středa 28. listopadu 2012

Plans

Tento týden a celkově v prosinci mě čekají samé příjemné věci a všech se už nemůžu dočkat. Začínám ve čtvrtek výletem do Prahy a navážu sobotní předvánoční Vídní, která mi snad pomůže uvědomit si, že Vánoce jsou za dveřmi a začnu se konečně těšit. Neumím si představit lepší místo, kde se naladit na Vánoce, než právě tam.

There are some pretty plesurable events during this week and in the december as a whole, that Iam looking forward to. It begins on Thursday with my trip to Prague and then it will continue with trip to pre-Christmas Vienna. Luckily it will help me realize that Christmas are knocking on the door and i will start looking forward to them. And i can’t imagine better place that will get me in the right mood than pre-Christmas Vienna itself.

 košile romwe, sukně H&M, boty dárek, kabelka F&F, svetr second hand

čtvrtek 22. listopadu 2012

The best coat forever

Tajně doufám, že mi Mag promine fotky u dalšího obchodního centra, kam jsme šla pro první vánoční dárky (neúspěšně). To snad i ta Karolina má lepší zátiší (dobře, tohle mi už nepromine).

Secretly I hope that Mag will forgive me another pictures from a shopping centre. I went there to buy my first christmas presents (unsuccesfully). In comparison even Karolina has better setting (well, she will not forgive me this).

kabát H&M, šaty Mango, boty Baťa


neděle 18. listopadu 2012

That skirt

Nejsem si jistá, jestli jsem to tady už nezmiňovala, ale tuhle sukni nosím velmi málo. I přes to je zcela jistě mojí nejoblíbenější a možná právě proto si ji obléknu výjimečně a o to raději.

Iam not sure if i‘ve mentioned this before, but i wear this skirt very rarely. Despite that it is one of my favourites and when i wear it, I enjoy it even more.
sukně, triko, pásek, kabát H&M, svetr Lindex, psaníčko romwe


Další fotky po kliknutí!

čtvrtek 15. listopadu 2012

Foggy morning

Když jsem se to ráno probudila do mlhy, ve které nebylo vidět na krok, říkala jsem si, že fotky na vlakovém nádraží by nebyly špatným pokusem v tomhle počasí. Než jsem se k focení dostala ze školy (po napsání testu a cestě do Ostravy) mlha se mi rozpustila a zůstala jen inverze, pro O(s)travu tak typická! Tak třeba příště.

When i woke up this mornig, and saw a thick  fog outside, I thought to myself that a photo from a train station wouldn‘t be a bad idea. But before i got to the actual photo shoot, the fog dissolved itself and only thing that remained was an inversion. So typical for Ostrava! So maybe next time.


šaty F&F, svetr, taška, šála H&M, boty dárek

(tématická pro včerejší den, kdy vznikly fotky)

neděle 11. listopadu 2012

November Fashion Challenge

Vždycky mi udělá radost, když v Ostravě najdu místo, kde jsem ještě nebyla a kde to stojí za to. Posledně to byla malá kavárna v centru. Chodila jsem kolem ní přes rok a tento týden ji konečně navštívila. Byla jsem mile překvapená. Obecně se "kavárenská situace" u nás stále zlepšuje a mě to opravdu těší. Horší je to s tím, že mám své oblíbené kavárny, které ráda navštěvuji a stíhat do toho ty nově objevené, abych ty staré nezanedbávala, to dá občas vážně zabrat. Fotku kavárny můžete obhlídnout na facebooku.. Která místa ve vašem městě nejraději objevujete vy?

I am always happy when i find a place in Ostrava, where i have never been to. Last time it was a small café in the centre. After a year of going just around it, I finally went inside and was pleasantly suprised. On the whole I must say that the café situation has improved in Ostrava and I am happy with that. On the other side now I have so many potentional café places to go, that i dont know which to visit first. You can see the photos of café on the facebook. Which places do you like to discover in your city?

