neděle 24. února 2013

SOUTĚŽ S BETULIP - UKONČENO

Tak a máme tady další krok spolupráce s BeTulip! Vlastně kroky hned dva. Tím prvním byla taška dle mého  vlastního výběru a já věděla během chvíle, jakou chci. Že to bude Tulipka velká (protože velkou černou kabelku se stříbrnými detaily v šatníku postrádám už dlouho) a že přední díl bude tvořený tvídem, který jsem našla v sekáči. Tvíd jsem si domyslela sama, ale shodou náhod v té době Tulipky vypustily do světa hnědou tvídovou verzi, takže jsem s ničím novým vlastně nepřišla .)

A druhý krok, jak už název napovídá, je soutěž s BeTulip a to znamená poukaz na jednu JAKOUKOLIV Tulipku dle vašeho přání. A to je super, ne? Můžete si nechat přizpůsobit délku uší, vymyslet si barevnou kombinaci, nebo dodat vlastní látku, jako třeba já. A tohle je na tom nejvíc super, aspoň podle mě.

PODMÍNKY SOUTĚŽE jsou následující:
- do komentářů napište váš kontaktní email
- dejte like fb stránce BeTulip a fb stránce Weekjournal
- pro zajímavost a zcela dobrovolně napište, jaká Tulipka vás oslovila, jestli byste si vymysleli vlastní  barevnou kombinaci, nebo prostě jakýkoliv názor na tašky BeTulip

A to není všechno, pro všechny, kdo by nevěřili na štěstí a po tašce od BeTulip přeci jen toužili, nabízím vám slevu 5 % po zadání kódu "Linda" v objednávce!

Výherce vybere random!

sobota 23. února 2013

INSTAGRAM FROM LAST MONTH

Něco sdílím čas od času na facebooku, něco zůstává skryto jen na instagramu a pro ty, co tuhle aplikaci nemají, přidávám koláž nejoblíbenějších fotek za únor ... 

From time to time I put some photos on the facebook but some remains hidden on the instagram. And for those who don’t have this application I add a little college of my most favourites photos from the february…

Můžete mě sledovat tady./You can follow me here.

 Ostrava, narcisek, chodba u dílny BeTulip, koncert Kryštof, jídlo, jídlo, jídlo, káva, miluju jídlo - a blog FoodLover, nová kavárna, najdi psa, aktuálně čtu, k poslednímu postu, jídlo, Ostrava

čtvrtek 21. února 2013

DOGTOOTH DRESS

Kdo sleduje můj facebook, mohl si dnes všimnout, že spolupráce s BeTulip pokračuje a vidět malý, řekněme sneak peak. Obsah tašky prozradím nejpozději v příštím týdnu, zatím můžete třeba v komentářích tipovat .)
Vyfotit dnes něco s normálním výrazem byl nadlidský úkol - čerstvý sníh byl pro oči opravdu zabijácký, vůbec jsem si nemohla přivyknout a tak sklopený pohled byl lepší varianta, než to mé křenění se do sněhu, to mi věřte! Ještě lepší varianta a hlavně řešení by byly sluneční brýle, které jsem však "prozřetelně" nechala doma..

Those who are following me on my facebook page, could have noticed that my collaboration with BeTulip continues. I also posted a little, well, sneak peak. I will reveal the content of the bag during the next week, co you can start making your tips in the comments.
Taking pictures today was almost impossible because shine from the fresh snow was very unpleasant to my eyes, so my lowered stare is much better than my silly face, believe me! I could have taken sunglasses with me, but I left them at home…

šaty, šála H&M, svetr Ralp Lauren (second hand), taška Primark

neděle 17. února 2013

EVENING IN THE THEATRE

Už je to nějaký ten pátek, co jsem do divadla chodila pravidelně. Teď máme s kamarády vždy problém se domluvit, když né na představení, tak na datu, co by vyhovovalo všem, a tak frekvence mých návštěv divadla značně poklesla. A při každé další návštěvě si zas a znova řeknu "a teď už začnu chodit častěji" .) Tentokrát jsme byli v nejkrásnějším ostravském divadle (mrk) na Smrtihlava.
A k šatům musím říct, že od doby, co jsem si je nechala zkrátit, jsou jedny z mých nejoblíbenějších. Podobně jsem byla oblečená na podzim na prezentaci v Lindexu, jen jsem se tehdy nestihla vyfotit, a tak jsem využila tyhle šaty na návštěvu divadla.

