neděle 31. března 2013

BLOGLOVIN

Na facebooku jsem tu skutečnost už pár dnů zpátky zmiňovala a teď se připomínám i tady. Google reader s největší pravděpodobností v červenci skončí, takže žádní pravidelní čtenáři, atd. Jako nejjednodušší alternativa se mi zatím jeví bloglovin. Odkaz na ten můj najdete zde a rovněž nahoře v záložkách přímo tady na blogu. Nejjednodušší návod jak si blogy z google reader na bloglovin transportovat najdete u Boo v tomhle článku hned v prvním odstavci .) Já jsem to udělala hned po přečtení a po pár týdnech používání zjišťuji, že bloglovin vlastně vůbec není špatný způsob, jak blogy sledovat.

I was mentioning the fact on the facebook a few days ago, but I will also remind you here. Google reader service is going to end in july, so no more regular readers etc. As a most easiest alternative I see bloglovin. The link on mine you can find here and also on my blog. You will find the easiest way to transport blogs from google reader to bloglovin here in this Boo’s article, in the first paragraph. I have done it right after reading the article, and I think that bloglovin is not that bad way to follow blogs.


taška Zara, boty asos, ostatní H&M

neděle 24. března 2013

IN THE MIDDLE OF SUNSHINE

S odcházející zimou ve mně akorát narůstá potřeba, ještě rychle vynosit všechny vlněné svetry, co mám a vyzkoušet všechny kombinace, co jsem měla přes zimu v hlavě (odpovídá tomu i tenhle článek). Každopádně kombinaci tohohle svetru a sukně z loňské Conscious kolekce jsem si nechávala na přelomové období právě mezi zimou a jarem, na které se mi hodí nejvíce. A na tuhle jaro evokující sukni jsem se těšila celou zimu, byť jsou na ní žaludy, které by měly evokovat spíše podzim..

With the leaving winter I feel increasing need to go and try all the different combinations of sweaters that I had in mind during the winter. I was leaving the combination of this sweater and the skirt from last year’s Conscious collection specially for this period between the winter and the spring. I was looking forward for this spring evoking skirt the entire winter. Even though there are acorns on it, co it’s more like autumn skirt.

svetr, sukně H&M, boty Baťa
(úprava Ivii Re)

neděle 17. března 2013

BIRTHDAY GIRL

Páteční večer, dobré víno a ještě lepší jídlo. Kdy jsem chtěla, aby kamarádi ochutnali a poznali řecké jídlo a myslím, že se mi to podařilo. Poprvé od dětství mi zachutnala chalva.
Moje narozeniny.

Friday evening, good wine and even better food. I wanted my friends to try greek food and I think I have succeded. For first time in my live i actually liked chalva! 
My birthday.

středa 13. března 2013

SHADES OF WINE RED

Moje potřeba nosit stále tenhle vínový svetr se zvyšuje s tím, jak se zima chýlí ke konci. Je opravdu teplý, takže s příchodem jara ho uložím na rok ke spánku.

My need to wear this burgundy sweater is increasing with te fact that winter is almost over now. It's really warm so with the coming spring I will put it to rest for a time.

 košile Reserved, taška Zara, boty asos, sukně H&M, svetr Ralph Lauren

sobota 9. března 2013

PIETRO FILIPI SPRING/SUMMER 2013

Prezentace kolekce Pietro Filipi, na kterou mi přistála pozvánka v emailu, se nesla v komornějším duchu, což mě více než mile překvapilo. Stěžejním bodem prezentace bylo uvedení kolekce Jakuba Polanky pro Pietro Filipi, kde mě osobně (a myslím že i Ivii) zaujala šusťáková bundička, která měla tak zajímavý materiál, že měl člověk potřebu si ji pořád ohmatávat (to, že se dá složit do kapsy je další plus, ideální třeba na kolo). Celá kolekce Jakuba Polanky byla v různých odstínech modré a určena nebyla nikomu jinému než mužům. Nebo odvážným ženám, protože proč vlastně ne. Zrovna ta modrá bunda je určitě univerzální kousek, ve kterém by si na kole mohla vyjet i leckterá žena... 

Presentation of Pietro Filipi’s collection, on which I received an email invitation, was held in quite modest spirit, which more than pleasantly suprised me. The main part of the presentation was introduction of Jakub Polanka’s collection for Pietro Filipi, in which I personally liked (and I think that Ivii too) jacket from interesting material, that one has need to constantly feel it in hands (tha fact that you can fold up the jacket into the pocket is another plus, ideal for when you are riding a bicykle). The entire Jakub Polanka’s collection was in different shades of blue and was created specially for men. Or for brave women, because why not? Just the blue jacket is one of those universal pieces, that can be used by quite any woman.


všechny kabelky a boty byly skvělé, ale rozhodně vede tahle mint kabelka

krásná Zuzka se naprosto perfektně a neplánovaně sladila s nejhezčím křivákem a kabelkou v místnosti (tímto zdravím a jsem moc ráda, že jsme se tam seznámily)

výše zmiňovaná šusťáková bundička z kolekce Jakuba Polanky

a další kousky z kolekce ..
(fotky já + Ivii na můj foťák, úprava Ivii)

Děkuji PF za pozvání!

