sobota 30. července 2011

Praha - středa

Oksana nás s Ivii vzala na oběd do vegetariánské restaurace, kde se mě snažila přesvědčit, že je seitan jako maso. Ne, opravdu to jako maso nebylo! Chuť jsem si vylepšila s Ivii v B Braun Café, kam jsem chtěla zajít, už když jsem v Praze byla v zimě. Pak jsme se vydaly na pouť za kavárnou Rybka, jejíž hledání podrobilo těžké zkoušce náš smysl pro orientaci. Rybka je skvělá, tenhle typ kaváren mám nejraději. K večeru jsme se stavily za Blanche na palačinky, a pak si daly procházku večerní Prahou.

 

-- HEZKÝ VEČER --

Praha - domy

Absence většího množství historických domů v Ostravě, ve mně vzbuzovala potřebu fotit si všechny ty pražské. Zdržovala jsem Oksanu s Ivii v chůzi, mokla s foťákem, zatímco ony byly schované pod deštníkem a stále chodila s hlavou otočenou vzhůru. Divím se, že jsem si zvládla neukopnout palec. Nakonec si domy vysloužily vlastní článek.

Tuhle děsivou záležitost přímo v centru, v podobě OBYTNÉHO domu, nešlo opomenout. Nájem 20 000,-. No neberte to.

P.S. Večer přidám fotky z druhého dne v Praze :)

-- HEZKOU SOBOTU --

pátek 29. července 2011

Praha - úterý



Den mého příjezdu do Prahy, proběhl v duchu zasnoubení se s Oksanou, prvního oběda v Polévkárně (nejlepší podnik!!), válením se v Grand Café Orient a následně snahou party pražských děvčeat, zkazit mě v Groove baru. Domů jsme dorazily přesně v tolik hodin, v kolik jsme dorazit nechtěly.


Články z Prahy budiž proloženy hudebním výběrem alá Oksana, aneb co jsme poslouchaly ráno a večer.

pondělí 25. července 2011

Anne Brontë

Když jsem se v antikvariátu poohlížela po něčem od sester Emily a Charlotte Brontë, ruka mi sáhla po téhle knize. Věděli jste, že byla i třetí sestra, Anne? Já tedy ne. A protože od Emily ani Charlotte v antikvariátu nic nebylo, odnášela jsem si domů Anne. Zatím jsem se k ní nedostala, ale má tak vtipný přebal, že jsem vám ji musela vyfotit. Nejdříve jsem ho chtěla vyhodit a nechat si knihu jen bez přebalu. Ale myslím, že stojí za to ho uchovat, ať se zasmějou i jiní.


-- HEZKÉ PONDĚLÍ --

Já ho mimo jiné strávím balením na příští tři dny mimo Ostravu.

sobota 23. července 2011

Melounová zmrzlina

Mám radu pro své milé Ostraváky. Zajděte si na zmrzlinu v Porubě k Labužníkovi. Na kopečkovou, stojí za to. A zároveň mám i varování. Pokud tam tedy půjdete, za žádnou cenu si nedávejte melounovou. Já okouzlena tím, že vidím melounovou příchuť (v dětství jsem jela na melounových žvýkačkách, lízatkách, zkrátka všem), jsem si ji samozřejmě dala hned. Chutná jako okurka. A to myslím smrtelně vážně. O melounech já nežertuji.

kalhoty Bershka, kabelka second hand, tílko New Yorker, boty New Look, pásek vintage, náhrdelník Lindex

-- HEZKÝ DEN --

čtvrtek 21. července 2011

Ajson

Já vám prostě říkám - Polky to umí!
 
 
Objevena díky smraďochům z Roekids on the blog skrze blog, který doporučovali oni (jak jednoduché!).


-- HEZKÝ ČTVRTEK --

úterý 19. července 2011

Ovoce

Co vám budu povídat, nepotřebovala bych jíst nic jiného.



 
Používá technologii služby Blogger.