se jí film nelíbil, takže máte dva různé úhly pohledu. Můžete mi do komentářů napsat ten váš, pokud jste už viděli, nebo až se podíváte .)


Zdrojový kód byl pro mě, co se týče tohoto typu filmů, průměr. Na csfd má velmi dobré hodnocení, ale já obecně nemám ráda filmy s časovou smyčkou, kde se pořád vracíte ke stejnému momentu. Na odreagování od bakalářky to bylo fajn, ale jednou vidět mi to stačí. 


Co jste naposledy viděli vy?

pondělí 15. dubna 2013

VERTICAL STRIPES

Kdyby ty pruhy byly horizontální, řekla bych, že je to má vězeňská uniforma. Protože jako vězeň si právě teď, zakopaná doma s bakalářkou, přijdu. Ale ty pruhy horizontální nejsou, takže vlastně nemám, co bych k fotkám dodala! :D Snad krom toho, že to byl jeden z mála trendů, co mě aktuálně zaujal a jsem ráda, že má investice do něj mě nestála více než 170 Kč.

If those stripes were horizontal, I would say that It’s my prison uniform. Because thats how its seems to me, now that Iam rotting at home with my thesis. But those stripes are not horizontal, so there is nothing more I could say about these photos. Maybe just that It’s one of the few trends that i have taken interest in lately, and Iam glad that my investment did not cost me more than 170 Kč.

 kalhoty Topshop, boty Baťa, svetr Zara (od Zuz), košile Z ničeho nic, bunda H&M

Supervážnou bonusovku hledejte na fanpage!

sobota 13. dubna 2013

OLD CAMERA II (B&B)

B&B. 
Bratislavské domy a na konci bratislavská Babô
Myslím, že jsem si do oka padla s oběma B.

The houses of Bratislava and at the end Bratislava's own Babo.
I think I have fallein in love with both Bs.


Jedna další tady..

úterý 9. dubna 2013

BISTRO ST. GERMAIN

Fotkami z něj jsem se už na instagramu pěkně naotravovala. Pořád jsem slibovala, že už bude konec jejich přívalu, jenže to jsem nevěděla, že Ivii samotné bistro nafotila na tolik krásných fotek, že se nedá nepodělit. Jestli musíte z Bratislavy vidět jeden podnik - za mě to nebude všemi doporučovaný Shtoor (dobře ten je na druhém místě!), nýbrž St. Germain! Jeden den jsme tam byli na kávu, ale bistro nás tak okouzlilo, že jsme si rovnou rezervovaly místa na další den na oběd .) Posuďte sami, podle fotek!

I was bothering you with photos from that place for quite a lot. I was promising you that there is going to be an end to them. But I didn’t know that Ivii has so many beautiful pictures of that bistro, that i tis impossible not to share them with you. If there is one place in Bratislava that you must see, it is definetely St. Germain! (OK, the Shtoor, that is recommend by almost everyone is on the second place.) We have been there on coffee and the place was so charming that we instantly booked the tables for tomorrows lunch.

neděle 7. dubna 2013

MULTIPLEX

Když vám vrtá hlavou, proč popcorn stojí 59 Kč a vy nad tím přemýšlíte, nadáváte a pak si ho stejně koupíte, protože na něj máte chuť. Následně půlku omylem vysypete, jako ty prasata, u kterých jste vždycky nechápali, jak se to proboha může stát, že na sebe někdo překlopí celý popcorn. A pak sedíte v kině na filmu, na který se těšíte měsíce a 20 minut před koncem selže technika a vy nevidíte konec.. No nic, nenechme se vyvést z míry maličkostmi. A po nějakou dobu už zase nepáchnu do multikina, vím proč je nemám ráda. Tedy až po tom, co se na ten film zajdu podívat podruhé ...

When you are thinking why the popcorn costs 59 Kč and you are cursing about it but in the end you will still buy it because you are craving it. Then you accidentally pour half of it. Like those pigs you were never able to understand how they were able to achieve that. And then you are sitting at the cinema, watching the film you were looking forward for months and 20 minutes before the end the technology fails you, so you were not even able to see the end! Well what can you do. It seems that for some time, I will not go to the multicinema, I know why I don’t like them. I mean, after I go and watch the film for second time.

šaty Promod, bunda, punčochy H&M, svetr Kenvelo


Pro další fotky mrkněte sem..

sobota 6. dubna 2013

BRATISLAVA VIA INSTAGRAM

Protože jsem neměla svůj foťák, fotila jsem si momentky z dvou dnů v Bratislavě na instagram .. tady malé shrnutí pro ty, co instagram nemají .)

1. cesta do Bratislavy, 2. Shtoor, 3. čumící Adolf aka Albert, 4. nejlepší kávovar u St. Germain, 5. oběd - Soupa, 6. St. Germain a jejich hranolky s parmezánem a bylinkami, 7. výhled z hradu, 8. děvčátka na hradě, 9. hrad, 10. St. Germain potřetí - aneb shodly jsme se, že hezčí podnik jsme ještě neviděly, 11. pavlač u Zuz, 12. makronky, kde jinde než v St. Germain, 13. s Ivii na hradě, 14. St. Germain po stopadesáté - dnešní oběd, 15. zcela překvapivě stejné místo jako na předchozí fotce a citronáda + levandulová + bezová limonáda ♥

Další fotky najdete u poctivě instagramující Zuz!

středa 3. dubna 2013

CULTURAL CORNER

Vsuvka v podobě proběhlé jedenácté PechaKucha Night Ostrava. Názory psát nebudu, protože by byly neobjektivně subjektivní, po dlouhé době jsem fotila průběh večera (no průběh, spíše návštěvníky), a tak tady pár snímků - mých oblíbených, co jsem ráno ke svému překvapení ve foťáku našla. Každopádně osvětu je potřeba šířit, a tak si na PechaKucha zajděte kdekoliv. Seznam měst jak v Česku tak na Slovensku, kde se PechaKucha Nights pořádají už je pěkně dlouhý a já věřím, že skvělá bude všude. Po chvilce hledání možná budete překvapeni, že PechaKucha Nights už jedou i ve vašem městě .) Pomineme-li to, že v Ostravě to bude určitě jedna z nejlepších :D

Kdybych měla vypíchnout jednu věc na ostravské PechaKucha, je to bezpochyby změna míst, kde se akce konají. To dělá Ostravu poměrně výjimečnou a zajímavější mezi ostatními městy, která pořádají PechaKucha Nights. Takhle jsem se dostala po letech, nebo vůbec poprvé na místa, kam vím, že bych si sama nezašla .. Plus je, že Ostravská PechaKucha se už podruhé dostala do programu Colours of Ostrava, takže vy, co se do Ostravy jinak nedostanete, ale tahle akce vás zajímá - Colours v červenci je dobrá šance .)

Insertion in form of already held, the 11th PechaKucha Night Ostrava. I wont give you my opinions because they would be subjectively unobjective. I have been taking picture during the evening (well mostly pictures of visitors) and so here they are – some of my favourites, that I have found in the morning. However it is important to spread public awerness, so visit sometimes PechaKucha night anywhere. The list of cities in either Czech Republic or Slovakia is quite large and I believe that it is going to be great anywhere.

If I had to choose one thing on Ostrava’s PechaKucha night, It would be the venues where the events are taking place. This makes PKN in Ostrava quite unique in contrast to other cities. Thanks to this I have visited interesting places where I would normally never go. Plus is that PKNO is now for the second time in the programme for the Colors of Ostrava festival, so for those who would normally not go to Ostrava, but are interested in Pecha Kucha, Colors is the good chance.




 
Používá technologii služby Blogger.