čtvrtek 30. června 2011

Brno I.

Dle fotek to vypadá, že jediné co jsme se Zuzkou v Brně viděly, byl Petrov. Stihly jsme i pár dalších věcí, ale Petrov se jevil jako nejlepší volba v horkém dni. Střídavě o nás pečovala Danča s Agátou. Danča nás vzala na oběd a Agáta nás krmila dobrotami po něm. 

Zuzčin prsten, který jsem si zamilovala, bohužel ho zapomněla v Brně. Štastlivec ten, co ho najde!
 Uvažovala jsem i nad šlohnutím prstenu Agáty, když ten od Zuzky nevyšel.

-- HEZKÝ DEN --

středa 29. června 2011

Prázdniny

Zahajujeme. Bohužel jen jednodenním Brnem, ale lepší než drátem do oka, nebo hrncem po hlavě. Za to s nejroztomilejší společností.



-- HEZKÝ DEN --

neděle 26. června 2011

Hřiště


 Tohle je hřiště, na kterém jsem strávila dětství .. Na těch prolézačkách jsem neseděla léta. Po skluzavce jsme nejraději jezdili po dešti, v holínkách, abychom pak mohli skákat do kaluže pod ní ... Kůň míval kdysi hlavu a pamatuji si, že ta skluzavka nebyla vůbec tak prudká jako teď. Říkávali jsme mu "Velký písek".

tílko New Yorker, šátek z Krakówa, kecky Tesco, kalhoty + doplňky H&M, plátěná taška Marks and Spencer

-- HEZKÝ VEČER --

čtvrtek 23. června 2011

Jane Austen

Je pro mě útěkem z reality, touhou žít v jiné době po dobu čtení knihy a trvání filmu. Podlehla jsem jí už před lety a je mojí nejoblíbenější ženskou spisovatelkou. K článku mě už před nějakou dobou dovedla Ef, která Pýchu a předsudek popsala tak, že to málokdo dokáže lépe.

K samotné Pýše a předsudku. Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů ... Počet jeho zhlédnutí se na prstech jedné ruky asi nespočítá, vlastně ani na dvou ne. Naivní svět a prostá rodina v rozporu s bohatstvím a vznešeností ... v ní Jane, které byste za její nevinnost nejraději snesli modré z nebe a Elizabeth, která jde popsat nejvýstižněji snad slovem vášnivá. Ironická tak, že takhle si představuji samotnou Jane Austen. Pýcha a předsudek, jako film, je jeden z těch vydařenějších kousků, který se vyrovnal literární předloze. To je můj subjektivní názor. Není lepší než kniha, pro mě je na stejné úrovni. Ráda nejdříve čtu knihy, pak až vidím filmy. Proto jsem měla po přečtení Pýchy a předsudku svoji vizi, v hlavě vytvořený svůj svět ... Po zhlédnutí filmu splynul ten můj svět v hlavě se světem ve filmu a krásně se dotvořily.



Pro mě zkrátka nejlepší romantický film, co jsem kdy viděla a nejkouzelnější román, co jsem kdy četla.

Mimochodem filmových zpracování Pýchy a předsudku je mnoho, zvlášť v seriálových verzích. Viděla jsem jich několik, ale tady v tomhle článku mám na mysli jedině verzi s Keirou Knightley, které se žádná jiná verze nevyrovnala.


Zbývá pět dní.

-- HEZKÝ DEN --

úterý 21. června 2011

Blůzy, košile, jak chcete

Tyhle blůzy (nevím jak jinak to pojmenovat, i když blůza je značně divný výraz) mi uhranuly už před dávnou dobou. Celkově mám blůzy ráda a docela se rozrůstá sbírka těch mých, převážně bavlněných. Někdy vám je vyfotím.

Ty, po kterých moje srdce však touží, více rozevláté, se mi stále vyhýbají. A je jedno jestli čmuchám v obchodech nebo v sekáčích! Ale někde jsem je přeci jen našla.

PS: Uvítám vaše tipy, kde je seženu ;) ! A co vy ? Jste na blůzky?