V čem do divadla chodíte vy?

It has been a quite time since I was going to the theatre almost on a regular basis. Now I and my friends have problems to actually agree, if not on a performace, then on a date that would be acceptable by all. And because of that, I have been visiting theatre on much rarer occasions. And with every visit I say to myself: „and now I will be going much more often!“. This time we have been in the most beautiful Ostrava’s theatre, on the play called Smrtihlav. 
And about my dress, I must say that since I had it shortened, it have been on of my favourite. I have been dressed very similarly in Lindex presentation during autumn but I wasn’t able to take any pictures of me, so I used this dress during my theatre visit.

 šaty, sako, náhrdelník H&M, psaníčko asos, boty Baťa

čtvrtek 14. února 2013

PINK AND WINE RED

Šála, kterou jsem chtěla od začátku zimy. Šála, za kterou se mi nechtělo platit původní cenu. Šála, kterou jsem si chtěla koupit ve slevě za 200 Kč a která se mezitím, než jsem to stihla u nás vyprodala. Ta šála, kterou mi Zuz koupila na Slovensku ještě levněji a poslala. Občas se vyplatí počkat a nesedí mi lépe k ničemu jinému, než tomuhle růžovému svetru.

The scarf that I wanted since the beginning of the winter. The scarf that I wasn‘t willing to pay the full price for. The scarf that I wanted to buy in the sales for 200 Kč but it was sold out before I managed to do it. The scarf that Zuz has bought me in Slovakia, for even cheaper price, and send it to me. Sometimes it pays off to wait and it doesn’t match as good to anything else as to this pink sweater.

 kabát, svetr, šátek H&M, džíny Topshop, boty Baťa, taška F&F

neděle 10. února 2013

LOVE THIS DRESS

Pravdou je, že po téhle svlékací akci jsem zase jednou měla pocit, že focení odnesu nachlazením. Leč jsem pravděpodobně otužilejší, než si sama myslím a tak to, že jsem se nechala unést touhou vám nové šaty z asosu vyfotit, v závěru vyhodnocuji jako rozhodnutí správné. Pořídili jste si taky něco na asos v té obří vlně slev?

Once again I’ve had a feeling that after my undresing action I might end up with a cold. But it seems that I am much more cold hardy than I thought. And so I think, that in the end, my desicion to take some pictures of my new dress from asos, was right. Have you bought something from asos during those huge sales?

šaty asos, svetr H&M

pátek 8. února 2013

ÚNOROVÁ FILMOVÁ DOPORUČENÍ

Od Restless jsem si slibovala hodně, bohužel to hodně nepřišlo. Něco tomu asi chybělo i přes vážnost příběhu, a nedokážu pojmenovat co. Dokoukala jsem to tak nějak proto, protože prostě nenechávám filmy nedokoukané. Místy mi to přišlo i lehce zmatené, nebo možná pomatené.. Ale Mia Wasikowska je skvělá o tom se nedá ani pochybovat, ale ani ona ten film u mě nezachránila.

Stejně podobný propadák pro mě byl Lov lososů v Jemenu (no má snad nějaký film hloupější název?). To je tak, když si váš kamarád myslí, že koukáte jen na romantické filmy, a tak vám jeden doporučí. Tady to nezachránil ani Ewan McGregor, který byl tady absolutní ňouma. Bylo to nemastné, neslané, snad až klišovité. Opět dokoukáno ze zvyku. Omlouvám se všem, kterým se to líbilo.