Kabát putuje do Fashion Challenge, protože tentokrát jsem ani já nezapomněla! Zapojte se také .)

kabát H&M, košile votocvohoz, boty Baťa, kalhoty F&F

čtvrtek 8. listopadu 2012

Listopadová filmová doporučení

Minulý měsíc jsem filmový článek vynechala a málem se tak stalo i měsíc tenhle. Důvody jsou prosté - nekoukala jsem na filmy snad dva měsíce a ty, co jsem viděla před dvěma měsíci, si pamatuji ne zrovna detailně. Přesto mě dotaz čtenářky, zda se v říjnu filmová doporučení objeví, vyburcoval k tomu, abych je sepsala alespoň na listopad a zavzpomínala, co že jsem to od konce prázdnin vlastně viděla. Myslím, že od tohohle měsíce na tradiční filmové články zase navážu, když vidím ty dlouhé zimní večery, co nás čekají v následujících měsících.

Začátky (lépe mi zní anglický název Beginners) jsou příjemným snímkem pro ty, co mají rádi romantické filmy a přijde jim, že už všechno viděli. Protože tenhle film je podle mě přece jen neotřepanou verzí romantického dramatu/komedie a mě vážně hodně bavil. Mimo to mě hodně baví koukat na Mélanie Laurent a Ewan McGregora (myslím, že oba zde neopěvuji poprvé) ...

Oproti tomu Spáči nebo-li Sleepers spadají, alespoň u mě, do kategorie filmů "Ty jsi to proboha neviděla?" Je spousta starších filmů, dobrých filmů, co mi unikly a stále unikají a jednou za čas, když se prokousávám aktuálními snímky, se snažím doplnit si mezery i co se týče snímků starších. A Spáči jsou jedním z nich. Námět na film vychází z knihy Lorenza Carcaterra (asi bych si to jednou chtěla i přečíst, četli jste někdo?) a rozhodně nejde o film, ve kterém by se nějak snažili zmírnit brutálnější scény. Film o tom, jak prostředí, ve kterém vyrostete může ovlivnit celý váš život..

Volání o pomoc je pro mě prvním a asi posledním filmem, který dokazuje, že Adam Sandler umí zahrát i normální a vážnější roli (omlouvám se jeho fanouškům, ale mě jeho filmy vážně neberou). V tomhle drama mě ovšem bavil a nevím, proč někdo nepřišel dříve na to, že vážné role mu jdou lépe než ty vtipné ...

V kině jsem byla naposledy na snímek The Words a mile překvapil. Především tím, že bylo ponecháno na divákovi, aby si do určité míry vysvětlil film po svém. Alespoň po skončení filmu mi došlo, že jsme s kamarádkami konec pochopila každá úplně jinak a každá si udělala své závěry. Kdo jste to viděli, máte to taky tak? Nebo vám konec přišel naprosto jasný?

A tradiční otázka na závěr - co jste za poslední dobu viděli vy?

úterý 6. listopadu 2012

New scarf

Ve skrytu duše doufám, že mě tahle šála dokáže uchránit od dalších bacilů. Neumím si vysvětlit neustále se vracející nachlazení, bolest v krku, právě nastupující kašel a další příznaky, co se se mnou táhnou už čtvrtý týden. Tak se snažím obrnit všemi teplými kousky, co existují a v téhle šále sedím zabalená i doma. Ono, když se rozloží, je už to málem menší deka .)  Jestli existuje i na podzim jarní únava, já ji rozhodně mám. 

šála asos

Čím se snažíte ubránit vy?

čtvrtek 1. listopadu 2012

1.11.

Suché chodníky na fotkách, absence sněhu i deště, nechť vám jsou dostatečnou nápovědou k tomu, že mi opravdu nebyla zima. Vlastně ten den bylo ještě dostatečně příjemně a já jsem měla druhou a letos asi poslední poslední možnost obléct si ten nový modrý trenčkot, viz. předposlední fotka se mnou. Taky jsem ten den byla parádně nachlazená - plus je, že na fotkách to nejde poznat (skleněný pohled a červený nos se dostavili až druhý den). Nezbývalo než si v Danielovi dát mátový čaj, prozkoumat každoroční zimní nabídku a dát si první letošně-podzimní čokoládové fondue. 

kraťasy New Yorker, košile H&M, kabát Mango, taška Cililink


 
Používá technologii služby Blogger.