čtvrtek 28. června 2012

Like an orange


Máte rádi pomeranče? Máte rádi pomeranče i jindy než v zimě? Já teda rozhodně. Proto jsem si dopřála jedny pomerančové šaty, abych bez pomerančů do zimy vydržela. Teď je totiž jasná sezóna hrášku, melounů, třešní a jahod, a tak se na pomeranče zapomíná. Já abych nezapomněla mám alespoň tyhle pomerančové šaty!

šaty Mango, boty, kabelka H&M, pásek, sako secondhand


Nové věci na votocvohoz - klik na banner dole, prosím, jde o zrcadlovku! :) Plus budu ráda, když si něco vyberete, podle mě jsem teď přidala vážně fajn věci!

Další fotka na fb.

-- HEZKÝ PODVEČER --

úterý 26. června 2012

Naproti

Minulý týden jsem se konečně podívala do mléčného baru Naproti, který v Ostravě funguje už nějaký ten pátek. Co je na tomto místě sympatické je to, že zde najdete jednoduché věci, které jsou zhotoveny z čerstvých surovin, ať už je to chleba, pomazánky nebo mléko na mléčné koktejly. A v druhé řadě, o to neméně významné to, že mléčný bar vytváří pracovní místa pro zdravotně postižené a pomáhá jim začlenit se do společnosti. O Naproti si více můžete přečíst zde (hlavně tedy asi ostravští).. a facebook tady.

Mrzí mě, že jsme se tam po opravdu několikatýdenním (ne-li měsíčním) plánování dostali pár desítek minut před zavíračkou, takže na domácí chleba už to nebylo, v dortech už taky výběr nebyl, ale ten co si dala kamarádka (viz. fotka byl vynikající) a palačinky nám rádi udělali i takhle na poslední chvíli.

Máte rádi mléčné bary? A máte u vás vůbec nějaký takový? Přijde mi, že v popředí byly pár desítek let zpátky, ale tenhle návrat v Naproti v moderním pojetí se mi více než líbí!


P. S. Přidala jsem nové věci na votocvohoz - viz. banner dole ..

-- HEZKÝ DEN --

neděle 24. června 2012

I need the rain

Potřebovala bych pár zatažených dní. Moje pokožka potřebuje oddych. Na včerejší celodenní brigádě jsem si dokonale spálila levou ruku a taky nos. Takže potřebuji vlastně pár hodně propršených dní, takových, kdy ani nechcete chodit ven, protože já s tím nosem snad ani nikam nemůžu. Pro příště vím, že se vyplatí nosit s sebou opalovací krém, i když je venku zataženo a vypadá to na déšť.. 

Fotky jsou taky z jednoho takového propršeného podvečeru .. Boty jsem v botníku našla po pár letech a džíny se mnou přijely z brněnské Zary. Jako by tam na mě čekaly, mají identický odstín, jako ty bývalé, které jsem koupila v Brně před dvěma lety a už dosloužily, takže jsem do Brna jela s tím, že hledám přesnou náhradu za ně. A našla jsem ji. Vlastně jsou ještě o chlup lepší, než ty předešlé..

džíny Zara, košile H&M, taška H&M, doplňky Gate, boty CCC


Další fotka na facebooku ..

-- HEZKÝ DEN --

čtvrtek 21. června 2012

Time for a cake and coffee


Když jsem na recept narazila, bylo samozřejmé, že se do něj vrhnu co nejdříve. Je to osvěžující záležitost na tyhle horké dny! Celý recept najdete u Kristi na blogu!


pondělí 18. června 2012

P. S. (Jako Petra S., ne post scriptum)


Nemám otázky typu:
"Jaký je tvůj nejoblíbenější film?"
"Co ráda posloucháš?"
"Jakou máš ráda barvu?"

A nakonec ..
"Jaký je tvůj oblíbený spisovatel?"

Nemám.

Ale vím, že až se mě někdo na tu poslední zeptá, tak do toho výčtu na 100 % zahrnu Petru Soukupovou.


Pořád nevím, jestli více Marta nebo K moři...

sobota 16. června 2012

Leopard and stripes

Raději ty fotky přidám dnes, než se teploty vyhoupnou nahoru ještě více, abyste se mě nemuseli ptát, zda mi v tom nebylo teplo :) Dnes by mi v tom teplo bylo. A zítra taky.

taška Sheinside, tričko Lindex, džíny Topshop, baleríny F&F

Další fotky na facebooku.

-- HEZKÝ PODVEČER --

úterý 12. června 2012

Close to the Wanieck gallery

Zuz mi nechtěla dovolit ležet v hrášku a při focení nás sekýrovala.
Oksana byla zaskočená, že jí paní v obchodě nechtěla prodat ovocné pivo.
Ivii z nás jediná rozumí umění, my ostatní jsme to aktivně předstíraly.
Já jsem dostala ten nejlepší džínový overal. Nejlepší z toho důvodu, že přes zadek můžu přibrat ještě asi čtyři kila a pořád mi bude.

džínový overal F&F, taška psaníčko romwe, náramek H&M, sako Pimkie

Na facebooku ještě jedna další ..