P.S. Připomínám poslední možnost zúčastnit se soutěže o kabelku BeTulip! Vítěze hledejte zítra na fanpage!

středa 6. března 2013

FALLEN IN LOVE WITH THIS JACKET


Nejlepší pomyslný začátek jara s touhle bundou, která září, i když slunce zrovna ne a procházkou v parku s kamarádkou ... 
The best possible beginning of the spring is with this jacket which shines, even when the sun is not and with my friend on a walk in the park.

bunda, triko H&M, taška Primark, džíny Topshop, boty Baťa

Další fotky hledejte tady ..
A soutěž tady ..

neděle 3. března 2013

POLKA DOTTED SHIRT

Jednou věcí si jsem ve svém šatníku jistá - a to je to, že proužky ho nikdy neopustí a budou vždycky mým nejoblíbenějším vzorem. Puntíky jsou v těsném závěsu a taky jsem jim propadla, malé, velké, beru všechny! Aktuálně mě však baví nejvíce ty větší a ještě nejlépe v modrobílé kombinaci jako je tahle košile. Provokovala jsem s ní už lehce na facebooku, protože stála jen deset korun, což je snad až absurdní. Ale abych se dostala k podstatě článku - nejsem si jistá, jestli puntíkům zůstanu věrná a jestli je z druhé příčky nevyšoupne vzor srdce, který se objevil u přehlídky Burberry Prorsum F/W 2013 a okouzlil mě naprosto na všech kouscích oděvu, kde se objevil. Pokud se tenhle motiv dostane i do běžných oděvních řetězců, což je téměř nevyhnutelné, myslím že mu nadšeně vyjdu vstříc. No, puntíky .. nevím jak to s vámi dopadne. Jaké je vaše pořadí nejoblíbenějších vzorů?

When it comes to my wardrobe, I am sure about one thing. And that is a fact that stripes will never leave it and will always be my most favourite pattern. Polka dots are right behind them, small ones, big ones, I love them all! But at the time I prefer the bigger ones, especially in blue/white combination, just like this shirt. I gave you a little tease already on the facebook because it was only for 10 crowns , which is almost absurdly cheap. But now about the article itself. I am not sure if I will stay faithfull to the dots because they could be replaced from the second spot by a heart pattern. It has already appeared during the the Burberry Prorsum F/W 2013 fashion show. If this pattern gets on stuff in the normal clothing shops, which is almost inevitable, I think that I will gladly embrace it. Well dots….I don’t know how this will turn out for you! What is the order of your most favourite patterns?

 boty asos, košile Vila (second hand), svetr Debenhams (second hand), džíny H&M, taška Primark


A kdo má zájem, může se zúčastnit soutěže, co se objevila v předminulém článku!

pátek 1. března 2013

BŘEZNOVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Jedničkou na březen je určitě Ruby Sparks. To je velmi zvláštní film, který si pustíte a myslíte si, že to je lehká romantická komedie a ono se to tak nejdříve tváří. Pak se to otočí do fantasy a před koncem je to spíše drama. Rozhodně to není klasická romantická komedie a až tak často se smát nebudete. Každopádně podsouvá témata k zamyšlení a rozhodně stojí za zhlédnutí a více prozrazovat nebudu.


Druhým a třetím filmem, co jsem v minulém měsíci viděla bylo Brødre a Brothers. Abych to uvedla na pravou míru - Brødre je původní dánský film podle nějž Američané natočili svoji vlastní verzi Brothers, která je většině asi známá více. Já jsem prvně slyšela právě o dánské verzi, a tak jsem si říkala, že pokud na film kouknu, tak chci vidět nejdříve právě dánskou verzi, která je nejen, že lépe hodnocená, ale severské filmy jsou prostě hodně dobré obecně (snad až na jejich zfilmování Muži, kteří nenávidí ženy, které už nechci v životě vidět). Myslela jsem si, že když dříve uvidím verzi americkou, budu pak zaujatá vůči verzi původní, protože víte jak to je - Amerika umí filmy točit líbivě, jsou zdánlivě divácky zajímavější, mají jinou kameru. Severské filmy jsou takové syrovější, práce s kamerou je prostě jiná, alespoň tak na mě působily všechny ty, co jsem dosud viděla. Nakonec jsem nejdříve viděla Brothers, protože verze Brødre, kterou jsem měla v počítači mi nefungovala a i přesto jsem došla k závěru, že dánská původní verze je opravdu lepší. Byla jsem překvapená, že Američani obšlehli v podstatě úplně vše, že rozdíly ve filmech byly minimální a i přes mou oblibu Natalie Portman (ta byla vážně skvělá), je lepší dánská verze. V americké verzi je věnována velká část násilí a mučení v Afgánistánu, dánská verze ač tam neměla tolik podobných záběrů - násilí v jejich verzi působilo tak nějak mnohem tíživěji a naléhavěji. Těžko to popsat, musíte to vidět.. Pokud jste dosud neviděli ani jeden z filmů, a nechcete koukat na obě verze jako já, rozhodně si vyberte tu dánskou. Pokud jste schopni zkouknout oba, nejdříve dánskou, a pak americkou. Vážně! A pak mi napište, která je lepší podle vás ...

Brødre

Brothers

A jestli jste to někdo celé přečetli, tak klobouk dolů ! Jaké filmy mi doporučíte vy?
 
Používá technologii služby Blogger.