Broskvová: tady
Černá: tady
Krémová: tady
Bílá: tady

-- HEZKÝ DEN --

neděle 19. června 2011

Noc tlachů

Aneb, když jsem byla na čtvrté Pecha Kucha Night. Vyzbrojila jsem se tričkem a páskem ze sekáče, každé po deseti korunách a šortkami za třicet, aby se neřeklo. A je jasné, že za náušnicemi se skrývá Boo.
Po týdnech jsem ukojila svoji chuť na pivo (jedno, více si slušné studentky nedávají).
To až po zkouškovém.

tričko, pásek, šortky secondhand, boty H&M, sako H&M Showroom, punčochy Calzedonia, hodinky Ikonik








-- HEZKÝ VEČER --

čtvrtek 16. června 2011

A zase ty boty!

Překvapivě kožené, i když jsem to na první pohled nepoznala. Co jsem ale poznala hned, že to byla láska na první pohled. Pohodlné a pro mě konečně designově zajímavé.

Aktualizace stavu:
- blížím se ke zdárnému konci /zkouškové/
- ano, slevy začaly /NIC jsem si nekoupila/
- vlastně koupila - kupu kuličkových žvýkaček na váhu v Rossmanu a ruskou zmrzlinu

H&M (děkuji Katkám z Showroomu)



-- HEZKÝ VEČER --

úterý 14. června 2011

Gága

Zastávám názor, že zrzek není nikdy dost. Omrkněte.






-- HEZKÉ ÚTERÝ --

neděle 12. června 2011

Na skok v Itálii

 Byla jsem v Itálii .. jeden den. Vážně. Na oběd jsem měla Caesar salát, po něm italskou zmrzlinu, a pak jsem se fotila v zapadlé uličce v Římě. A pak jsme s Beátou na její žvýkačkové bublině odletěly zpátky do Ostravy.

taška (díky Showroomu H&M), pásek vintage, prstýnek Clockhouse, všechno ostatní H&M

-- HEZKÝ ZBYTEK NEDĚLE --

pátek 10. června 2011

Červnová filmová doporučení

Měsíc se s měsícem sešel a je čas na další ukázku filmů, které jsem stihla zhlédnout v květnu. Nejsou samozřejmě všechny, vynechávám ty, u kterých si myslím, že už jste je povětšinou viděli. Mnohdy jde o staré kousky. No jo, mám co dohánět.

Začneme romantickými komediemi. První, kterou jsem viděla nese název Láska a jiné závislosti. Tak trochu jiná romantická komedie o tom, jak slečna s Parkinsonem řeší všechno nezávazným sexem. Mám ráda Anne, sympatie mi tíhnou i Jakeovi, ale nelíbili se mi spolu (možná tím, jak dobří kamarádi ve skutečnosti údajně jsou). Celkově mě film nijak zvlášť neoslovil. Napovídá tomu i to, že jsem ho viděla před měsícem a už teď si z něj pamatuju zhruba polovinu. 



Poslední týdny/měsíce přicházím stále více na chuť Kirsten Dunst, a proto jsem se zaměřila na filmy s ní. A tak vám musím dát radu. Nikdy nekoukejte na Elizabethtown, jestli je vám život drahý a jestli máte Kirsten rádi. Ano, byla kouzelná i tady. Ale Orlando všechno zabil svou snahou o umučené zamilované pohledy. Po první půlce filmu mě přepadala touha začít si rvát vlasy, vypíchnout oči, nebo je vypíchnout Orlandovi aspoň na monitoru. Hlavně ať už je bože konec. Protože já filmy vždy dokoukám do konce, prostě musím. Stejně jako nenechávám rozečtené knihy. Přežila jsem, dala na čsfd příslušný počet hvězdiček (kolik to asi mohlo být?) a teď na tenhle film hodlám zapomenout.



Třetí film se jmenuje Bílá vrána - inspiraci jsem čerpala od Ašu (na tu holku dejte!). Bratr hlavní postavy je autista .. To se nám to pěkně nese v duchu nemocí. Asi jsem měla špatný měsíc nebo co. Každopádně tenhle film mě zaujal ze všech zatím uvedených nejvíce. Nezbývá než doporučit, pokud máte na podobné filmy sílu.


 
Minulý pátek jsem byla v kině na Lidicích. Není co dodat .. viděla jsem a už nikdy nechci vidět více. Roden mě uchvátil .. a Zuzana Fialová taky. Jestli nedostanou České lvy aspoň oni dva, tak nevím. Hlavně ten Roden. Jak říkám, stačilo mi to vidět jednou.

Zdroje: google.com, collider.com, alsolikelife.com, loftcinema.com, smh.com.au
 
Používá technologii služby Blogger.