-- HEZKÝ DEN --

neděle 10. června 2012

Brnisko

Na Brnu mám ráda rána, kdy se vždycky probudím první, protože vstávám prostě vždycky mezi sedmou a osmou, nezávisle na tom, jestli jsem šla spát v deset nebo ve dvě ráno. Mám ráda Ivii a Honzy byt hned pod zelňákem, který už nikdy neuvidím a snídání sama, strávené koukáním z balkónu. Přivezla jsem si prázdninovou náladu, bouli na předloktí, divnou modřino-odřeninu na koleni neidentifikovatelného původu, unavené nohy, knihy z antikvariátu a nové kalhoty. Kdybych bydlela v Brně, měla bych ráda divadlo Husa na provázku a můj nejoblíbenější herec by určitě byl Martin Donutil. Už teď mi Brno, Ivii, Oksana i Zuz chybí.

šaty Atmosphere, boty New Yorker

Den otevřených divadel a Husa na provázku

Oběd v Cattani druhý den a ranní káva ve Fratelli

A naprostý mix fotek z krabičky od Zuz z obou dní ... oběd ve Spolku první den, chocolate cake ve Fratteli a malý náhled focení u a uvnitř Wanieck gallery.

Malou koláž fotek z instagramu můžete vidět na facebooku Weekjournal..

-- HEZKÝ VEČER --

sobota 9. června 2012

New stuff

Spolu s poslední známkou v systému mi udělal radost balíček, který přišel z Sheinside. Šaty mi jsou tak akorát (ne jako ty minulé, které jsem dala dětem máminy známé na hraní ;), přesto myslím, že je unosím. Kabelka je správně trhlá. Leopardí vzor jde poslední rok mimo mě, ale tahle mě něčím zaujala .. Myslím, že se budeme chvíli kámošit. A baleríny na poslední fotce jsou z votocvohoz.cz!


šaty - tady
taška - tady

-- HEZKÝ DEN --

čtvrtek 7. června 2012

Off for a weekend

Kdo, občas mrkne na facebook, tak ví, že zkouškové jsem úspěšně před pár dny uzavřela. Vlastně poprvé po letech mi nekončí dříve než ke 30. červnu. Tohle je třeba náležitě oslavit a hlavně se zregenerovat. Vlastně mi vůbec nedochází, že se nadcházejících pár měsíců nemusím učit a že ty prázdniny už opravdu mám. Na víkend tedy odjíždím pryč, ale na sobotu naplánuji článek z novými věcmi, co mi přišly z Sheinside (jednu z nich už můžete vidět na fb), a začátkem příštího týdně se můžete těšit na článek o víkendu, který strávím, prosím pěkně, se Zuz, Oks, Ivii a doufám, že i s dalšími.

Ještě bych vás ráda poprosila o klik na banner votocvohoz.cz dole! Pomozte mi dostat se zpátky do první desítky v soutěži o zrcadlovku, děkuji!

sako H&M, džíny Topshop, košile od mámy, pásek second hand, taška mimibazar, oxfordky Deichmann, náhrdelník asos

Ještě jednu fotku navíc najdete na facebooku..

Kolik zbývá zkoušek vám? Nebo už máte taky prázdniny?

-- HEZKÝ VEČER --

úterý 5. června 2012

Červnová filmová "doporučení"

Ach jo, vážení, určitě mě budete mít chuť nakopat do zadku. Jak je možné, že jsem si doma už přes měsíc nepustila žádný film? Zrovna já? Jediné, čeho jsem byla schopná, bylo připisovat další must-see filmy na seznam, který nikdy neskončí.

Každopádně ještě v době vzdálenější než dávné (rozuměj, než měsíc) jsem viděla dva filmy, o kterých jsem zatím nepsala. A proto vám dneska vůbec můžu nějaká ta doporučení napsat. První z nich jsou Prázdniny. To jsem vás ohromila, co? Film, který každý normální smrtelník, nebo spíše čtenář mého blogu, viděl už dávno a mně trvalo tolik let na něj kouknout. O jeho existenci jsem věděla, to je jasné, jen zase nikdy nebyl ten správný čas. Tak nějak se mi zdá, že filmy s kolonkou "romantický/komedie" si pouštím doma vážně zřídka. To už tam musí být případně "romantický/drama", že jo. Každopádně ten čas, před dobou vzdálenější než dávnou, přišel a Prázdniny splnily svůj účel naprosté oddychovky ... Je to vážně milý film. Takže kdyby ve vesmíru existoval ještě někdo, kdo jej snad neviděl, tak ano - koukněte.

Další film, který jsem viděla ještě dávněji než Prázdniny je Třináctá komnata. Dala jsem na doporučení kamarádky a taky na to, že hlavní roli tam má Matthew McFadyen. A co bych k filmu řekla? Že jsem od něj bohužel čekala více, nejlepší byl soundtrack s Patti Smith. Nelíbil se mi hlavně konec, jinak byl celý průběh ucházející. Ale konečné smíření se hlavního hrdiny s vývojem událostí mi tam nějak nesedělo. Koukněte a pak mi řekněte!
Pics from: kinema.sk, fanpop.com

A v kině jsem byla na Sněhurku a lovce, určitě si zajděte! 

Co jste za poslední měsíc viděli vy?



 
Používá technologii služby Blogger.