Za to Nowhere boy byl boží. Nečetla jsem si ani o čem film je, nevím jak jsem k němu přišla, ale prostě jsem ho hned začala sledovat a nevěděla o čem je. Že je o prvopočátcích Beatles jsem zjistila tedy za pochodu, o to to pro mě bylo příjemnější překvapení, protože prostě Beatles, že .) Nevím na kolik je tenhle životopisný snímek pravdivý, takže tuhle stránku nemůžu hodnotit, ale po všech ostatních mi přišel skvělý. Jestli něco z těchto filmových doporučení musíte vidět, tak je to právě Nowhere boy.


úterý 5. února 2013

BETULIP + LINDA

Na fanpage jsem vás naladila tajemnou fotkou z neurčeného kouzelného místa a dnes přicházím s vysvětlením. Od BeTulip jsem dostala nabídku, která se těžko odmítá. Navázali jsme spolupráci a prvotní setkání proběhlo v jejich dílně, kterou jsem vám chtěla nafotit a bylo mi to umožněno. Vždycky mě taková místa lákala a jako člověka, který si horko těžko přišívá i knoflík ke kabátu je jasné, že do takovýchto míst se já dostanu jen jako návštěvník a pozorovatel.

Za BeTulip stojí trojice žen, které se prostě jednou rozhodly, že chtějí mít tašku přesně podle svých představ, kterou by mohly nosit. Všechno je mi to o to sympatičtější, že jsou z Ostravy. Neméně velkým, vlastně asi největším plusovým bodem je však jejich osobní přístup. Nemusíte se vázat na střihy, co už v BeTulip vymysleli (ne, že by jejich nabídka nebyla široká), ale můžete přijít s vlastním návrhem. Na fotkách můžete vidět například obaly na ipady, který si chtěla nechat ušít jedna zákaznice, až se stal novým výrobkem BeTulip. Mně osobně se velmi líbily, jen ještě mít dát co do něj, že. 

Z nepřeberného množství možností se vám málem za chvilku začne točit hlava. Můžete si nechat ušít tašku na míru, donést starou kůži, ze které chcete vyrobit tašku, vybrat si podšívku, nechat si upravit uši tašky na míru. Nebo se můžete nechat vést jejich návrhy, vybrat si něco z rozsáhlé nabídky a nechat si poradit. 

Pokud vás zajímá, jakým směrem se celá spolupráce bude dále ubírat, pak se mnou zůstaňte v kontaktu, třeba právě na fanpage se příště dozvíte s předstihem o dalším článku!



sobota 2. února 2013

WOOL GREEN SKIRT

Měla jsem v záloze ještě jedny fotky, leč byly na sněhu, za to v mých oblíbených šatech z asosu. Avšak vzhledem k aktuálním suchým chodníkům u nás a zářícímu slunci, by vypadaly poněkud nepatřičně. Ale jejich čas určitě ještě přijde.

Na pár uplynulých dní jsem se doma zavřela s bakalářkou (dobrovolně) a po večerech jsem z odborných knih přecházela k Velkému Gatsbymu. Toho jsem si chtěla přečíst, než přijde do kin film, na který se neskutečně těším. Po přečtení knihy ještě více než předtím! Nechápu, že jsem ji nečetla už dávno.

Originally I’ve prepeared different photos, but there were taken during snowy days, even if in my favourite dress from asos. But because of the current sunny weather and dry sidewalks it would look kinda weird. But their time will surrely come!

For a couple of days I was at home, working on by bachelor paper (voluntarily) and during the evenings I left my school books behind and started to read The Great Gatsby. I wanted to read that book before the movie hits the cinema. The movie which I was looking forward to. And after reading the book even more than before! I don’t understand that I haven’t read this one before!

A pokud chcete vědět vždy něco navíc mrkněte na facebook.

sukně Reserved, svetr, náhrdelník H&M, taška F&F, boty Humanic
 
Používá technologii služby Blogger.